Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#316 Příspěvek od JMalik »

jio píše:
I kdyby byl pod deseti nicky, tak to nic nemění na tom, že obsah jeho příspěvku je na rozdíl od mnoha tvých přínosný a stojí za zamyšlení.

To který příspěvek je přínosný a který ne, se neodvažuji posuzovat. Pod dva nicky se schová ale jen po.era a pravidla tohoto fóra tohle upravují. Ale možná, že na to někteří taky používáte jenom "vlastní rozum" a odmítáte se tím napsaným řídit.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jio

#317 Příspěvek od jio »

Možný by stálo se zamyslet nad touto části

Proste tady je ted na rcmanii zbytečne mnoho nervozity, hádek a začíná mi to pekne štvát. Ted konkrétní priklad. Graup junior nasdílel video jak letí 3 km daleko a letí pres 2 vesnice, fajn asi by tam lítat nemel, ale na kouknutí dobrý video. Nicméne o thread drive jsou dve videa, které jsou natáčeny ve meste a druhé koptéra sleduje letadlo nad obytnou zonou a ty mlčíš...nikoho to nezajímá..pritom je to to samý. Pokud rcmania nechce dávat zadné dukazy pro úřady, tak at je to tedy komplexní a objektivni a začne tím, ze zruší vlákno "ztráty". Jinak to bude pouze subjektivní hra nekolika lidí a moderátora proti Graupum, sorry, ale takto to na mne pusobí.

PS: snazme se být jako zahrační fora, tj. rcmania plná informací, lidí co chteji pomoci, lidi co neztraší úřady, lidi co neresi, jestli je to podle zákona a nebo není..protoze tohle je vzdy odpovednost jednotlivce.

Když už jsi byl zmíněn v necitované části téhož příspěvku, tak by možná by stálo za to, kdyby tady ubylo příspěvků, které tady velmi často (nejen ty) sázíš. U hodně témat probíhá diskuze bez stresu a se snahou se něčeho dobrat do doby než tam přijdou dva až tři stresoři a pak se to zvrhne. Bylo by škoda RCManii zabít stejně, jak se to povedlo několika dalším na MH.
JMalik

#318 Příspěvek od JMalik »

jio píše:.........U hodně témat probíhá diskuze bez stresu a se snahou se něčeho dobrat do doby než tam přijdou dva až tři stresoři a pak se to zvrhne............

Nevím teda jak si představuješ stres, ale pokud je někdo vystresovaný z diskuse na RCManii, tak by se měl v první řadě zamyslet sám nad sebou.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:Ke změně identity by jsem se já ani brácha nesnížil!!!! Nikdy!!!

Dobře tedy. Indicie jsou:
1. IP poskytovatele z oblasti Rakovnicka (nemusí být nutně přímo z RA)
2. Nápadně podobná směsice textu s a bez diakritiky, jakou g.jr. používá, když se snaží psát česky.
3. Shodná argumentace jako v diskusi se mnou v SZ.
4. Registrace ve stejný den, kdy dostal g.jr. týdenní ban za porušení pravidel od admina zdejšího fóra.

Vychází mi z toho 99% pravděpodobnost, že jde o zdejší reinkarnaci Daliborova bratra. Tedy Dalibor se dost pravděpodobně mýlí, nebo lže. Očekávám vysvětlení, jinak se ban docela určitě protáhne možná i na nekonečno, protože registrace pod jinou identitou po banu je jedno z nejzásadnějších porušení pravidel jakéhokoli fóra, nejen RCmanie. Ostatně každý se dříve nebo později prozradí, každý má svůj "rukopis", styl vyjadřování, chyby, navyklé slovní obraty a spojení.
OK2WY
jio

#320 Příspěvek od jio »

JMalik: Ach jo, to vážně nemá cenu. Možná by stál za to citát od Wericha týkající se srážky, ale nechci porušovat pravidla fóra.
modvd

#321 Příspěvek od modvd »

1) pocházím z Rakovnicka, ne z Rakovníka
2) graup jr znám velmi dobre uz ze školy, tj. dost dlouho
3) jsme spolu ted v kontaktu kvuli Discovery, kterou si chci objednávat
4) ano, graup jr. mi vyprável o situaci tu na rcmanii, neobjektivite a častým zásahum moderatora JirkaA, pripade strašení od jmalika
5) nemel jsem tu registraci, "modvd" je účelový user, abych mohl sdelit moji myšlenku a toto je pres nej také poslední prispevek, na rcmanii je čím dál tím mene kvalitních informaci a čím dál tím více urázek a zbytečných témat = stačí mi být občasným návstevníkem. takze usera klidne smažte
6) graup15 jr požádal admina o vymazání svého usera (psal mi smsku)
7) ano, graup15 jr videl predtím nez jsem odeslal prispevek na Jmalika a částečne mi ho doplnil (práve v tech videí)
8) JirkaA jsi fakt dobrej :-) podle toho jak vypadáš na fotce, bych to do tebe neřekl.

to je asi vše co jsem chtel napsat.

Jan Vitner
petrajksner

#322 Příspěvek od petrajksner »

Zajímavé počtení.
Jen jsem se zamyslel nad tím, jak vlezu na nějaké forum ULL a začnu jim vyhrožovat, že budu informovat příslušné úřady o tom, jak nedodržují minimální výšku nad městem, po západu slunce se létat také nesmí, nebo že i oni mají svojí maximální výšku, páč tam jsou i jiné letadla.
Pilotů ULL si myslím, že znám dost, ale s někým tak radikálním jako je JMalík jsem se ještě nesetkal, ba naopak, spousta z nich je úplně v poho a ohleduplná, jeden se ke mě v 500m přidá ve stoupáku, další se kochá v 300m tím, jak jde pěkně vidět letado, když stoupá 65m/s atd..
Celá diskuze mi připadá jako z marsu, nedokážu si představit, že bych se s pilotama ULL musel dohadovat kde lítat mám a kde né.
JMalik

#323 Příspěvek od JMalik »

jio píše:JMalik: Ach jo, to vážně nemá cenu. Možná by stál za to citát od Wericha týkající se srážky, ale nechci porušovat pravidla fóra.

Nějaký věcný argument, nebo jsi jen pofňukal?
JMalik

#324 Příspěvek od JMalik »

petrajksner píše:Zajímavé počtení.
Jen jsem se zamyslel nad tím, jak vlezu na nějaké forum ULL a začnu jim vyhrožovat, že budu informovat příslušné úřady o tom, jak nedodržují minimální výšku nad městem, po západu slunce se létat také nesmí, nebo že i oni mají svojí maximální výšku, páč tam jsou i jiné letadla.
Pilotů ULL si myslím, že znám dost, ale s někým tak radikálním jako je JMalík jsem se ještě nesetkal, ba naopak, spousta z nich je úplně v poho a ohleduplná, jeden se ke mě v 500m přidá ve stoupáku, další se kochá v 300m tím, jak jde pěkně vidět letado, když stoupá 65m/s atd..
Celá diskuze mi připadá jako z marsu, nedokážu si představit, že bych se s pilotama ULL musel dohadovat kde lítat mám a kde né.

Vlézt můžeš kam chceš, ale chtělo by to napřed se seznámit se situací, než budeš jenom pro srandu.
1. Jak jsi přišel na to, že ULL nesmí létat po západu slunce?
2. Kolik je ta maximální výška?
3.
4.
....
Chtěl bych vidět toho "pilota" ve skutečném větroni, který se přidá k tobě ve stoupáku v 500 m a bude to točit současně s modelem, nebo toho co se "kochá" ve 300 metrech pohledem na hotlinera stoupajícího 65m/s.
V životě jsi nemohl ve skutečném letadle sedět, jinak by jsi měl představu o tom jak daleko může ten hotliner být aby byl z letícího letadla vidět, nebo jak jde točit s velkým větroněm a třímetrovým modelem společný stoupák. Takže skonči s pohádkama :wink:
JMalik

#325 Příspěvek od JMalik »

modvd píše:1
pocházím z Rakovnicka, ne z Rakovníka
................ graup15 jr videl predtím nez jsem odeslal prispevek na Jmalika a částečne mi ho doplnil ......
Jan Vitner

Na nějaké věci nemusíme mít stejný názor, ale jestli mě považuješ za blba s nižším IQ, tak jsi na omylu. Radši to už zastav.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od TomasC »

Tak jsem si početl...... cca od jyrryho příspěvku o létání s coptérou.

Pokusím se vyjádřit svoje pocity a i nějaká rozhodnutí:

Volal jsem graup15 a Dalibor mi řekl, že uživatel "modvd" není ani on, ani jeho brácha. Jeho slovo mi stačí.
Nebudu dál pátrat, nebudu kontaktovat poskytovatele připojení, stejný psaný projev může být následek stejné paní učitelky.

Dovedu si představit, že jyrry mohl napsat taktněji, ale chápu, že byl rozladěn, když nějaký nedisciplinovaný modelář ohrožuje jejich modelářské letiště. Jyrry to psal za sebe, nikoliv jako moderátor. Věřím, že kovaco rozdíl chápe.

Extrémně se mi nelíbí opírání do moderátorů, kteří zde odvádějí dobrou práci. Pročtěte si pravidla a sami si řekněte, zda všechna dodržujete. Také si všimněte, že se nemoderuje MODELAŘINA, ale jen kecy kolem ní, a to někdy velmi vzdálené. Sami si řekněte, zda Vám takové kecací příspěvky opravdu chybí. Pokud s tím má někdo problém, pište mi SZ.

Od tohoto okamžiku (úte 08.04.2014 15:08) žádám JMalika, aby do tohoto vlákna nepřispíval. Věřím, že to pochopí a bude moje přání stačit. Toto moje přání je pro JMalika závazným pravidlem. Bude-li to nutné, přitvrdím. Posílám i do SZ.

Má-li k tomu někdo vyjádření, tak POUZE do SZ. Díky

TomasC

A teď prosím návrat k létání v Bubákově.
graup15

#327 Příspěvek od graup15 »

Ano..já jsem opravdu rád,že k nám do party přibude další kluk s Discovery. Dostane od nás maximální podporu jaká je možná.

Jinak..naprosto nemám nic proti JirkoviA..situace je dnes poněkud složitá a chápu,že UCL dráždí (lépe snaží se sneužít pro svoji potřebu) videa a létání FPV. Už vím,že právě kvůli tomuto, musí na popud Tomáše moderátoři mazat videa která jsou...jak to nazvat..hmm ne úplně korektní k dnešní situaci.
Moje rozladěnost je z toho,že někteří se prostě neudrží a musí pořád dokola jak papoušek mentorovat.
Vemte si příklad z Rc-groups. Tisíce videí a technologií,neodpovídá legislativě. Ale to je věc majitele tohoto zařízení,nikoho jiného!!! Majitel serveru nenese jakou-koli odpovědnost za přispěvovatele. Tak se ptám..proč se musí okolo tohoto tady vést pořád ty samé kecy? Je to zbytečné.

Létám už od svojich 14 roků a snažím se létat tak abych nikomu neublížil. Ale občas!! a to bylo vždy, trošku prostě porušuji pravidla. Tak to je a tak to vždy bude. Ale to neznamená, že je to živelné. To rozhodně ne.
FPV chodíme létat s bráchou vždy ve dvou a to znamená,že ten druhý co neletí hlídá prostor. Let se plánuje a plánuje se i co se bude dít když poletí v dalekém dohledu jaké- koli letadlo.

Snažme se všichni!!! vzít si příklad právě z rc-groups. Nikdo tam neřeší co kdo dělá, jak to dělá a čím to dělá. Vím,že někteří se cítí ohrožení ,tím,že UCL vymyslí pravidla která jim ustřihnou křídla (tím myslím létající na dosažitelných mod plochách), ale vzpomeňte si jak se létalo za komančů.:-) Létalo se ...a mnoho z nás mělo nepřihlášené soupravy doma postavené a taky jsme to přežili.

Takže na závěr. Jsou dvě možnosti, zanechat zde zbytečných diskuzí nad legislativou, pravidly a pod. A jen si sdělovat svoje zážitky, techniku, možnosti... A nebo se utopit v nesmyslných debatách . Tím bych chtěl i oslovit Tomáše. Kam chceš aby rc-mania směřovala? Jako svobodné forum,kdy pouze přispěvovatel nese odpovědnost za to co dělá, nebo jako forum,které bude oklešťovat vše co není politicky přípustné?

Zatím se mějte. Všichni co nejlíp Dalibor
corona

#328 Příspěvek od corona »

graup15 píše:.....
FPV chodíme létat s bráchou vždy ve dvou a to znamená,že ten druhý co neletí hlídá prostor. Let se plánuje a plánuje se i co se bude dít když poletí v dalekém dohledu jaké- koli letadlo. ...

No jasně.
Co asi plánuješ, když se s koptérem motáš v ose dráhy letiště, 1600 metrů před jeho prahem a 300 metrů vysoko, přičemž ty sedíš někde kilometr a půl daleko?

http://youtu.be/U9T--wG0tmc?t=3m37s

Nebo si snad udržuješ spojení s někým na letišti?
pepin

#329 Příspěvek od pepin »

Já si myslim, že si to časem sedne, ted toho bylo prostě tak nějak moc najednou, doplněk x, kterýmu vlastně nikdo pořádně nerozuměl, do toho nástup koptér a katastrofické příběhy, jak nám budou každý ráno vozit rohlíky ke dveřim, modelařina nemodelařina, páč evidentně nabírá jiný--konzumní spotřebitelský směr a někdo se hold nemuže smířit s tím, že i ta modelařina--nemodelařina jde provozovat jako hokejka, jízdní kolo, tenisová raketa--funguje? fajn, nefunguje, koupí se jiná a jde se dál, nebo se jde od toho a hurá na jinou zábavu.

podle mě si časem zvyknem stejně tak, jako jsme si zvykli a přestali se hádat o tom, že systém 2,4 je nespolehlivý, že když řídím model, tak je potřeba mít ruce na knyplech, oči na modelu a né řešit nějakou telemetrii, konec koncu jsme si zvylki i na to, že model mohou pohánět ve vzduchu baterie a né nutně pouze uječený spalovací motor, ale kecy okolo toho byli dloho taky, já dávám bolševikovi rok, maximálně dva :D

to dohadování mi tady ale už moc vadí, taky se mi některé věci uplně moc nelíbí a mám jiný názor, ale snažím se to samé donekonečna nepsat pořád dokolečka.

Co se týče moderátorské práce--bez jejich zásahu by jsme se tu pozabijeli a nakonec by ta vzájemná averze byla taková, že by to nešlo jinak, než přez doživotní bany, takže vlastně díky bohu, za každé na nějakou dobu uzamčené vlákno, aby byl opravdu čas na vychladnutí.
JosefSvejk

#330 Příspěvek od JosefSvejk »

graup15 píše:
Takže na závěr. Jsou dvě možnosti, zanechat zde zbytečných diskuzí nad legislativou, pravidly a pod. A jen si sdělovat svoje zážitky, techniku, možnosti... A nebo se utopit v nesmyslných debatách . Tím bych chtěl i oslovit Tomáše. Kam chceš aby rc-mania směřovala? Jako svobodné forum,kdy pouze přispěvovatel nese odpovědnost za to co dělá, nebo jako forum,které bude oklešťovat vše co není politicky přípustné?

Moje poslední otázka v tomto flame: Chceš, abychom se tu svobodně bavili i o tom, jak např. používáme warez? Nebo je to "něco úplně jiného"?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“