Jak-55M
Re: Jak-55M
Michale tak sa mi narodila zdrava a krasna dcerka ema. 3200g a 50cm.
Zdá sa že budem dať baterky do store napätia lebo za týždeň kočíkujeme /ak všetko bude ok/. Prvá dcéra sa modelov strašne bála, teraz mi s modelom aj zapózuje.
to ludicek
Moc ti blahopřeji i šťastné mamince a nejvíc Vaší Emičce.
Ať jsou holky obě zdravé a ty jsi ten nejlepší táta na světě
Ať máte nejkrásnější a nejhezčí život na Zemi a jste pořád spolu a máte se pořád rádi.
Ať má Tvoje dcerka vždycky svýho tátu nablízku
to ji přeji ze všeho nejvíc.
Ať jsou holky obě zdravé a ty jsi ten nejlepší táta na světě
Ať máte nejkrásnější a nejhezčí život na Zemi a jste pořád spolu a máte se pořád rádi.
Ať má Tvoje dcerka vždycky svýho tátu nablízku
..ďakujeme.
to ludicek
Křídla dostávají závěrečnou podobu.
Na kabince pracuje lukas....já bych to 3D nezvládl.
Už jsem opravil i stojiny na nové křídlo.
Tak už jen SOP a VOP.
Hmm,serva v křídlech,jak umístit?
Asi Hitec 225.Mám je vložit do žebra křídla a táhlo vyvést spodkem nebo raději šachtu mezi žebra křídel?
Spojovací trubka bude 20mm a asi 600mm dlouhá,tak jsme to vymysleli?Nějak to nemůžu v mejlech dohledat
Křídla dostávají závěrečnou podobu.
Na kabince pracuje lukas....já bych to 3D nezvládl.
Už jsem opravil i stojiny na nové křídlo.
Tak už jen SOP a VOP.
Hmm,serva v křídlech,jak umístit?
Asi Hitec 225.Mám je vložit do žebra křídla a táhlo vyvést spodkem nebo raději šachtu mezi žebra křídel?
Spojovací trubka bude 20mm a asi 600mm dlouhá,tak jsme to vymysleli?Nějak to nemůžu v mejlech dohledat
áno spojka 20mm tak asi max do tretiny krídla, servo krídelka HS225 nastojato medzi rebrami, servo rovnobežne s krídlom, výška serva 31mm + rezerva výšky 2-3mm.
to ludicek
Musím si postěžovat.Výškovka mi teda vůbec nejde a už jsem ji kreslil 3x,prostě to není ono.Smířil jsem se už i s trojúhelníkem na pohyblivé část.zmenšil jsem počet žeber na polovinu a snažím se to stavebně co nejvíc zjednodušit......pak se mi to ale přestane líbit a už jsem raději založil další výkres,kde to zas tak moc neočesávám....prostě mi to nejde.
Na stránkách MVVS je ukázka jejich nového lektromotoru..E-100 a to je lahůdka,myslím,že opráším Andersenovu LA-7
Musím si postěžovat.Výškovka mi teda vůbec nejde a už jsem ji kreslil 3x,prostě to není ono.Smířil jsem se už i s trojúhelníkem na pohyblivé část.zmenšil jsem počet žeber na polovinu a snažím se to stavebně co nejvíc zjednodušit......pak se mi to ale přestane líbit a už jsem raději založil další výkres,kde to zas tak moc neočesávám....prostě mi to nejde.
Na stránkách MVVS je ukázka jejich nového lektromotoru..E-100 a to je lahůdka,myslím,že opráším Andersenovu LA-7
Určite to v pohode zvládneš.
V yakovi dáme polovice VOP na jedno servo lankovým náhonom, alebo dvoma servami v chvoste.
Ja na extre mám jedno servo na spojené polovice VOP a dávam tomu takú záťaž, že už si nie som istý, že elektronika dožije yaka.
A VOP ani nie je nejako extra ľahká - aj tak tam musím v chvoste voziť 50g olova, pritom je to model s letovkou 2350g.
V yakovi dáme polovice VOP na jedno servo lankovým náhonom, alebo dvoma servami v chvoste.
Ja na extre mám jedno servo na spojené polovice VOP a dávam tomu takú záťaž, že už si nie som istý, že elektronika dožije yaka.
A VOP ani nie je nejako extra ľahká - aj tak tam musím v chvoste voziť 50g olova, pritom je to model s letovkou 2350g.
to ludicek
Brácha má taky dcerku
Obě jsou vpořádku,zdravé a Hanička se má čile k světu.
Čistím výkres od zbytečných čar a těším se na zkušební řezy.
Kabinu mi namaloval Lukas a je perfektní.
Páky,táhla a závěsy jsem neřešil,prostě nevím...
Umístění serv až po seskládání.Výškovka se bude nasouvat na 2x truku d.8mm a přišroubuje se,viděl jsem to na velkých modelech.
Je toho moc,co nevím,ale to ukáže až provoz.
Začal jsem kreslit 3.února tak to snad dneska dám.

Brácha má taky dcerku
Obě jsou vpořádku,zdravé a Hanička se má čile k světu.
Čistím výkres od zbytečných čar a těším se na zkušební řezy.
Kabinu mi namaloval Lukas a je perfektní.
Páky,táhla a závěsy jsem neřešil,prostě nevím...
Umístění serv až po seskládání.Výškovka se bude nasouvat na 2x truku d.8mm a přišroubuje se,viděl jsem to na velkých modelech.
Je toho moc,co nevím,ale to ukáže až provoz.
Začal jsem kreslit 3.února tak to snad dneska dám.
No závesy z môjho pohľadu asi čo najjednoduchšie hoci aj klasické hmoždinkové, lebo nemá každý možnosť si vyrezať kuprexitové diely na ,,skryté´´ závesy ako máš načrtnuté na krídelku s elipsou, hoci je to veľmi elegantné a určite aj aerodynamicky lepšie.
Možno to píšem aj preto, že s takými závesmi skúsenosti nemám.
a nie som si istý či so svojou šikovnosťou budem schopný to urobiť dobre a presne.
Ale kreslíš Ty takže je to na Tebe.
Možno to píšem aj preto, že s takými závesmi skúsenosti nemám.
a nie som si istý či so svojou šikovnosťou budem schopný to urobiť dobre a presne.
Ale kreslíš Ty takže je to na Tebe.
JE DOMALOVÁNO
Ještě zkontroluji,jestli na sobě neleží 2 vektrory,s tím si program na generování drah obrábění neporadí.
V cadu se po stisknutí enter nabídne vždy předchozí nabídka,akorát,že všehny odlehčovací ovály jsem maloval pře kružnice,tečna,tečna,tečna a na tohle ten enter nezabral.JINAK BYCH TO MĚL NAKRESLENÝ O MĚSÍC DŘÍV
Mám i na žebra výškovky domalovat pomocný nožičky?
Teď je mi už fajn.Už si budu vymýšlet špeky,ale asi je použiju až na nový křídlo pro JAK-55 s dvojdílnou kabinou.

Ještě zkontroluji,jestli na sobě neleží 2 vektrory,s tím si program na generování drah obrábění neporadí.
V cadu se po stisknutí enter nabídne vždy předchozí nabídka,akorát,že všehny odlehčovací ovály jsem maloval pře kružnice,tečna,tečna,tečna a na tohle ten enter nezabral.JINAK BYCH TO MĚL NAKRESLENÝ O MĚSÍC DŘÍV
Mám i na žebra výškovky domalovat pomocný nožičky?
Teď je mi už fajn.Už si budu vymýšlet špeky,ale asi je použiju až na nový křídlo pro JAK-55 s dvojdílnou kabinou.
Parada.
ano.
ano.
to ludicek
Zrovna jsem v té nejhorší fázi,hledám chyby...
Vymyslel jsem si nápis Jak azbukou,kreslil to příkazem elipsa a pak to řízl úsečkou,ale eliptický oblouk to nevytvořilo.jen na pohled...V řezacím softu mi to házelo chybu,já řval jak tur.Tak jsem si to musel znovu najít v učebnici.Tak 4 hodiny vztekání...
První deska je odkontrolovaná,ještě 3.

Zrovna jsem v té nejhorší fázi,hledám chyby...
Vymyslel jsem si nápis Jak azbukou,kreslil to příkazem elipsa a pak to řízl úsečkou,ale eliptický oblouk to nevytvořilo.jen na pohled...V řezacím softu mi to házelo chybu,já řval jak tur.Tak jsem si to musel znovu najít v učebnici.Tak 4 hodiny vztekání...
První deska je odkontrolovaná,ještě 3.