Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilot205

Re: Mrtva 9XR

#376 Příspěvek od pilot205 »

a nema ta atmega v sebe bootloader, ze by si si ho prepisal alebo zmazal?
spravcanetu

#377 Příspěvek od spravcanetu »

zmazat zmazem ale uz zapisat nejde nic
srabsrab

#378 Příspěvek od srabsrab »

No je to na me vyssi divci asi budes muset pockat na jine experty co v tom delaji a urcite nake reseni najdou ... jinak v nejhorsim pripade (nepujde opravit uz zadnym zpusobem) to nebude tak hrozne (az na cekani na novy modul) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__39501__main_board_with_charging_port_turnigy_9xr_transmitter.html

Jinak to smazani - nedoporucuju ani extreme burnerem ani khazamou ... oboji mi funkci mazani spolehlive dokur..i temer jakykoliv cip :roll:
tom121

#379 Příspěvek od tom121 »

Ja měl stejný problém u T9x po koupi USBasp programátoru který byl špatně postavený a než jsem udělal úpravy podle originálu tak mě akorát zablokoval chip. Nejrychlejší a nejlevnější bylo výměna chipu za nový. Do 9XR je atmega128-16AU .. cca dvě stovky. Nechat u někoho vyměnit případně to jde horkovzduškou (lepší než to dráždit pájkou). Pak už jen nahrát pojistky a samotný hex (bootloader to nemá) Na odblokování atmegy je stejně potřeba mít chip venku a neni jisté zda se oživí. A nebo tu celou základní desku jako ND.
srabsrab

#380 Příspěvek od srabsrab »

tom121 píše:Ja měl stejný problém u T9x po koupi USBasp programátoru který byl špatně postavený a než jsem udělal úpravy podle originálu tak mě akorát zablokoval chip. Nejrychlejší a nejlevnější bylo výměna chipu za nový. Do 9XR je atmega128-16AU .. cca dvě stovky. Nechat u někoho vyměnit případně to jde horkovzduškou (lepší než to dráždit pájkou). Pak už jen nahrát pojistky a samotný hex (bootloader to nemá) Na odblokování atmegy je stejně potřeba mít chip venku a neni jisté zda se oživí. A nebo tu celou základní desku jako ND.

No horkovzduskou ... hrozna prasecina .. kontaktik sem kontaktik tam (pokud to nebude delat nekdo dobre vybaven a zkuseny v oboru) a ... model vesele pada nekomu na hlavu... a tuna prace s tim k tomu + stejny penize jako novej modul :lol:
spravcanetu

#381 Příspěvek od spravcanetu »

A ako zistim ci mam na 100% dobry programator?? Ci nahodou som nim nieco neposral. A aby som nekupil novy programator novy chip a zas to odseriem.
mhotar

#382 Příspěvek od mhotar »

Pokud čip komunikuje, není to beznadějné. Vypadá to opravdu na problém programátoru. Můžeš zkusit přidat do vlastních parametrů v companion -B 10
Dej sem fotku programátoru, problém dělají hlavně rezistory u programovacího konektoru, nesmí tam být žádné, nebo max 100ohm. Parametr -F nepoužívej.
Pokud atmega nekomunikuje, při chybně zapsaných fuses, pomůže jí jen externí oscilátor cca 1Mhz.
www.opentx.cz
Marena
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od Marena »

Ja bych to taky nevzdaval. Kdyz jsem flashoval Accucellku, tak jsem tam omylem nahral html zdroj misto hex souboru. Myslel jsem si, ze je kaput. Puvodni fw taky nesel a pak pomohly pojistky.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Sofin

#384 Příspěvek od Sofin »

spravcanetu píše:Dnes som chcel programovat na openTX cz. Pocas flashovania vyhodilo chybu a vysielacka je mrtva. Ani nezapne display len horny napis. Odisiel cip ci co sa mohlo stat? Ani povodna tam nejde nahrat proste nic. Prosim pomozte. Vysielacku mam 2 den no nechcel som sa ucit ER9X po eng ale po cz openTX a dopadol som ako som dopadol

Odkud jsi? třeba by se s tím dalo něco udělat...
ananas

#385 Příspěvek od ananas »

no ja měnil taky horkovzduškou a uzký nástavec ale mam ji plynule regulovatelnou, teploměr s PT10 sondou nastavil 230°C a pohodička.. jen musíš dodržet teplotu.. ani mikropájkou bych si na to netroufl a to mám hrot tenký jako vlas :-)
tom121

Re: Turnigy 9XR

#386 Příspěvek od tom121 »

Programátor jsem si zkontroloval podle schematu na teto strance http://www.fischl.de/usbasp/ , myslím že jsem pro jistotu i přehrál firmware ale to možná není nutné. Hlavně jsem tam neměl propojku JP3 pro pomalé programování. Stačí uzemnit pin 25 a jede to pomalu a bez chyb. Jinak mi to občas hodilo chybu. Používám s eXtreme burner v1.2 (s novějším byl problém) a zvoleným pomalým programováním a naprosto bez jediného problému od té doby.
spravcanetu

#387 Příspěvek od spravcanetu »

JA som zo slovenska takze daleko.A programator,...hodim fotku teraz som vstal z prace
Sofin

#388 Příspěvek od Sofin »

spravcanetu píše:JA som zo slovenska takze daleko.

To je relativní, já to mám do nejbližšího slovenského města 14km :)
spravcanetu

#389 Příspěvek od spravcanetu »

Tak ku mne daleko...ja byvam skoro na Spisskom hrade

PS: Pardon ak som niekoho urazil
Naposledy upravil(a) spravcanetu dne pát 21.03.2014 17:27, celkem upraveno 1 x.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od juraj.jurej »

spravcanetu píše:Tak ku mne daleko...ja byvam skoro na Spisskom hrade

Napíš si do profilu bydlisko a nemusíš tu písať vo vlákne o 9XR blbosti.
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“