ako richlo nabijate ?

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: ako richlo nabijate ?

#31 Příspěvek od JirkaA »

MarthiR píše:
Občas se mi libi jak se tu tvrdohlavě hádáte a že to není matematicky možné :-) možné je vše pánové.

Aha, další popírač fyzikálních zákonů :mrgreen:
OK2WY
petan64

#32 Příspěvek od petan64 »

To víš, on je z paralelního světa a věří více magii než vědě... Ty jsi neviděl film "paradox"? :D
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

MarthiR píše:jj nabíječka z vesmiru a mimozemská energie :-D

Občas se mi libi jak se tu tvrdohlavě hádáte a že to není matematicky možné :-) možné je vše pánové.

Pro jistotu baterka putovala mimo domov protože je fakt divné že do ni natlačím 178 mAh za 17 minut, včera nabíjeno schválně pro to abych nekecal :-(

Nebudu se tu sváma přít o tom jak a proč, diky vám sem tomu ani nevěnoval pozornost (proč taky)
Boužel nemohu to natočit nemám PC pouze mobil

Ty jsi looser. Protože to já jsem takový borec, že na benzince hadicí s průtokem 35l/min natankuji dvacet litrů za 10 - 15 vteřin.

Nebudu se tu sváma přít o tom jak a proč, diky vám sem tomu ani nevěnoval pozornost (proč taky)
Bohužel nemohu to natočit nemám PC pouze mobil

a tak dále a tak dále....

P.S. Sarkasmus a ironie milý Sheldone.
MarthiR

#34 Příspěvek od MarthiR »

ZDZD čekal sem kdy si zase rypneš :-D já myslel že máš vypalené oči od minule :-( tak asi nic no.

Byl sem se podívat na letiště a je to hrůza, tráva vysoká vubec se to tam neudržuje to už tam sváma modelářama nepočitají? koukal sem na cedulky vztup zakázan.

Z toho lesa a hajenky je v "zoo" panebože co se to tam děje.

Nejvíc mě natchlo jak tam někdo startoval ze zlínem po větru, než to odlepil tak byl nad kolonii zahrádkářu a měl toho plné ruce aby to udržel, fakt borci
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR

#35 Příspěvek od MarthiR »

Jaka sem psal, mimozemská energie ale nebudu vás do toho zasvěcovat :-)

Chyba je v nabiječce :-( dneska mi nabila baterku jen na 250mAh a řvala že je nabito :-(

Ještě že mám druhou
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
quad_peter

#36 Příspěvek od quad_peter »

mam dve docela sproste otazky...

takze prva:
vylietal som lipo 3 clanok 2700mah. clanky po dolietani boli 3,8 cize tak akurat. Ale dobil som tam 3200. Co to kurna je? Nestalo sa mi to raz...

a druha, mozem nabijat len 1C a 2C alebo aj napr 1,8C a 0,7C?
ide o to ze mam nabijacku ktora nabija max 5A a mam napr baterky ktore su 3300. Cize Ked dam nabijacku na plno, neni to ani 1C ani 2C
a dalsiu mam 8000mah, cize nabijanie bude 0,7C

diky za odpovede na zrejme priblble otazky
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

quad_peter píše:mozem nabijat len 1C a 2C alebo aj napr 1,8C a 0,7C?

Napadá tě nějaký důvod proč by to nemělo jít?
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od juraj.jurej »

Ešte tu je jedna vec na zamyslenie. Na HK sa už stalo že aku. 3000mAh po rozbalení mala 2650mAh napísané na článkoch. To znamená, že nabíjanie 3A potom nieje 1C, ale viac.
FrSky Tandem X20
LV
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od LV »

juraj.jurej píše:Ešte tu je jedna vec na zamyslenie. Na HK sa už stalo že aku. 3000mAh po rozbalení mala 2650mAh napísané na článkoch. To znamená, že nabíjanie 3A potom nieje 1C, ale viac.

Kludne nabijaj aj 3C. Nabijac aj vo faze CC znizi prud tak, aby napatie nepresiahlo 4,1V. Teda ak to nemas dajaky setovy sunt. Lepsi nabijac si pred nabijanim skontroluje Ri a prud upravi sam podla potreby hned na zaciatku. Bez ohladu na to ci mas nastavene viac.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Drondys

#40 Příspěvek od Drondys »

quad_peter píše:vylietal som lipo 3 clanok 2700mah. clanky po dolietani boli 3,8 cize tak akurat. Ale dobil som tam 3200...

Pokud šlo o nabíjení v režimu balancování tak je možné, že poměrně velkou část z toho promrhala nabíječka balancováním. To může naznačovat např. to, že má nabíječka buď dost málo efektivní způsob balancování a nebo se jednalo o akupack, kterému se dost rozjíždějí články a nabíječka měla výraznější problém s balancováním. Pokud šlo o nabíjení bez balancování pak má nabíječka zřejmě dost nepřesné měření.

quad_peter píše:a druha, mozem nabijat len 1C a 2C alebo aj napr 1,8C a 0,7C? ide o to ze mam nabijacku ktora nabija max 5A a mam napr baterky ktore su 3300. Cize Ked dam nabijacku na plno, neni to ani 1C ani 2C a dalsiu mam 8000mah, cize nabijanie bude 0,7C

Většina současných lipolek bez problému zvládá i nabíjení 3C a některé i více. Nicméně z tvého dotazu je zřejmě, že se ptáš spíš na to jestli můžeš méně. Ano můžeš a nevadí to. Jen to nabíjení holt bude trvat delší dobu.

Jen na doplnění zmíním, že u nabíječky je kromě deklarovaného max. výstupního proudu podstatný i výstupní výkon udávaný ve Wattech. Pokud má nabíječka třeba jen max. 50W tak při nabíjení 3S nebo dokonce 4S akupacků těch 5A stejně nedá jelikož se to opře o max. výkon a tím se omezí výstupní proud na menší hodnotu.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od dusi »

quad_peter píše:mozem nabijat len 1C a 2C alebo aj napr 1,8C a 0,7C?
ide o to ze mam nabijacku ktora nabija max 5A a mam napr baterky ktore su 3300. Cize Ked dam nabijacku na plno, neni to ani 1C ani 2C
a dalsiu mam 8000mah, cize nabijanie bude 0,7C

Tie násobky nie sú presne definovaným násobkom v obmedzenom rozsahu, to je len (orientačný) koeficent pomeru kapacity a nabíjacieho prúdu. Nabíjať môžeš akýmkoľvek prúdom do max. povoleného a aký ti vyjde násobok C je len hra čísel, nič viac.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“