Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
BKSL

Re: Minicorado

#826 Příspěvek od BKSL »

MC uz je doma. Fakt kvalitna praca. Najkrajsie lietadlo ake som kedy drzal v ruke. Dodacia lehota presne podla dohody t.j. 3 mesiace takze maximalna spokojnost.

MC_vrch.jpg

MC_spodok.jpg
Naposledy upravil(a) BKSL dne úte 28.01.2014 17:54, celkem upraveno 1 x.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
J-F
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od J-F »

Prostě mi to nedá. Dnes jsem procházel několik e-mailů, kde mi psali své zkušenosti stavitelé Corada.. Je toho mnohem víc a někdy se člověk trošku pobaví:

-nebo tam mozna zkusim dat ten het a pevnou vrtuli 4.75x4.75 co bude davat slusnou rychlost

-a pak podle oka teprve vyriznout tu diru do odtokovky. Mi neni jasny jak bych si to mohl rozmerit predem na papiru.. prijdu si jako dement ale nenapada me nic k cemu by mi to mohlo byt dobry /// za pár dní: nejak mi nevychazi krok serv. Jak jsi to delal, ze ti to nikde nenarazi?

- když jsem vrtal diry pro sroubky, tak mi dvakrát projel vrtak skrz kridlo, snad to nebude moc videt

-no jenze kdyz uz jsem to mel smontovany tak jsem zjistil ze motyl je nalepeny nasikmo, nechapu jak je to mozny

-z toho co se opravdu stalo je ze mi pri motorove zkoušce vypochodoval motor i s prepazkou z trupu

-dokonce mam domluvenych par specialnich vrtuli ve stylu 11x23 a podobny
creagel

#828 Příspěvek od creagel »

Uz dost - opet perfektne pobavil :D :D Vubec se nepasuju do role skveleho osazovace ala Dalibor, ale svoje minicorado jsem si myslim postavil slusne. Obcas me az zarazi, co jsou schopny lidi (pres rady vsech zkusenejsich) dobastlit :((
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od Sluggish »

páni skúsim oživiť túto tému.
prešiel som si takmer celé toto vlákno, no aj tak by som potreboval poradiť :D

povedal som si že si spravím radosť a na budúcu sezónu si zaobstarám Minicorado.

Len ako som sa dočítal, existuje viac verzíí, servá v chvoste a v trupe.

Ja mám jasno čo od Minocorada očakávam, chcel by som pevného termika, čiže carbon verziu so servami v trupe, samozrejme 4 servové krídlo.

s osadením nie je problém toho je tu písaného dosť, je si z čoho vyberať.

Moja otázka, resp. otázky :D

Lieta tu niekto konkrétne túto kombináciu ? (carbon, serva v trupe ) nejaké skúsenosti a pod.

Aká je cca cena Modelu a dodacia doba? Písal som p. Vagnerovi na mail uvedený na stránke, no bohužiaľ zatiaľ bez odpovede...

ďakujem.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od H1N1 »

Ahoj, ja zatim neletam take cekam. Objednaval jsem 1.8. A Michal Vagner mne rikal ze se k varce Corada dostane zacatkem zari. Tusim ze psal ze od 7.9. Takze ja ocekavam ze do poloviny rijna snad budu mit Corado doma. Mam full carbon a serva v ocasu (snad to dovazim protoze jsem nejprve chcel 1kw motor a tedka jsem objednal eko jen kolem 350w. A jak pises Michal neodepisuje, ale podle diskuze co tu o tom byla to ma jednoduchy duvod. Nestiha. Kdyz odpovidal na emaily tak to byl jen v noci:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#831 Příspěvek od H1N1 »

Jo a jeste cena, myslim ze kolem 6000kc bez DPH. Ale ja tam mam par uprav, takze ma cenu jinaci.
graup15

#832 Příspěvek od graup15 »

:-) :-) Mám Corado v celouhlík serva v trupu. Nelíbí se mi,verze se servy v ocase. Lítám na 3S-1300 nebo 3S-1500. Motůrek 85g a lítá to jak z praku. Skoro 20m/s mi bohatě stačí. Hlavně to není těžké.
Osazené servy Futaba 3156 a na klapky KST.
Včera jsem na Coradu zkoušel co se stane když nefunguje jedna klapka. Normálně s tím jde přistát i když vytahuji jen jednu. Tzn brzdil jsem jen jednou,na plno vytaženou.
Přílohy
DSCN0142.JPG
LV
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od LV »

Sluggish píše:
Ja mám jasno čo od Minocorada očakávam, chcel by som pevného termika, čiže carbon verziu so servami v trupe, samozrejme 4 servové krídlo.
ďakujem.

Minicorado splní všetko, len nie toho termika...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od Sluggish »

takže mi neostáva nič iné len pána Vágnera "bombardovať" mailami ďalej :D

2 graup15: presne takú kombináciu by som chcel aj ja takže pár otázok, koľko ti to váži pri takomto usporiadaní, nejaké fotky zo stavby by sa nenašli a ako to vidíš s pevnosťou a odolnosťou ? Pretože niekto tu písal že to uhlie je krehkejšie ako sklo čo sa mi moc nezdá. Ja to uhlíkové chcem hlavne kvôli odolnosti, nechcem mať po každom pristátí keď trafím steblo trávy nejakú pamiatku na krídle :wink:

2 LV: Ok, malo tam byť napísané pevného "termika" :D... F5J z toho nebude a ani ho z toho nechcem robiť :D
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#835 Příspěvek od H1N1 »

Jeste doplnim ze serva v ocase jde udelat tak aby tahla nekoukala ven:-)
graup15

#836 Příspěvek od graup15 »

Sluggish píše:takže mi neostáva nič iné len pána Vágnera "bombardovať" mailami ďalej :D

2 graup15: presne takú kombináciu by som chcel aj ja takže pár otázok, koľko ti to váži pri takomto usporiadaní, nejaké fotky zo stavby by sa nenašli a ako to vidíš s pevnosťou a odolnosťou ? Pretože niekto tu písal že to uhlie je krehkejšie ako sklo čo sa mi moc nezdá. Ja to uhlíkové chcem hlavne kvôli odolnosti, nechcem mať po každom pristátí keď trafím steblo trávy nejakú pamiatku na krídle :wink:

2 LV: Ok, malo tam byť napísané pevného "termika" :D... F5J z toho nebude a ani ho z toho nechcem robiť :D

Hmotí mi to 700g bez baterky. S ní pak 810g.
No ..neboj pevné je to dost a dost. A i ta termika s tím jde v pohodě. Ale jak píšeš..F5J to není.
Ale zatížení Corada mám 32,4g/dm což je hodnota velmi pěkná. Proto se s tím termika dá naprosto v pohodě,i když je to mrňous.
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#837 Příspěvek od Sluggish »

graup15 píše:Hmotí mi to 700g bez baterky. S ní pak 810g.
No ..neboj pevné je to dost a dost. A i ta termika s tím jde v pohodě. Ale jak píšeš..F5J to není.
Ale zatížení Corada mám 32,4g/dm což je hodnota velmi pěkná. Proto se s tím termika dá naprosto v pohodě,i když je to mrňous.

Ďakuejm, tak nejak si to aj ja predstavujem, okolo 800-850 g... na blbnutie väčšiu batertku, na termiku niečo menšie a ťažisko dolaďovať jej posunom :)

Pánovi Vágnerovi som poslal ďaľší mail tak som zvedavý kedy sa ozve.

Tiež si myslím že s termikou nebude mať minicorado problém a ešte keď do neho dám bonzáka od Pitlabu :) ( ak sa samozrejme zmestí, lebo ako vidím je to gynekologia :| )
Nenájdeš fotky tvojho osadenia ? Ide mi hlavne o rozloženie jednotlivých komponentov. Kvalitou spracovania budem ja asi tak 50 rokov za opicami oproti tebe :D
Bude to prvý kompozit, takže chcem odpozerať všetko čo sa bude dať :)
graup15

#838 Příspěvek od graup15 »

:-) :-)

Máš tam i variantu s Neu motorem a reglem YEP 60.
Skyassistant je na Corado moc velký. Já tam mám integrovaný Sm-unisens
Přílohy
P1100844.JPG
P1110616.JPG
P1110615.JPG
P1110613.JPG
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#839 Příspěvek od Sluggish »

graup15 píše::-) :-)

Máš tam i variantu s Neu motorem a reglem YEP 60.
Skyassistant je na Corado moc velký. Já tam mám integrovaný Sm-unisens

ďakujem, máš to perfektne urobené....tá varianta s Neu motorom je masaker :D...

super, takže sa budem musieť spoľahnúť na seba, poprípade nájsť niečo nové len pre Corado :)

ak by sa dalo, ešte fotky uloženia prijímača a serv motýľa :)
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#840 Příspěvek od H1N1 »

Mam info od Michala: pristi vikend jsou zavody v Mnichove F3B a Michal dodelava zakazky co tam musi dorucit. Urcite ti napise.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“