Velký EPP model

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

Velký EPP model

#1 Příspěvek od Tibor BK »

nemáte někdo odkaz na EPP model velikosti 1,5-2M něco jako Piper jde mi o konstrukci, výztuhy atd. pro vlastní návrh.

Dík
diablotin

#2 Příspěvek od diablotin »

ja sem postavil 2m hornoplocha na 10ku z polystyrenu tak ti dystak muzu poradit ale napis co a jak konkretne chces velikost pohon jinak mam treba i stihacku na 3,5 z EPP
Naděje umírá až po nás.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lindbergh »

Já mám podle plánku stavěnou Cessnu 150F, rozpětí 150 cm, jestli by to nebylo moc malý :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Tibor BK »

No potřeboval bych nějaké info co třeba pevnost a jaké dát výztuhy do EPP při rozpětí cca 1,5 až 2m.
Má představa je model z EPP bez potahu.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lindbergh »

Tibor BK píše:No potřeboval bych nějaké info co třeba pevnost a jaké dát výztuhy do EPP při rozpětí cca 1,5 až 2m.
Má představa je model z EPP bez potahu.

Hel já teď vylezl z vany a éra mam ve sklepě :D Zejtra se tam juknu, abych nepsal dezinformace a písnu tě, co jsem tam narval za uhlíky, atd. Na 99% mam všechny informace v hlavě, ale mimo to mam v hlavě i lahvinku frankovky pozdní sběr-barique a teď jsem otevřel druhou, tak raději písnu až ráno :wink:
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Tibor BK »

budu se těšit :D
éro bude Pilatus PC-6 o rozpětí cca lehce pod 2m elektro a vše z epp nechci stavět maketu ale eroplán na blbnutí
motor asi 600W a snad A123
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lindbergh »

Tak se moc omlouvám, ale ráno jsem musel na rychlo vypálit pryč a přijel jsem až teď...Takže: Moje Cessna EPP má rozpětí 150 cm. Vytužený jsou křídla i trup a to uhlíkem 2mm průměr. Křídla jsou v nejvyšším bodě profilu silná 25 mm. Uhlík v trupu je na dvouch místech proti sobě ve spodní a vrchní části. Toť asi vše :D
diablotin

#8 Příspěvek od diablotin »

je otazka jestli to ma vzpery a pripadne pokud chces kridlo samonosny nebo ne pri pouziti vzpert ti staci dat na horni cast kridla smrkovou listu 12x4 ale musi byt jako stojina a pak z 10x4 udelat vzpery tohle reseni mi drzelo pohromade toho hornoplocha na desitku
a v pripade samonosnyho kridla bych tam dal tak 15x5 na obe dve strany ale jako podelniky
a trop v pripade ze bude z plnyho materialu tak vyztuhy ani nepotrebuje pripadne 4 uhlikove tycky tak 2mm prumer dat tak aby v prurezu vytvareli ctverec
Naděje umírá až po nás.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lindbergh »

No vidíš, na to jsem zapomněl!!! Díky Diablotinovi mě to trklo...Já mam na Cessně vzpěry z hliníkový tyčky o průměru 5mm! To je asi dost důležitá informace :D
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Tibor BK »

Díky za info začínám kreslit doufám že toto platí pro křídlo bez potahu samotné EPP.
Ještě zvažuju co ocasní plochy zda nejít z důvodu pevnosti do aspoň orámovaného EPP nebo PS.

Tibor
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Tibor BK »

Jinak vzpěry určitě funkční !!!
Odpovědět

Zpět na „Dílna“