regulator dualsky
regulator dualsky
koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol
Extra 300S
Swift II
Fazer 2
Swift II
Fazer 2
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: regulator dualsky
Bingi píše:koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol
tie 2 servá sú počítané cca 1,5A do skratu. Ak použiješ servá ktoré budú mať odber do skratu 150mA tak ich tam môžeš dať 20. Ale neskúšaj to
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Mám to stejně s Dualským na 18A. Taky mě překvapilo že jen dvě serva, zatím co Jeti klidně tři. A vím co přetížený BEC umí, tak to testovat na tři nebudu.
http://www.hokana.wz.cz/?text=95
http://www.hokana.wz.cz/?text=95
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Máš návod na použití? V návodu na použití píšou: "V případě, že potřebujete použít vyšší počet serv, požadovaný proud by byl příliš vysoký a mohlo by dojít ke zničení obvodů regulátoru. BEC je nutno vyřadit a pro napájení RC systému použít jinou baterii. BEC se vyřadí jednoduchým přerušením středního (červeného) vodiče v trojžilovém kablíku, který spojuje regulátor a přijímač. Nejsnadnější je vysunout kablík z dutinky, otočit zpátky ke kablíku a dobře zaizolovat. Spínaný BEC: Je možno použít uvedený počet serv pro plné vstupní napětí." Zní to celkem logicky 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:Ufff, už abych se vrátil ke spalovákům. Tam takové problémy nejsou. Postavit, osadit, naladit a jen lítat.
Snad tě to servo na výškovce tak neodradilo?
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Bingi píše:no jde mi o to ze nechci pouzivat externi baterii pro serva. Zajimalo by me kolika mikroesrvum odpovidaji ty 3A BEC. je to prou opravdu jen pro 2serva?
Bohužel. Jak jsem psal ve svým Blogu o tom článku od p.Kroufka, malá serva mají větší odběry než standarty. proto je to třeba hlídat a nepřetěžovat. Já to nevěděl, místo tří serv jsem tam měl 4ks GWS-Naro a BEC řekl dost. Hloupý se učí na chybách vlastních a chytrý na chybách těch druhých. Tak buď ten chytrej.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Bingi píše:no jde mi o to ze nechci pouzivat externi baterii pro serva. Zajimalo by me kolika mikroesrvum odpovidaji ty 3A BEC. je to prou opravdu jen pro 2serva?
s BEC 3A bežne lietam 4 servá s ťahom do 1,5kg/cm
Pre istotu si zmeraj koľko ti žerú naparázno a pri zabrzdení rukou....
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Re: regulator dualsky
Bingi píše:koupil jsem regulator dualsky xc4018ba. jde mi o to ze jsem v navodu vycetl ze z nej muzu napajet maximalne 2 serva pri 3cl. lipol. A to se mi nezda u 40A reglu. Je to nejaka novinka, tak jsem ani na webu nenasel informace. nemate ho nekdo? Nevim jestli je to chyba nebo ho jit vymenit:(. Proud BEC 3A/5V- to snad musi stacit na 4serva ne? predchozi model xc4015ba zvlada 4serva pro 3cl. lipol
V návodu je uvedeno pro tři li-pol serva čtyři /standartní nebo mikro/. Pokud použiješ ne moc rychlá mikroserva, tak bych se čtyř nebál. Chce to vybrat správná serva. Příkladně Hitec HS-81 jsou serva s pulsním odběrem 1 A. Přitom na trhu jsou serva s odběrem třeba polovičním. Já používám ve svých modelech serva GWS Naro max BB. U Kostky cena 316 Kč. Lítam desetičlánky NiCd a čtyři serva v pohodě. Jako kuriozitku uvedu větroň P-13 se čtyřmi již zmíněnými servy a napájím to starým Mgm Tmm 25W s Bec 1,5 A/5V. Pokud si přesto nejsi jistý, tak zkus na zemi "kvrdlat kniplama" třeba deset minut a pozoruj nárůst teploty regulátoru. Pokud to regulátor přežije, tak bych šel bez obav do vzduchu.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
V návodě na www.horejsi.cz je uvedeno pro 3 li-pol skutečně čtyři serva.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Doktor píše:V návodě na www.horejsi.cz je uvedeno pro 3 li-pol skutečně čtyři serva.
Nerieš to a servá typu
HS-50 až 81,
GWS Naro, Park, Pico
E-Flite S75
Tower Pro SG-50, SG-90
a im podobné daj kľudne 4 a nič tým nespáchaš
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk