Pilatus PC6 TurboPorter od Flying Model

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Odpovědět
Zpráva
Autor
bobmaximus

Pilatus PC6 TurboPorter od Flying Model

#1 Příspěvek od bobmaximus »

Zdravím, lepil jste někdo tuhle laserem vyřezávanou stavebnici v měřítku 1:24? Nějak jsem nikde nezjistil, jaké to má mít vzepětí. Na plánku to nekreslený není a z těch anglických poznámek nejsem úplně moudrý. Navíc česky psaný návod je obecný pro všechny jejich modely. Takže kdyby se tady našel někdo, kdo ho lepil a ví, jaké má vzepětí, budu vděčný za informaci.
Díky!
adamescu

Re: Pilatus PC6 TurboPorter od Flying Model

#2 Příspěvek od adamescu »

Ahoj,
u gumacka bude stacit uz 5-10mm na kazdej strane viac nez 15mm by uz nebolo maketove
Adam
bobmaximus

#3 Příspěvek od bobmaximus »

Díky za odpověď. Něco co tam dám. :mrgreen:
senil

#4 Příspěvek od senil »

bobmaximus píše:Zdravím, lepil jste někdo tuhle laserem vyřezávanou stavebnici v měřítku 1:24? Nějak jsem nikde nezjistil, jaké to má mít vzepětí. Na plánku to nekreslený není a z těch anglických poznámek nejsem úplně moudrý. Navíc česky psaný návod je obecný pro všechny jejich modely. Takže kdyby se tady našel někdo, kdo ho lepil a ví, jaké má vzepětí, budu vděčný za informaci.
Díky!

Teprve se chystám stavět, ale dotaz mne inspiroval tak jsem pátral.
Na druhé straně plánu je šablona pro vzpěry křídel " WING STRUT " a nad ni anglický text.
"Cut wing struts at dotted line for a non-flying scale model - use full lenght for a flying model. No additional wing dihedral required. Any "gap" created between wing strut and fuselage shold be filed in with cement. "
Google to přeložil zhruba takto:
Celá délka vzpěry je pro létání, zkrácená, označeno čárkovaně je pro maketový vzhled.

Tak snad to pomůže v rozhodování jaké vzepětí. :wink:
bobmaximus

#5 Příspěvek od bobmaximus »

Mno, snad to pomůže. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Volný let“