Multiwii 2.3 - stabilní verze uvolněna
Re: Multiwii 2.3 - stabilní verze uvolněna
pls pani poradite mi MWI2.3 ked dam navrat na poziciu startu podla GPS, tak to leti takym oblukom ku mne. Je mozne nejak nastavit parametre navratu ako vysku navratu a a ako ma letiet , pacilo by sa mi keby sa vracal priamo ku mne ako to robi Naza to ej take predvidatelne tym oblukom je ta trajektoria nejasna.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
To vypadá na špatně zkalibrovaný kompas. Nebo je ovlivněný nějakou železnou částí (stačí i šroubek v blízkosti) nebo silovými kabely. Ukazuje správně světové strany i při plném plynu?
Zdravim dik za rakciu ,ano kompas je ovplyvnovany to som skusal ked drzim kopteru v ruke a pridam plyn kompas uplna zblbne skusal som ho uz xkrat zkalibrovat ale nepomohlo, budem to musiet asi prestavat ale nechapem preco je to standartny ram quad450 s rzovodnou doskou na spodnom plate , na tom je pripevneny Crius 2 co som pozeral fotky vela kopter je riesenych tak ze na dolnom plate maju riadiacu elektroniku a hore bateriu ale u mna to proste nefunguje ked pridavam plyn kompas lieta ako splaseny. Cize GPS mody nefunguju bez kompasu ? Pls a vyska navratu sa da niekde nastavit alebo to leti v poslednej platnej vyske ?
jasně , on bez kompasu neví kterým směrem se má vydat , případně kterým směrem kontrovat vychýlení
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
No pekne takze som mal len stastie doletel kam mal. pani a neviete ako je to s tou vyskou navratu ? A nedal by sa pouzit ekterny kompas a dat ho na tycku ako to ma APM ?
Všechno jde , akorát si to musíš nakonfigurovat přímo ve zdrojáku , já mám kompas přes i2c, v configu vyberu desku AIO1 , a pak v další záložce kde je odkaz na tu desku tam někde u compasu odmažu ty lomítka , nebo je tam přidám, už si to z hlavy nepamatuju, stále používám nhardian 2.2 ten umí návrat v definovaný vejšce a autolanding , 2.3 už nemám.
Frsky X10S Carbon
krtek2k píše:Všechno jde , akorát si to musíš nakonfigurovat přímo ve zdrojáku , já mám kompas přes i2c, v configu vyberu desku AIO1 , a pak v další záložce kde je odkaz na tu desku tam někde u compasu odmažu ty lomítka , nebo je tam přidám, už si to z hlavy nepamatuju, stále používám nhardian 2.2 ten umí návrat v definovaný vejšce a autolanding , 2.3 už nemám.
No mne sa zdala ta zakladna 2.2 stabilnejsia, pls ta verzia nhardian 2.2 to kde leza k tomu zdrojaky nasiel som len MultiWii_r1411_NHA co mas ty v Dropboxe http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=59660&start=15 Ten ext kompas by som rad skusil pripojit cez i2c ale netusim aky by to mal byt nemas po ruke niekde link na overeny a funkcny kompas co by sa dal pripojit na i2c ?
to fakt nevím , koupil jsem crius AIOP bazarovýho a ten ext mag tam už byl
Frsky X10S Carbon
Aha lebo som hľadal nejaký s i2c portom musim vygoglit aký typ je vhodny
Jednodušší je vyhodit ten rozvodný plošňák a dát tam toto:
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oodsid=899
Zkroutit vždy jeden černý a jeden červený ke každému reglu a magnetické pole bude pryč. Já mohu hýbat plynem jak chci a kompas se ani nehne.
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oodsid=899
Zkroutit vždy jeden černý a jeden červený ke každému reglu a magnetické pole bude pryč. Já mohu hýbat plynem jak chci a kompas se ani nehne.
Aha diky take mam dokonca doma mozem to skusit co to urobi vo vysledku dik za tip
Pani pls dalsi otravny dotaz ohladom telemtrie. Kedze som zistil ze BT mi nestaci z hladiska dosahu a rad by som cez appku logoval udaje z koptery pripadne aj skusil tu verziu MWI s waypointami je mozne pouzit teletriu 3DR http://www.goodluckbuy.com/index.php?target=products&mode=search&subcats=Y&type=extended&avail=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&cid=0&q=3DR&x=0&y=0? Ak ano ktoru frekvenciu 915 alebo 433 MHz ?
cucpo píše:Pani pls dalsi otravny dotaz ohladom telemtrie. Kedze som zistil ze BT mi nestaci z hladiska dosahu a rad by som cez appku logoval udaje z koptery pripadne aj skusil tu verziu MWI s waypointami je mozne pouzit teletriu 3DR http://www.goodluckbuy.com/index.php?target=products&mode=search&subcats=Y&type=extended&avail=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&cid=0&q=3DR&x=0&y=0? Ak ano ktoru frekvenciu 915 alebo 433 MHz ?
Pani neporadi nikto ci 915 alebo 433 MHz rad by som objednal
Pokud žiješ v Evropě tak 433, pokud v Americe tak 915.
OK2BUH píše:Pokud žiješ v Evropě tak 433, pokud v Americe tak 915.
Diky to som potreboval vediet idem objednat