Minicorado
Re: Minicorado
MC uz je doma. Fakt kvalitna praca. Najkrajsie lietadlo ake som kedy drzal v ruke. Dodacia lehota presne podla dohody t.j. 3 mesiace takze maximalna spokojnost.
Naposledy upravil(a) BKSL dne úte 28.01.2014 17:54, celkem upraveno 1 x.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
Prostě mi to nedá. Dnes jsem procházel několik e-mailů, kde mi psali své zkušenosti stavitelé Corada.. Je toho mnohem víc a někdy se člověk trošku pobaví:
-nebo tam mozna zkusim dat ten het a pevnou vrtuli 4.75x4.75 co bude davat slusnou rychlost
-a pak podle oka teprve vyriznout tu diru do odtokovky. Mi neni jasny jak bych si to mohl rozmerit predem na papiru.. prijdu si jako dement ale nenapada me nic k cemu by mi to mohlo byt dobry /// za pár dní: nejak mi nevychazi krok serv. Jak jsi to delal, ze ti to nikde nenarazi?
- když jsem vrtal diry pro sroubky, tak mi dvakrát projel vrtak skrz kridlo, snad to nebude moc videt
-no jenze kdyz uz jsem to mel smontovany tak jsem zjistil ze motyl je nalepeny nasikmo, nechapu jak je to mozny
-z toho co se opravdu stalo je ze mi pri motorove zkoušce vypochodoval motor i s prepazkou z trupu
-dokonce mam domluvenych par specialnich vrtuli ve stylu 11x23 a podobny
-nebo tam mozna zkusim dat ten het a pevnou vrtuli 4.75x4.75 co bude davat slusnou rychlost
-a pak podle oka teprve vyriznout tu diru do odtokovky. Mi neni jasny jak bych si to mohl rozmerit predem na papiru.. prijdu si jako dement ale nenapada me nic k cemu by mi to mohlo byt dobry /// za pár dní: nejak mi nevychazi krok serv. Jak jsi to delal, ze ti to nikde nenarazi?
- když jsem vrtal diry pro sroubky, tak mi dvakrát projel vrtak skrz kridlo, snad to nebude moc videt
-no jenze kdyz uz jsem to mel smontovany tak jsem zjistil ze motyl je nalepeny nasikmo, nechapu jak je to mozny
-z toho co se opravdu stalo je ze mi pri motorove zkoušce vypochodoval motor i s prepazkou z trupu
-dokonce mam domluvenych par specialnich vrtuli ve stylu 11x23 a podobny
Uz dost - opet perfektne pobavil
Vubec se nepasuju do role skveleho osazovace ala Dalibor, ale svoje minicorado jsem si myslim postavil slusne. Obcas me az zarazi, co jsou schopny lidi (pres rady vsech zkusenejsich) dobastlit
(
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
páni skúsim oživiť túto tému.
prešiel som si takmer celé toto vlákno, no aj tak by som potreboval poradiť
povedal som si že si spravím radosť a na budúcu sezónu si zaobstarám Minicorado.
Len ako som sa dočítal, existuje viac verzíí, servá v chvoste a v trupe.
Ja mám jasno čo od Minocorada očakávam, chcel by som pevného termika, čiže carbon verziu so servami v trupe, samozrejme 4 servové krídlo.
s osadením nie je problém toho je tu písaného dosť, je si z čoho vyberať.
Moja otázka, resp. otázky
Lieta tu niekto konkrétne túto kombináciu ? (carbon, serva v trupe ) nejaké skúsenosti a pod.
Aká je cca cena Modelu a dodacia doba? Písal som p. Vagnerovi na mail uvedený na stránke, no bohužiaľ zatiaľ bez odpovede...
ďakujem.
prešiel som si takmer celé toto vlákno, no aj tak by som potreboval poradiť
povedal som si že si spravím radosť a na budúcu sezónu si zaobstarám Minicorado.
Len ako som sa dočítal, existuje viac verzíí, servá v chvoste a v trupe.
Ja mám jasno čo od Minocorada očakávam, chcel by som pevného termika, čiže carbon verziu so servami v trupe, samozrejme 4 servové krídlo.
s osadením nie je problém toho je tu písaného dosť, je si z čoho vyberať.
Moja otázka, resp. otázky
Lieta tu niekto konkrétne túto kombináciu ? (carbon, serva v trupe ) nejaké skúsenosti a pod.
Aká je cca cena Modelu a dodacia doba? Písal som p. Vagnerovi na mail uvedený na stránke, no bohužiaľ zatiaľ bez odpovede...
ďakujem.
Ahoj, ja zatim neletam take cekam. Objednaval jsem 1.8. A Michal Vagner mne rikal ze se k varce Corada dostane zacatkem zari. Tusim ze psal ze od 7.9. Takze ja ocekavam ze do poloviny rijna snad budu mit Corado doma. Mam full carbon a serva v ocasu (snad to dovazim protoze jsem nejprve chcel 1kw motor a tedka jsem objednal eko jen kolem 350w. A jak pises Michal neodepisuje, ale podle diskuze co tu o tom byla to ma jednoduchy duvod. Nestiha. Kdyz odpovidal na emaily tak to byl jen v noci:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Jo a jeste cena, myslim ze kolem 6000kc bez DPH. Ale ja tam mam par uprav, takze ma cenu jinaci.
Osazené servy Futaba 3156 a na klapky KST.
Včera jsem na Coradu zkoušel co se stane když nefunguje jedna klapka. Normálně s tím jde přistát i když vytahuji jen jednu. Tzn brzdil jsem jen jednou,na plno vytaženou.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Sluggish píše:
ďakujem.
Minicorado splní všetko, len nie toho termika...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
takže mi neostáva nič iné len pána Vágnera "bombardovať" mailami ďalej 
2 graup15: presne takú kombináciu by som chcel aj ja takže pár otázok, koľko ti to váži pri takomto usporiadaní, nejaké fotky zo stavby by sa nenašli a ako to vidíš s pevnosťou a odolnosťou ? Pretože niekto tu písal že to uhlie je krehkejšie ako sklo čo sa mi moc nezdá. Ja to uhlíkové chcem hlavne kvôli odolnosti, nechcem mať po každom pristátí keď trafím steblo trávy nejakú pamiatku na krídle
2 LV: Ok, malo tam byť napísané pevného "termika"
... F5J z toho nebude a ani ho z toho nechcem robiť 
2 graup15: presne takú kombináciu by som chcel aj ja takže pár otázok, koľko ti to váži pri takomto usporiadaní, nejaké fotky zo stavby by sa nenašli a ako to vidíš s pevnosťou a odolnosťou ? Pretože niekto tu písal že to uhlie je krehkejšie ako sklo čo sa mi moc nezdá. Ja to uhlíkové chcem hlavne kvôli odolnosti, nechcem mať po každom pristátí keď trafím steblo trávy nejakú pamiatku na krídle
2 LV: Ok, malo tam byť napísané pevného "termika"
Jeste doplnim ze serva v ocase jde udelat tak aby tahla nekoukala ven:-)
Sluggish píše:takže mi neostáva nič iné len pána Vágnera "bombardovať" mailami ďalej
2 graup15: presne takú kombináciu by som chcel aj ja takže pár otázok, koľko ti to váži pri takomto usporiadaní, nejaké fotky zo stavby by sa nenašli a ako to vidíš s pevnosťou a odolnosťou ? Pretože niekto tu písal že to uhlie je krehkejšie ako sklo čo sa mi moc nezdá. Ja to uhlíkové chcem hlavne kvôli odolnosti, nechcem mať po každom pristátí keď trafím steblo trávy nejakú pamiatku na krídle![]()
2 LV: Ok, malo tam byť napísané pevného "termika"... F5J z toho nebude a ani ho z toho nechcem robiť
Hmotí mi to 700g bez baterky. S ní pak 810g.
No ..neboj pevné je to dost a dost. A i ta termika s tím jde v pohodě. Ale jak píšeš..F5J to není.
Ale zatížení Corada mám 32,4g/dm což je hodnota velmi pěkná. Proto se s tím termika dá naprosto v pohodě,i když je to mrňous.
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:Hmotí mi to 700g bez baterky. S ní pak 810g.
No ..neboj pevné je to dost a dost. A i ta termika s tím jde v pohodě. Ale jak píšeš..F5J to není.
Ale zatížení Corada mám 32,4g/dm což je hodnota velmi pěkná. Proto se s tím termika dá naprosto v pohodě,i když je to mrňous.
Ďakuejm, tak nejak si to aj ja predstavujem, okolo 800-850 g... na blbnutie väčšiu batertku, na termiku niečo menšie a ťažisko dolaďovať jej posunom
Pánovi Vágnerovi som poslal ďaľší mail tak som zvedavý kedy sa ozve.
Tiež si myslím že s termikou nebude mať minicorado problém a ešte keď do neho dám bonzáka od Pitlabu
Nenájdeš fotky tvojho osadenia ? Ide mi hlavne o rozloženie jednotlivých komponentov. Kvalitou spracovania budem ja asi tak 50 rokov za opicami oproti tebe
Bude to prvý kompozit, takže chcem odpozerať všetko čo sa bude dať
Máš tam i variantu s Neu motorem a reglem YEP 60.
Skyassistant je na Corado moc velký. Já tam mám integrovaný Sm-unisens
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše::-)
Máš tam i variantu s Neu motorem a reglem YEP 60.
Skyassistant je na Corado moc velký. Já tam mám integrovaný Sm-unisens
ďakujem, máš to perfektne urobené....tá varianta s Neu motorom je masaker
super, takže sa budem musieť spoľahnúť na seba, poprípade nájsť niečo nové len pre Corado
ak by sa dalo, ešte fotky uloženia prijímača a serv motýľa
Mam info od Michala: pristi vikend jsou zavody v Mnichove F3B a Michal dodelava zakazky co tam musi dorucit. Urcite ti napise.