DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
- gardenroute
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Po každém upgrade FW nezapomeňte :
- obnovit konfiguraci (nejlépe z konfig. souboru, který lze stáhnout z WEBu DJI)
- zkontrolovat si všechny vlastní úpravy v nastavení (např. NAZA Gains)
- kalibraci Tx
- kalibraci IMU, nejlépe tu pokročilou
- v terénu potom kalibraci kompasu
Kdo již létal s P1, ví, o čem píši.
Dle odezev na RCgroups jsou ve FW 2.0 pro P2ky určité problémy, sice už lze nastavit bezpečnostní obálku jako u P1, a také používat DJI Ground Station, ale dost lidí je nespokojeno...
- obnovit konfiguraci (nejlépe z konfig. souboru, který lze stáhnout z WEBu DJI)
- zkontrolovat si všechny vlastní úpravy v nastavení (např. NAZA Gains)
- kalibraci Tx
- kalibraci IMU, nejlépe tu pokročilou
- v terénu potom kalibraci kompasu
Kdo již létal s P1, ví, o čem píši.
Dle odezev na RCgroups jsou ve FW 2.0 pro P2ky určité problémy, sice už lze nastavit bezpečnostní obálku jako u P1, a také používat DJI Ground Station, ale dost lidí je nespokojeno...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
filmarik123
Takze..
Teraz som sa vratil z testu. Fukalo rovnako silno ako v nedelu,iba opacnym smerom. A mal som stastie,ze pocas testu prestalo fukat uplne!
Pre tych "skusenych"...
ANO,kalibraciu kompasu nezanedbavam a tanecek robim vzdy. ( nove miesto, par hodin odstup medzi letmi a pod. ). Mam sice v profile novacek,ale to len preto,ze som sa az v januari registroval....
Po nahrati noveho firmware som samozrejme presiel novou kalibraciou vsetkych kniplov, gimbalu, presiel nastavenie bateriek, IMU. Phantom bol v rovine podla vodovahy a hodnoty gyra,akcelerometra aj kompasu boli v normale ako zo starym softwarom. Dnes pred odchodom som to pre istotu zbehol este raz...
Ten vietor na vplyv odchylky sice vplyv ma,ale nie velmi. Podstatne je, ze odnasa to vzdy smerom rotacie. Ak idem vpred a rotujem vlavo,taha vlavo. A naopak. Vpravo taha vpravo. Tak isto ak smer nedam a idem len hore,taha ho smerom rotacie. Leti hore v elipse...
Zo starym firmware som to nepostrehol. S novym mi to okamzite udrelo do oci. Niekde na Rcgroups ci Phantopilots to uz tusim riesili,ale to bol stary Phantom. Hardware som nemenil nijako,stale original P2 s H3-2D,bez FPV, original vrtule. Vylucit pokazenie sa hardwaru nemozem. Ale ak niekto este ma stary firmware a ide este len upgradeovat, mohol by to skusit. Pred a po upgrade....
Teraz som sa vratil z testu. Fukalo rovnako silno ako v nedelu,iba opacnym smerom. A mal som stastie,ze pocas testu prestalo fukat uplne!
Pre tych "skusenych"...
ANO,kalibraciu kompasu nezanedbavam a tanecek robim vzdy. ( nove miesto, par hodin odstup medzi letmi a pod. ). Mam sice v profile novacek,ale to len preto,ze som sa az v januari registroval....
Po nahrati noveho firmware som samozrejme presiel novou kalibraciou vsetkych kniplov, gimbalu, presiel nastavenie bateriek, IMU. Phantom bol v rovine podla vodovahy a hodnoty gyra,akcelerometra aj kompasu boli v normale ako zo starym softwarom. Dnes pred odchodom som to pre istotu zbehol este raz...
Ten vietor na vplyv odchylky sice vplyv ma,ale nie velmi. Podstatne je, ze odnasa to vzdy smerom rotacie. Ak idem vpred a rotujem vlavo,taha vlavo. A naopak. Vpravo taha vpravo. Tak isto ak smer nedam a idem len hore,taha ho smerom rotacie. Leti hore v elipse...
Zo starym firmware som to nepostrehol. S novym mi to okamzite udrelo do oci. Niekde na Rcgroups ci Phantopilots to uz tusim riesili,ale to bol stary Phantom. Hardware som nemenil nijako,stale original P2 s H3-2D,bez FPV, original vrtule. Vylucit pokazenie sa hardwaru nemozem. Ale ak niekto este ma stary firmware a ide este len upgradeovat, mohol by to skusit. Pred a po upgrade....
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
-
filmarik123
Plus...
Obalku som odskusal, funguje. Samozrejme iba v GPS.
Doleti na koniec , rozblika sa na cerveno a reaguje len na smer dovnutra...
Obalku som odskusal, funguje. Samozrejme iba v GPS.
Doleti na koniec , rozblika sa na cerveno a reaguje len na smer dovnutra...
-
filmarik123
-
salamander
Tak motory bežia , urobil som aj IMU kalibráciu , mal som trochu rozhodený plyn tak som skalibroval vysielačku , takže všetko OK.
Za skoro 3/4 roka som nebol so strojom na PC - veď aj načo keď perfektne lietal - znovu som si zopakoval čo som zabudol .
Na nete je dosť videí kde sa to dá naučiť, najviac som mal s Arthura Konza .
Edit : stroj som odvážil, 1300g bez oblúkov/ tie majú 93g/ oproti P1 cca 200g viac .
Večer to odskúšam, pre istotu dám aj oblúky .
Za skoro 3/4 roka som nebol so strojom na PC - veď aj načo keď perfektne lietal - znovu som si zopakoval čo som zabudol .
Na nete je dosť videí kde sa to dá naučiť, najviac som mal s Arthura Konza .
Edit : stroj som odvážil, 1300g bez oblúkov/ tie majú 93g/ oproti P1 cca 200g viac .
Večer to odskúšam, pre istotu dám aj oblúky .
- gardenroute
Marco Polo - Tracking & Recovering System
Chlapi, tak mě dnes konečně dorazil z USA Marco Polo lokátor, výborné zařízení na vyhledání ulétlého modelu letadla, které nepotřebuje GPS ani GSM.
První informaci s několika fotografiemi a minitestem jsem dal do hlavního vlákna o P1.
První informaci s několika fotografiemi a minitestem jsem dal do hlavního vlákna o P1.
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
texmur píše:má někdo odvahu zkusit novou baterii 5400mAh na P2?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171284975286&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
Je otázkou, až to zadrží pošta a bude chtít zaplatit veškeré poplatky, jestli se to po celkovém sečtení vyplatí, když to bude bez záruky, protože uplatňovat záruku v Číně, to by se prodražilo.
Až tu baterii budou číňani prodávat za 1.000,- kaček, že to bude zajímavé, ale za cenu 104€ + poplatky u nás a bez záruky, to je zatím dost nezajímavé.
-
salamander
Dneska prvý zálet P2, trochu som sklamaný , nekonečné dlhé chytanie satelitov, driftovanie ktoré som musel stále korigovať ,neudržiavanie výšky .
Po zdvihnutí zo zeme dosť hlučné motory, pri tej váhe 1400g museli bežať na väčšie obrátky , prepadával sa tak som musel pridávať aby nesadol na zem a dĺžka letu sa mi zdá dosť malá , stopky som nemal tie odišli s P1.
Budem musieť dať dolu tie ochranné oblúky aby som sa dostal na váhu 1300g .
Porovnával som to s P1 ktorú som predal .
Gimbál funguje perfektne , jedna baterka je málo aspoň dve a to nekonečne dlhé dobýjanie .
Prvý let je málo , budem to ďalej testovať a potom uvidím .
Garden : akú máš váhu svojho stroja , na porovnanie ?
Po zdvihnutí zo zeme dosť hlučné motory, pri tej váhe 1400g museli bežať na väčšie obrátky , prepadával sa tak som musel pridávať aby nesadol na zem a dĺžka letu sa mi zdá dosť malá , stopky som nemal tie odišli s P1.
Budem musieť dať dolu tie ochranné oblúky aby som sa dostal na váhu 1300g .
Porovnával som to s P1 ktorú som predal .
Gimbál funguje perfektne , jedna baterka je málo aspoň dve a to nekonečne dlhé dobýjanie .
Prvý let je málo , budem to ďalej testovať a potom uvidím .
Garden : akú máš váhu svojho stroja , na porovnanie ?
- gardenroute
Zdar brachu, to je mě líto, že Ti to moc nejede, ale to doladíš. P2ka má samozřejmě problém s hmotností, ta obří chytrá baterie se svou elektronikou si něco vyžádala... 1400 g je asi již dost, asi bych se zbavil těch chráničů, ty budou dost těžké, ale pokud jsi na ně zvyklý, jsou k dostání podstatně lehčí z CF.salamander píše:Dneska prvý zálet P2, trochu som sklamaný , nekonečné dlhé chytanie satelitov, driftovanie ktoré som musel stále korigovať ,neudržiavanie výšky...Garden : akú máš váhu svojho stroja , na porovnanie ?
Já mám nyní pár gramů přes 1200, a to už i s MarcoPolo lokátorem, který mě tento týden dorazil ze Států (Marko Polo lokátor již na Ptaakovi)... Takže to je dobré, dál budu řešit větší baterii
P2ku asi zatím neřeším, ačkoliv nový H3-3D (na který mám zálusk) je zatím jen pro P2
-
salamander
Tie ochranné oblúky majú 90 g, ak ich dám dolu tak sa dostanem kúsok pod 1300g .
Budem pristávať do ruky a od prekážok sa držať ďalej , tá baterka má okolo 360 g , je dosť ťažká , musím sa s tým zmieriť .
Budem pristávať do ruky a od prekážok sa držať ďalej , tá baterka má okolo 360 g , je dosť ťažká , musím sa s tým zmieriť .
salamander píše:Tie ochranné oblúky majú 90 g, ak ich dám dolu tak sa dostanem kúsok pod 1300g .
Mám stejnou konfiguraci jako ty + navíc GPS tracker tk102b. Nevím jestli to bylo vahou lehce přes 1400g ale při jednom z letů se stroj při stání ve vzduchu (bezvětří) najednou rozkymácel a zřítil. Rozlámal jsem 4 oblouky a 4 vrtule jinak nic - padlo to naštěstí do kyprého sněhu na trávě. Dodnes netuším proč. pouze jsem přepnul z CL na normal režim a chtěl letět pomalinku vpřed. Pád byl víceméně trochu řízený a vrtule se poškodily jen díky škrtnutí o ty blbé oblouky, které se mírně ohnuly ve sněhu. Navíc jak byly svázané provázkem ohnuly se všechny naráz.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
-
salamander
Dneska ráno druhý testovací let, bezvetrie , chytenie 7 družíc ani nie ½ min čo ma prekvapilo , štart dosť hlučný pri tej váhe 1400 g musia motory poriadne zabrať , išiel som na otvorenejší priestor , družíc 9 , driftovanie omnoho menšie než pri prvom lete , miestami stál bez pohnutia .
Reakcia na páčky jemná a plynulá , poletovanie 20m ta a späť.
Testoval som výdrž hodinkami , dostal som sa na 13 min a preblyskovala červená / na ramene / oproti P1 a je to lepšie , nemusím ho natáčať ku sebe aby som videl na diódu .
To ukazovanie kapacity baterky v % na monitore je perfektné , nepotrebujem ani pípak .
Ochranné oblúky pôjdu dole aby sa predĺžil letový čas.
Baterky minimálne 2 a viac, len tá cena , amerikánci nariekajú pri 150 dolárov za kus a čo mi chudoba na Slovensku, keď na vtaáka šetrím celý rok .
Drahý koníček, ešte že je to choroba , alebo závislosť ?
Reakcia na páčky jemná a plynulá , poletovanie 20m ta a späť.
Testoval som výdrž hodinkami , dostal som sa na 13 min a preblyskovala červená / na ramene / oproti P1 a je to lepšie , nemusím ho natáčať ku sebe aby som videl na diódu .
To ukazovanie kapacity baterky v % na monitore je perfektné , nepotrebujem ani pípak .
Ochranné oblúky pôjdu dole aby sa predĺžil letový čas.
Baterky minimálne 2 a viac, len tá cena , amerikánci nariekajú pri 150 dolárov za kus a čo mi chudoba na Slovensku, keď na vtaáka šetrím celý rok .
Drahý koníček, ešte že je to choroba , alebo závislosť ?
-
salamander
Zhodil som ochranné obruče a váha je 1307 g. Som zvedavý o koľko sa predĺži letový čas .
salamander píše:Dneska ráno druhý testovací let, bezvetrie , chytenie 7 družíc ani nie ½ min čo ma prekvapilo ...
Jak poznáš kolik si nachytal družic? Když začne blikat pouze zeleně, tak jsou chyceny všechny co jsou k dispozici. Ale jak poznat jejich počet to snad ani nejde zjistit. V manuálu o počtu nic nepíší, nebo jsem něco přehlédl
HK 450 + jiná poletovadla | DC-16
Zřejmě z iOSD, které to klíčuje do downlinku.mall píše:Jak poznáš kolik si nachytal družic?