regulator dualsky

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Bingi

regulator dualsky

#1 Příspěvek od Bingi »

koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol
Extra 300S
Swift II
Fazer 2
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: regulator dualsky

#2 Příspěvek od LV »

Bingi píše:koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol

tie 2 servá sú počítané cca 1,5A do skratu. Ak použiješ servá ktoré budú mať odber do skratu 150mA tak ich tam môžeš dať 20. Ale neskúšaj to :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hoki »

Mám to stejně s Dualským na 18A. Taky mě překvapilo že jen dvě serva, zatím co Jeti klidně tři. A vím co přetížený BEC umí, tak to testovat na tři nebudu.
http://www.hokana.wz.cz/?text=95
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lindbergh »

Máš návod na použití? V návodu na použití píšou: "V případě, že potřebujete použít vyšší počet serv, požadovaný proud by byl příliš vysoký a mohlo by dojít ke zničení obvodů regulátoru. BEC je nutno vyřadit a pro napájení RC systému použít jinou baterii. BEC se vyřadí jednoduchým přerušením středního (červeného) vodiče v trojžilovém kablíku, který spojuje regulátor a přijímač. Nejsnadnější je vysunout kablík z dutinky, otočit zpátky ke kablíku a dobře zaizolovat. Spínaný BEC: Je možno použít uvedený počet serv pro plné vstupní napětí." Zní to celkem logicky :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hoki »

Ufff, už abych se vrátil ke spalovákům. Tam takové problémy nejsou. Postavit, osadit, naladit a jen lítat. :?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

Hoki píše:Ufff, už abych se vrátil ke spalovákům. Tam takové problémy nejsou. Postavit, osadit, naladit a jen lítat. :?

Snad tě to servo na výškovce tak neodradilo? :wink: Honem zalítni toho Mustanga a hurá do toho znovu po hlavě... Hlavně dej vědět, jak si dopadnul s tím Zlínem, na toho jsem moooooc zvědavej :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Bingi

#7 Příspěvek od Bingi »

no jde mi o to ze nechci pouzivat externi baterii pro serva. Zajimalo by me kolika mikroesrvum odpovidaji ty 3A BEC. je to prou opravdu jen pro 2serva?
Extra 300S
Swift II
Fazer 2
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hoki »

Bingi píše:no jde mi o to ze nechci pouzivat externi baterii pro serva. Zajimalo by me kolika mikroesrvum odpovidaji ty 3A BEC. je to prou opravdu jen pro 2serva?

Bohužel. Jak jsem psal ve svým Blogu o tom článku od p.Kroufka, malá serva mají větší odběry než standarty. proto je to třeba hlídat a nepřetěžovat. Já to nevěděl, místo tří serv jsem tam měl 4ks GWS-Naro a BEC řekl dost. Hloupý se učí na chybách vlastních a chytrý na chybách těch druhých. Tak buď ten chytrej.
LV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LV »

Bingi píše:no jde mi o to ze nechci pouzivat externi baterii pro serva. Zajimalo by me kolika mikroesrvum odpovidaji ty 3A BEC. je to prou opravdu jen pro 2serva?

s BEC 3A bežne lietam 4 servá s ťahom do 1,5kg/cm
Pre istotu si zmeraj koľko ti žerú naparázno a pri zabrzdení rukou....
www.elektromodely.sk
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: regulator dualsky

#10 Příspěvek od Doktor »

Bingi píše:koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol

V návodu je uvedeno pro tři li-pol serva čtyři /standartní nebo mikro/. Pokud použiješ ne moc rychlá mikroserva, tak bych se čtyř nebál. Chce to vybrat správná serva. Příkladně Hitec HS-81 jsou serva s pulsním odběrem 1 A. Přitom na trhu jsou serva s odběrem třeba polovičním. Já používám ve svých modelech serva GWS Naro max BB. U Kostky cena 316 Kč. Lítam desetičlánky NiCd a čtyři serva v pohodě. Jako kuriozitku uvedu větroň P-13 se čtyřmi již zmíněnými servy a napájím to starým Mgm Tmm 25W s Bec 1,5 A/5V. Pokud si přesto nejsi jistý, tak zkus na zemi "kvrdlat kniplama" třeba deset minut a pozoruj nárůst teploty regulátoru. Pokud to regulátor přežije, tak bych šel bez obav do vzduchu.
Bingi

#11 Příspěvek od Bingi »

prave ze v navodu jsou napsane pro 3clanky 2serva standartni nebo mikro. mam tam 4gws naro/std. nejspis to budu muset zmerit
Extra 300S
Swift II
Fazer 2
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor »

V návodě na www.horejsi.cz je uvedeno pro 3 li-pol skutečně čtyři serva.
LV
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od LV »

Doktor píše:V návodě na www.horejsi.cz je uvedeno pro 3 li-pol skutečně čtyři serva.

Nerieš to a servá typu
HS-50 až 81,
GWS Naro, Park, Pico
E-Flite S75
Tower Pro SG-50, SG-90
a im podobné daj kľudne 4 a nič tým nespáchaš
www.elektromodely.sk
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od G0tik »

mam na 18ke ualsky 4 serva eco 8 a slapu jak nic, pohoda :) nevahaj a daj tie 4 serva... :)
Bingi

#15 Příspěvek od Bingi »

a kde jste to tam nasli. ja jsem tam nasel jenom xc4015ba. a ja mam xc4018ba. ok serva sem tam hodil a ted jen cekam na vhodne podminky a pujde to do vzduchu
Extra 300S
Swift II
Fazer 2
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“