Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Jj to věřím já už to jednou řešil nakonec to ale přišlo 
http://www.pacho.cz
Já mám to štěstí, že jsem s Fiji post žádnou zkušenosti nestihl mít.
Poslední dobou jsem objednával vždy z EU skladu a vše bez problému (jak GLS, tak pošta).
Škoda, že se dohodli se SingPost pro všechny zásilky, to je na nic, sice lepší mež Fiji, ale moc rád z toho nejsem.
Nejlepší zkušenosti mám s HongKong post, ta funguje fakt parádně, není problém, aby byla zásilka čtvtrý den od objednání v Praze na celnici, takže dodání týden bez problému.
U SingPost trvá strašně dlouho, než zásilku vůbec zevidují u sebe a poté odešlou. Mně tohle vždycky chodilo přesně za 14 dní, což je oproti Fiji samozřejmě skvelé a je to takový standard, ale já bych raadši HK post a týden nebo deset dní.
Škoda, že se dohodli se SingPost pro všechny zásilky, to je na nic, sice lepší mež Fiji, ale moc rád z toho nejsem.
Nejlepší zkušenosti mám s HongKong post, ta funguje fakt parádně, není problém, aby byla zásilka čtvtrý den od objednání v Praze na celnici, takže dodání týden bez problému.
U SingPost trvá strašně dlouho, než zásilku vůbec zevidují u sebe a poté odešlou. Mně tohle vždycky chodilo přesně za 14 dní, což je oproti Fiji samozřejmě skvelé a je to takový standard, ale já bych raadši HK post a týden nebo deset dní.
Swift II | T9X(OpenTX)
No dnes jsem se fakt "potesil"
7.2. objednano na HK .. 2 RC spinace + konektor.. celkem do 100gr.. rozhodne do 20$
International Registered Mail Service Lipo Not Accepted 0-100g US$3.99 -> Posta FJ
. Dnes po mesici mi prisel dopis z Posty 120 ze se celnik v tom chce vrtat. To uz hodlaji jako vybirat vypalne 'za uskladneni' i ze 100gr baliku?
International Registered Mail Service Lipo Not Accepted 0-100g US$3.99 -> Posta FJ
Kuba5 píše:Škoda, že se dohodli se SingPost pro všechny zásilky, to je na nic, sice lepší mež Fiji, ale moc rád z toho nejsem.
Zatím to tak rozhodně nevypadá, že by se Hobbyking dohodl se SingPost pro všechny zásilky. Některé zásilky začali z Hobbykingu do ČR nově posílat přes Thailand post. Zhruba před týdnem tu psali dva lidé, že jim poslali zásilku z Hobbykingu právě přes Thailand post. Thailand post je tedy jak se zdá novinka, která zřejmě v některých případech nahradí Fiji post. S Thailand post ovšem zatím v tomto ohledu není ještě vůbec žádná zkušenost. Takže je otázkou do budoucna jestli to s Thailand post nebude podobná hrůza jako s Fiji post.
Kuba5 píše:Nejlepší zkušenosti mám s HongKong post, ta funguje fakt parádně, není problém, aby byla zásilka čtvtrý den od objednání v Praze na celnici, takže dodání týden bez problému.
Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se Hobbyking chystal vrátit k posílání přes Hongkong post.
tony26 píše:No dnes jsem se fakt "potesil"7.2. objednano na HK .. 2 RC spinace + konektor.. celkem do 100gr.. rozhodne do 20$ International Registered Mail Service Lipo Not Accepted 0-100g US$3.99 -> Posta FJ
. Dnes po mesici mi prisel dopis z Posty 120 ze se celnik v tom chce vrtat. To uz hodlaji jako vybirat vypalne 'za uskladneni' i ze 100gr baliku?
Není to pravidlem, ale občas se to holt stává, že i podobně malou zásilku zadrží a vyžádají si k ní doložení dokladů. Ohledně doložení dokladů, výše případného poplatku a dalších informací k tomu si přečti popis uvedený v úvodním příspěvku jiného vlákna viz tento odkaz kde k tomu najdeš spoustu informací. Ohledně doložení dokladů postupuj dle tam uvedeného popisu v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
A to mi práve potvrdzuje domienku, že HobbyKing HK poštu tak nas*al, že im nechce brať žiadne zásielky a tak je HobbyKing nútený hľadať iných nám neznámych dopravcov...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior píše:A to mi práve potvrdzuje domienku, že HobbyKing HK poštu tak nas*al, že im nechce brať žiadne zásielky a tak je HobbyKing nútený hľadať iných nám neznámych dopravcov...
Spíš je to přesně naopak v tom smyslu, že Hobbyking nechce už nic posílat přes Hongkong post jelikož mu způsobila v loňském roce takové finanční ztráty, že ji to Hobbyking dodnes nezapomněl a díky níže zmíněným tvrdým opatřením Hongkong post možná ještě dnes některých šéfům Hobbykingu při vyslovení Hongkong post "běhá mráz po zádech".
Fiji post, Singapore post a Thailand post to jsou také jen obyčejné pošty. Rozdíl je v tom, že tyto pošty zatím nezavedly tak tvrdé restrikce na dopravu lipolek jako zavedl Hongkong post.
Od října loňského roku kdy Hongkong post přestal letecky dopravovat lipolky bylo Hobbykingu ze strany Hongkong post vráceno množství zásilek, a to dokonce i těch, které lipolky vůbec neobsahovaly a které pak Hobbyking narychlo a na vlastní náklady posílal přes dražší kurýrní služby dokonce i přes Fedex Priority i když si zákazníci v té době zaplatili jen Air Mail Registered. Bylo to způsobeno značným časovým zpožděním u těch vrácených zásilek a také tím, že v té době ještě neměl Hobbyking sjednané jiné levnější dopravce, kteří by mu ty zásilky vzali. Řada lidí si v té době nechala vrátit peníze přes Paypal přičemž v té době jim Paypal obvykle přiznával plnou refundaci a náklady za vynaložené poštovné tedy u těchto vrácených zásilek skončily jako ztráta Hobbykingu, protože Hongkong post je Hobbykingu nerefundovala.
Na konci roku ještě navíc Hongkong post vydala tvrdé prohlášení, ve kterém obecně svým zákazníkům vyhrožuje trestním oznámením když některý odesílatel zkusí přes Hongkong post poslat zásilku v níž bude při kontrole odhalena lipolka.
Hobbyking patří mezi eshopy, které mají dost velký objem zásilek obsahujících lipolky a i v minulosti měl opakovaně problémy s tím zabezpečit, aby žádná zásilka obsahující lipolku nešla přes Hongkong post. Hobbykingu se zřejmě nepodařilo dosáhnout toho, aby se zcela zamezilo případných chybám při nichž by některá ze zásilek obsahujících lipolku byla tu a tam znovu poslána přes Hongkong post což by mohlo mít za následek trestní oznámení na odesílatele tedy na zástupce Hobbykingu.
Nelze se tedy moc divit tomu, že veškeré posílání přes Hongkong post Hobbyking raději zcela zastavil a dává přednost dopravcům, kteří buď berou zásilky bez ohledu na to zda obsahují nebo neobsahují lipolky nebo přinejmenším alespoň nevyhrožují trestním oznámením.
Drondys píše:Spíš je to přesně naopak v tom smyslu, že Hobbyking nechce už nic posílat přes Hongkong post jelikož mu způsobila v loňském roce takové finanční ztráty, že ji to Hobbyking dodnes nezapomněl a díky níže zmíněným tvrdým opatřením Hongkong post možná ještě dnes některých šéfům Hobbykingu při vyslovení Hongkong post "běhá mráz po zádech"....
No pak je reseni vice posilit a zasobovat 'lokalni' sklady jako je EU a UK. A jestli pak poslou jednou za mesic jeden kojtejner zbozi lodi do EU .. a vyprdnout se na mistni posty uplne.. Z NL zkladu uz je to tu hned. .. nebo to vidim spatne? Popravde pokut to jde tak radeji beru z EU .. a nemusim se tam s nikym dohadovat. Problem je ze "bizuterie" v EU tolik neni a ja potreboval 2 RC spinace ktere v EU nejsou.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ja som spokojný posledná zásielka cez Fiji bez LiPo 20 dní od objednania a to z toho z Bratislavy ku mne 6 dní. (vrátane víkendu) Aku. objednávam iba z EU.
FrSky Tandem X20
tony26 píše:No pak je reseni vice posilit a zasobovat 'lokalni' sklady jako je EU a UK. A jestli pak poslou jednou za mesic jeden kojtejner zbozi lodi do EU .. a vyprdnout se na mistni posty uplne.. Z NL zkladu uz je to tu hned. .. nebo to vidim spatne? Popravde pokut to jde tak radeji beru z EU .. a nemusim se tam s nikym dohadovat. Problem je ze "bizuterie" v EU tolik neni a ja potreboval 2 RC spinace ktere v EU nejsou.
Lokální sklady obecně neprovozuje přímo Hobbyking i když je jejich nabídka zahrnuta v centrálním ehopu. V reálu jsou provozovateli lokálních skladů samostatné podnikatelské subjekty v příslušných zemích, které je provozují na svoje vlastní náklady přičemž mají ze strany Hobbykingu určité dealerské výhody a na základě franchisingové smlouvy s Hobbykingem mohou při prodeji používat i značku Hobbykingu.
Rozsah položek EU skladu se postupně navyšuje, ale i tak je stále podstatně menší než v centrále Hobbykingu v Hongkongu. Provozovatelé EU skladu zatím zřejmě nemají takové kapacity ani kapitál k tomu, aby si mohli dovolit tak rozsáhlý sklad jako je v centrále Hobbykingu v Hongkongu. Takže zatím zřejmě z ekonomických důvodů není v dohledné době moc pravděpodné to, že by EU sklad měl všechno co je nabízeno z centály Hobbykingu v Hongkongu.
Tak nevím jestli ta Thailand post je nějaká výhra oproti FJ post. 25.2. odesláno z HK ,druhý den přiděleno trac. číslo a do teď nefunkční. ( RQ000004104TH ) Jinak přes FJ posláno 15.2 a trasování aspoň chvíli fungovalo,než to dorazilo do Prahy. ( EE186281250FJ ) Tam veškeré stopy končí. Zkoušel jsem volat na poštu 120 a tam nikdo nic neví. Už nevím kde koho otravovat,asi mi nezbývá než čekat ,nevím na co 
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
>Drondys: Já bych si trošku zafilozofoval. Nevím, jak funguje obchodní politika HK ve vztahu k lokálním obchodům, ale celé je to takové hodně divné. Podporu poskytuje HongKong, peníze inkasuje taky Hongkong, obchod provozuje taky Hongkong, reklamu dělá taky Hongkong. A jestli si lokální prodejci za tohle všechno platí Hobbykingu a odměnou je jim to, že mají (asi) dost výrazné slevy, ale kapitál si v tom drží svůj, tak bych nechtěl být dealer Hobbykingu a asi bych si prodával na vlastní triko, pod svojí značkou.
Dost mi to připomíná vyděračské manýry obchodních řetězců, ale neznám konkrétní podmínky, jaké mají lokální prodejci (a to asi nebude z nás znát nikdo, že).
Ale asi se to musí těm Holanďanům, nebo Britům vyplácet, jinak by to nedělali.
Dost mi to připomíná vyděračské manýry obchodních řetězců, ale neznám konkrétní podmínky, jaké mají lokální prodejci (a to asi nebude z nás znát nikdo, že).
Ale asi se to musí těm Holanďanům, nebo Britům vyplácet, jinak by to nedělali.
kajman111 - to, že trasování zásilky je prozatím nefunkční je z jednoho jediného důvodu - zboží zatím leží ve skladu a čeká na volné místo v letadle. Doprava samotná pak je povětšině záležitostí několika málo dnů. Ale ten sklad! Ten sklad ...
mhabr píše:...ale neznám konkrétní podmínky, jaké mají lokální prodejci (a to asi nebude z nás znát nikdo, že). Ale asi se to musí těm Holanďanům, nebo Britům vyplácet, jinak by to nedělali...
Pokud tě to zajímá blíže tak si napiš na podporu Hobbykingu, zahrej si na zájemce o zřízení lokálního skladu v ČR zařazeního podobně jako EU sklad v rámci eshopu Hobbykingu a uvidíš jaké podmínky ti nabídnou.
To si myslím že se s tebou nebudou vůbec bavit , to bys jim musel rovnou napsat , že počítáš s počáteční investicí alespoň 50tisíc USD
A hlavně oni vědí , že by to konkurovalo EU skladu, tak by nakloněni nebyli , proto došlo ke sloučení německýho a holandskýho. BTW mě ten holandskej chodí pořád z "Belgicka"
(obyč poštovný) a Rucphen NL GLSko
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K