Turnigy 9XR
Re: Mrtva 9XR
a nema ta atmega v sebe bootloader, ze by si si ho prepisal alebo zmazal?
-
spravcanetu
zmazat zmazem ale uz zapisat nejde nic
No je to na me vyssi divci asi budes muset pockat na jine experty co v tom delaji a urcite nake reseni najdou ... jinak v nejhorsim pripade (nepujde opravit uz zadnym zpusobem) to nebude tak hrozne (az na cekani na novy modul) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__39501__main_board_with_charging_port_turnigy_9xr_transmitter.html
Jinak to smazani - nedoporucuju ani extreme burnerem ani khazamou ... oboji mi funkci mazani spolehlive dokur..i temer jakykoliv cip
Jinak to smazani - nedoporucuju ani extreme burnerem ani khazamou ... oboji mi funkci mazani spolehlive dokur..i temer jakykoliv cip
Ja měl stejný problém u T9x po koupi USBasp programátoru který byl špatně postavený a než jsem udělal úpravy podle originálu tak mě akorát zablokoval chip. Nejrychlejší a nejlevnější bylo výměna chipu za nový. Do 9XR je atmega128-16AU .. cca dvě stovky. Nechat u někoho vyměnit případně to jde horkovzduškou (lepší než to dráždit pájkou). Pak už jen nahrát pojistky a samotný hex (bootloader to nemá) Na odblokování atmegy je stejně potřeba mít chip venku a neni jisté zda se oživí. A nebo tu celou základní desku jako ND.
tom121 píše:Ja měl stejný problém u T9x po koupi USBasp programátoru který byl špatně postavený a než jsem udělal úpravy podle originálu tak mě akorát zablokoval chip. Nejrychlejší a nejlevnější bylo výměna chipu za nový. Do 9XR je atmega128-16AU .. cca dvě stovky. Nechat u někoho vyměnit případně to jde horkovzduškou (lepší než to dráždit pájkou). Pak už jen nahrát pojistky a samotný hex (bootloader to nemá) Na odblokování atmegy je stejně potřeba mít chip venku a neni jisté zda se oživí. A nebo tu celou základní desku jako ND.
No horkovzduskou ... hrozna prasecina .. kontaktik sem kontaktik tam (pokud to nebude delat nekdo dobre vybaven a zkuseny v oboru) a ... model vesele pada nekomu na hlavu... a tuna prace s tim k tomu + stejny penize jako novej modul
-
spravcanetu
A ako zistim ci mam na 100% dobry programator?? Ci nahodou som nim nieco neposral. A aby som nekupil novy programator novy chip a zas to odseriem.
Pokud čip komunikuje, není to beznadějné. Vypadá to opravdu na problém programátoru. Můžeš zkusit přidat do vlastních parametrů v companion -B 10
Dej sem fotku programátoru, problém dělají hlavně rezistory u programovacího konektoru, nesmí tam být žádné, nebo max 100ohm. Parametr -F nepoužívej.
Pokud atmega nekomunikuje, při chybně zapsaných fuses, pomůže jí jen externí oscilátor cca 1Mhz.
Dej sem fotku programátoru, problém dělají hlavně rezistory u programovacího konektoru, nesmí tam být žádné, nebo max 100ohm. Parametr -F nepoužívej.
Pokud atmega nekomunikuje, při chybně zapsaných fuses, pomůže jí jen externí oscilátor cca 1Mhz.
www.opentx.cz
Ja bych to taky nevzdaval. Kdyz jsem flashoval Accucellku, tak jsem tam omylem nahral html zdroj misto hex souboru. Myslel jsem si, ze je kaput. Puvodni fw taky nesel a pak pomohly pojistky.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
-
Sofin
spravcanetu píše:Dnes som chcel programovat na openTX cz. Pocas flashovania vyhodilo chybu a vysielacka je mrtva. Ani nezapne display len horny napis. Odisiel cip ci co sa mohlo stat? Ani povodna tam nejde nahrat proste nic. Prosim pomozte. Vysielacku mam 2 den no nechcel som sa ucit ER9X po eng ale po cz openTX a dopadol som ako som dopadol
Odkud jsi? třeba by se s tím dalo něco udělat...
no ja měnil taky horkovzduškou a uzký nástavec ale mam ji plynule regulovatelnou, teploměr s PT10 sondou nastavil 230°C a pohodička.. jen musíš dodržet teplotu.. ani mikropájkou bych si na to netroufl a to mám hrot tenký jako vlas 
Re: Turnigy 9XR
Programátor jsem si zkontroloval podle schematu na teto strance http://www.fischl.de/usbasp/ , myslím že jsem pro jistotu i přehrál firmware ale to možná není nutné. Hlavně jsem tam neměl propojku JP3 pro pomalé programování. Stačí uzemnit pin 25 a jede to pomalu a bez chyb. Jinak mi to občas hodilo chybu. Používám s eXtreme burner v1.2 (s novějším byl problém) a zvoleným pomalým programováním a naprosto bez jediného problému od té doby.
-
spravcanetu
JA som zo slovenska takze daleko.A programator,...hodim fotku teraz som vstal z prace
-
Sofin
spravcanetu píše:JA som zo slovenska takze daleko.
To je relativní, já to mám do nejbližšího slovenského města 14km
-
spravcanetu
Tak ku mne daleko...ja byvam skoro na Spisskom hrade
PS: Pardon ak som niekoho urazil
PS: Pardon ak som niekoho urazil
Naposledy upravil(a) spravcanetu dne pát 21.03.2014 17:27, celkem upraveno 1 x.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
spravcanetu píše:Tak ku mne daleko...ja byvam skoro na Spisskom hrade
Napíš si do profilu bydlisko a nemusíš tu písať vo vlákne o 9XR blbosti.
FrSky Tandem X20