CRIUS AIO PRO V1.0
Re: CRIUS AIO PRO V1.0
Vzhledem k tomu ze se prodava toto http://www.goodluckbuy.com/pl2303hx-usb ... s-osd.html coz je prevodnik primo psany pro ublox a pouziva stejny chip tak hadam ze problem bude jinde
Na 3.3V nastaveno mas ?
Na 3.3V nastaveno mas ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
3.3V nastaveno nemám. Kde by mělo být 3.3V? Napájení mám připojeno na serial 0 (2. a 3. pin vpravo z horní strany) pořád - http://fpvcentral.net/wp-content/upload ... layout.png. Když GPSku připojuju k PC (resp. programátoru) tak připojím jen RX a TX (překříženě samozřejmě). Jak už jsem psal. Při připojení do PC deska funguje... jen nějak vázne komunikace s deskou 
Jakej mas nastavené baudrate v Multiwii?Default v GPS v 9600, jestli se nepletu. Tak v Multiwii musí být taky.
Default parameter
·Standard NMEA protocol
·Baud rate : 9600, up to 115200
·Nav rate : 1Hz
·TIMEPULSE (fix LED) rate : 1Hz
Default parameter
·Standard NMEA protocol
·Baud rate : 9600, up to 115200
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Kde nastavíš v config nastavíš
??
??
To neřeš, to se nastavuje přes u-blox, to jsou vnitřní PARAMETRY GPS. Na komunikaci s GPS to nemá vliv.
Jop, to vím. Myslel jsem, že se to musí ještě někde v MW nastavit.
Co se týče ubloxu tak jsem se snažil tu frekvenci změnit na 5Hz, ale přestože jsem dával pořád send a pak jsem to zapsal do těch pamětí atd... tak jak kdyby se to do té GPS neuložilo
Co se týče ubloxu tak jsem se snažil tu frekvenci změnit na 5Hz, ale přestože jsem dával pořád send a pak jsem to zapsal do těch pamětí atd... tak jak kdyby se to do té GPS neuložilo
Zapeklitý problém. Každopádně jde ta GPSka rozjet v defaultu. Když máš GPS připojenou v U-bloxu, vidíš ze chytla satelity?
Jo. Kdyz je pripojena k ucenter na PC s jakymkoli nastavenim (protoze ale veskery moje nastaveni ignoruje tak je to porad default) funguje. Najde presnou 3D pozici
zima.s. píše:3.3V nastaveno nemám. Kde by mělo být 3.3V? (
Moment - ty pripojis jen tx/rx k programatoru a nepripojis treba zem ? Mozna se ti to zemni pres desku/PCcko ale rozhodne je to dost divoke.
Pri konfiguraci pripoj GPS k napajeni prevodniku (3.3V) a GND a s deskou ho vubec nepropojuj a uvidis
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:
Moment - ty pripojis jen tx/rx k programatoru a nepripojis treba zem ? Mozna se ti to zemni pres desku/PCcko ale rozhodne je to dost divoke.
Pri konfiguraci pripoj GPS k napajeni prevodniku (3.3V) a GND a s deskou ho vubec nepropojuj a uvidis
Tak funguje. Díky moc. Asi to bylo jen tím, že jsem neměl připojení + a - k převodníku. Deska nastavená na 57600 to samý multiwii a na balkoně najde 5 satelitů. Nemám čas to dneska jít vyzkoušet ven... Jinak mám teda nastavenej protokol NMEA. Když v MW změním na UBLOX tak to nechce sežrat. To předpokládám změním v tom ucentre v kolonce port - nastavím jako out: Ublox? nebo je potřea ještě někde něco jinýho?
Vážení modeláři, sehnal jsem klona Crius V1. Pomocí programu FlashTool jsem nahrál verzi Megapirate. Nastavil jsem správnou verzi desky a RC input.
Poté pak v programu Mission Planner kalibruji vychylky vysílačky, akcelometry, compass. Komunikace mezi deskou a PC je bezchybná.
Ale stejně deska nechce uvést do režimu armed. Bliká červená ledka v intervalu blik - blik - blik.
Kde je v tom zakopaný pes?
Poté pak v programu Mission Planner kalibruji vychylky vysílačky, akcelometry, compass. Komunikace mezi deskou a PC je bezchybná.
Ale stejně deska nechce uvést do režimu armed. Bliká červená ledka v intervalu blik - blik - blik.
Kde je v tom zakopaný pes?
Tento dozaz uz neni aktualni. Vyreseno.
Ahoj, prosim o radu/y
koupil jsem : http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _V2_0.html
a
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ible_.html
a ted se snazim to zprovoznit.
mam nahrany MultiWii 2.3 - funguje a lital jsem.
ted se snazim pripojit ten BT modul (viz toto foto)

zapojil jsem to
BT Serial0/FTDI
GND GND
VCC 5v
TxD RxD
RxD TxD
po zapnuti se BT modul rozblika.
na PC mam pripojeny HB02 (BT Modul) a nainstalovalo mi to 2 com porty 4 a 5.
v konfiguratoru Mlutiwii 2.3 mi to neda na vyber zadny jiny port nez 5ku. po stisknuti connect mi appka vytuhne - jde jen zavrit.
zkousel jsem i pres android telefon s multiwii konfiguratorama a zadny si z desky data stahnou nedokazal.
Pls nejsem si vedom ze by byla potreba nejaka uprava kodu v IDE arduina. nebo ano?
prosim poradte na co jsem zapomel.
dik
koupil jsem : http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _V2_0.html
a
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ible_.html
a ted se snazim to zprovoznit.
mam nahrany MultiWii 2.3 - funguje a lital jsem.
ted se snazim pripojit ten BT modul (viz toto foto)

zapojil jsem to
BT Serial0/FTDI
GND GND
VCC 5v
TxD RxD
RxD TxD
po zapnuti se BT modul rozblika.
na PC mam pripojeny HB02 (BT Modul) a nainstalovalo mi to 2 com porty 4 a 5.
v konfiguratoru Mlutiwii 2.3 mi to neda na vyber zadny jiny port nez 5ku. po stisknuti connect mi appka vytuhne - jde jen zavrit.
zkousel jsem i pres android telefon s multiwii konfiguratorama a zadny si z desky data stahnou nedokazal.
Pls nejsem si vedom ze by byla potreba nejaka uprava kodu v IDE arduina. nebo ano?
prosim poradte na co jsem zapomel.
dik
dekuji za vycerpavajici rady od vsech
nakonec jsem si to vyresil sam.
nakonec jsem si to vyresil sam.
Nebylo co radit všechno bylo dobře. Tak čím to bylo?