hafieror píše:Tak tu nato koukám a jsem z toho pěkně zmatenej.
Takže:
Pochopil jsem správně, že servisní konektor, který kouká z baterie můžu rovnou připojit na první 3 piny 5ti pinového konektoru?
A pokud ano, tak jak?
1) černý kabel na mínus - začne ihned pípat
2) červený kabel na mínus - něco to zabrumlá a hřeje se to
A teď ten druhý konektor:
Ten dodávaný kablík má na jedné straně samce a na druhé samce a samici
Na pípáku jsou 3 piny to je až nato kam patří jaká barva jasné
ale nepochopil jsem napojení na základní desce. Tam jsou 3 konekotry po 3 pinech. V prvních dvou jsou připojená serva, třetí je volný. Tato věta mě totiž totálně zmátla "Připojuje se přibaleným kablíkem, který působí jako rozbočovač mezi regulátor a alarm. 3. konec musíš strčit na 3. konektor, vedle serv."
Vím, že se ptám jako jelimán, ale nemám v tom vůbec jasno.
Ahoj, servisní konektor baterie zapoj černým kablíkem k mínusu 5-ti pinového konektoru na pípáku. Každý další pin od mínusu směrem k plusu znamená další článek baterie, ty obsadíš konektorem baterie směrem od mínusu první 3 piny směrem k plusu. Mělo by to zapípat a pak pípat až když je baterie na hranici vybití. Já mám nastaveno na 3,2V na článek.
Druhý konektor na pípáku (3 piny) má označení + červený,- černý a S signál serva bílý. Kablík co je k pípáku připojíš k tomuto konektoru aby seděly barvy s označením jak jsem ti napsal. Na druhém konci kablíku ti zbude samec a samice. Na desce ve vrtulníku odpoj jedno ze serv AILE, nebo ELEV. Jaké si vybereš to je jedno. Servo zapoj do kablíku od pípáku a druhý konec kablíku (samce) zapoj zpět na desku kde jsi odpojil servokonektor (pozor na otočení konektoru). Pak by vše mělo chodit. Když nebudeš vědět tak klidně volej na 723424484.