JirkaA píše:Zrovna na fotky odrazu ve vodě to ten polarizák totálně zabije..
pakliže ovšem nechceš snímat věci pod vodou
JirkaA píše:Zrovna na fotky odrazu ve vodě to ten polarizák totálně zabije..
gardenroute píše:Dal bych na to velký pozor, Zenmuse je vyvážený přesně na GP, a tímto se vystavuješ nebezpečí odpálení gimbalu. DJI to vyloženě ve svých podmínkách zakazuje. Toto jsem řešil již loni v létě, chtěl jsem dávat ND filtr, ale trochu jsem přibrzdil. Teď vymýšlím aspoň lehounkou sluneční clonku, proti stínům od vrtulí...
Jaký jsi tam dal, máš to vyvážené na druhou stranu ?
texmur píše: pakliže ovšem nechceš snímat věci pod vodou
Zenmuse pociťuje i sejmutí krytky portů na GP.texmur píše:zatím jsem to nezkoušel takže nevím jestli mám dávat protiváhu. Filtr je skleněný, tl cca 1,5mm, průměr na míru udělaný (22,7mm). Nevím jak je gimbal citlivý - toto je fakt jen pár gramů. Co jsi na to zkoušel dávat ty? a jek se projevilo nevyvážení?
Toho bych se nebál, používám CP (circular polarizer) při focení možná 15 let, i když s CP vždy velmi opatrně - ale odražené světlo (tzn. i odraz od vodní hladiny) to odfiltruje pouze při určitém natočení CP. Na GP půjde spíše o to (nemám možnost za letu otáčet rovinou CP), že bude zvyšovat kontrast, vylepšovat barevné podání modré a nutit kameru k prodloužení expozice, což přispívá i k zamezení jello efektu.JirkaA píše:Kdyz chces snimat veci pod vodou, musis se ponorit pod hladinu. Krajinovka s vodni hladinou s polarizakem nastavenym tak, aby odraz na hladine z fotky zmizel, je naprosto neprirozena.. Ale pokud se ti to libi, prosim....
Pěkné, krásné prostředí a pro mě velká nostalgie, v dětských letech jsem tam mockrát jezdil (školy v přírodě, dětské tábory, lyžovačky atd.), na Sirotku např. mockrát bydleltexmur píše:Tak po 2 měsících čekání je Phantom 2 konečně doma. Přikládám první video. Musel jsem to trochu prostřídat - záběry byly moc statické tím jak s tím neumím létat. Ale vzhledem k tomu že jsem nikdy nic nestříhal tak to bylo složitější než létat s ptákemLet byl spíše o osvojení základního řízení copteru než o filmování. Ale já z toho mám velkou radost, neboť jsem si poprvé z výšky prohlédl místo kde to mám moc rád a tak to sem musím dát.
Ještě že jsem pilně studoval letové režimy - HL se hodil když jsem zmateně tápal v dáli kam že mi vlastně míří čumák té věci která žádný viditelný čumák nemá![]()
Poměrně dost foukalo a pro začátek jsem nasadil raději ochranné oblouky. Na kameře nesazen již vyvážený polarizační filtr (na toto počasí však byl téměř zbytečný) díky za každou kritiku
JirkaA píše:Kdyz chces snimat veci pod vodou, musis se ponorit pod hladinu. Krajinovka s vodni hladinou s polarizakem nastavenym tak, aby odraz na hladine z fotky zmizel, je naprosto neprirozena.. Ale pokud se ti to libi, prosim....
texmur píše:Tak po 2 měsících čekání je Phantom 2 konečně doma. Přikládám první video. Musel jsem to trochu prostřídat - záběry byly moc statické tím jak s tím neumím létat. Ale vzhledem k tomu že jsem nikdy nic nestříhal tak to bylo složitější než létat s ptákemLet byl spíše o osvojení základního řízení copteru než o filmování. Ale já z toho mám velkou radost, neboť jsem si poprvé z výšky prohlédl místo kde to mám moc rád a tak to sem musím dát.
Ještě že jsem pilně studoval letové režimy - HL se hodil když jsem zmateně tápal v dáli kam že mi vlastně míří čumák té věci která žádný viditelný čumák nemá![]()
Poměrně dost foukalo a pro začátek jsem nasadil raději ochranné oblouky. Na kameře nesazen již vyvážený polarizační filtr (na toto počasí však byl téměř zbytečný)
http://www.youtube.com/watch?v=Xn02BRgnH3Y&feature=youtu.be
díky za každou kritiku
hravec píše:to nikdo ještě nemá Phantoma 2 a nějaké zkušenosti, že sem nikdo nic nepíšete?