Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
honz74
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex Royal EVO 9

#181 Příspěvek od honz74 »

Dodo píše:Ahojte mal by som jeden dotaz na majiteľov Royal Pro (mám verziu 3.x).

Dá sa nejako nastaviť aby pri zmene letového režimu bola páke plynu priradená rôzna funkcia (klapky, spoiler, nič)?

Nejako som sa k tomu nemohol dopracovať.

S pozdravom,
Jozef

Ano, dá se to. Evo už sice nemám, ale měl jsem u větroně na páce plynu motor a v jiném režimu brzdy. Znáš Turotial ? Dá se stáhnout na stránkách MPX

http://www.multiplex-rc.de/service/down ... %5D=1#test

Je to v jazycích DE, AJ. Tam je toto a mnoho dalších příkladů programování popsáno. Myslím, že je lepší, aby jsi to pochopil, než mix jenom opsal.

H.
eco

#182 Příspěvek od eco »

Potřeboval bych vědět jak máte vyřešeno ovládání plynu u el. větroně.
Zatím to ho mám na přepínači, chtěl bych jej ale normálně na páku plynu, jenže tam mám plynule nastavitelné klapky kvůli brzdění a přistávání na bod (soutěže)
Používám i čtyři letové režimy, zatím nevím jak z toho ven.

Díky Petr
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
Jara11

#183 Příspěvek od Jara11 »

Mám dotaz ohledně MPX16Pro. Používám různé Rx a stalo se mi s odstupem času dvakrát totéž. V prvním modelu mám napájení Rx z pohoné baterie (BEC) a 9k. Rx, a v druhém eru mám 12k Rx , dva Rx zdroje LiPol a MAX Bec od Jeti. Za letu se ozvalo kolísavým zvukem , že něco není v pořádku. Na telemetrii u Tx jsem nic nezaznamenal. Doma jsem zkoumal co to bylo za varování a došel jsem k závěru, že je to indikaci vybitých Rx acu. Vyzkoušel jsem připojit místo baterek stabilizovaný zdroj a snižoval jsem postupně napětí. Ozvalo se to, co za letu. Nemáte někdo zkušenost, jestli to nemůže být krátkodobý výpadek komunikace telemetrie? Na řízení jsem nic nezpozoroval ani v jednom případě. Jednalo se o Iona a Ventuse 4800mm.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Gu100

#184 Příspěvek od Gu100 »

blembondo píše:To jsou věci...takže pokud nekoupíš M-link tak upgrade není možný?Udělej to jinak.Pošli to Pelikánovi na servis třeba s tím že Ti korektně nefunguje komunikace s PC.Dodej že používáš jen original PC kabel a máš koupený modul PCM se syntézou třeba na 35Mhz.Ten syntézový modul funguje i s novými verzemi softu 3.xx.Ten tam samozřejmě mít nebudeš ale to nevadí.Máš ho třeba na cestě a koupil jsi ho na inzerát.V servisu Multiplexu Ti vysílač zkontrolují a bezplatně upraví na verzi PRO.Vrátí se Ti to s verzí softu 3.xx.Z netu stáhneš poslední verzi s PPM.Tedy tuším 2.62.Tuto verzi v manageru přejmenuješ na verzi 3.xx z kterou to příjde ze servisu a nahraješ do vysílače.Musíš to přejmenovat jinak Ti to nedovolí nahrát tu starší verzi!A to je vše. :wink:
Pokud by došlo na to že ten syntézový modul budou opravdu chtít tak napiš a já Ti ho pošlu na zápujčku ale to by ze strany Pelikána bylo už silné kafe.Nenechávej tam ten Duplex!Všechno od Duplexu ven! :mrgreen:

Tak jsem to poslal Multiplexu, za 3 tydny to bylo zpet, nahrali mi tam 2.62 jak jsem chtel. Poslali to v zpet v krabici, tak jak jsem to poslal, s origo nemeckym manualem a nejakymi prospekty ?Multiplex, Hitec. Cele za 42 EUR
Každý start je možný, každé přistání je nutné.
jio

#185 Příspěvek od jio »

Zajímalo by mě jak jsi platil. Ptám se proto, že když se dělal upgrade, tak v papírech které k tomu byly přímo od nich chtěli ke kartě jak číslo karty a expirace i CVC2/CVV2. To byl důvod, proč jsem to tehdy posílal přes Pelikána.
Gu100

#186 Příspěvek od Gu100 »

Platba kartou, co ji koncila platnost za 2 mesice, tak jsem to vyplnil a poslal. Taky jsem hodne vahal.
PetrD

#187 Příspěvek od PetrD »

Gu100 píše:Tak jsem to poslal Multiplexu, za 3 tydny to bylo zpet, nahrali mi tam 2.62 jak jsem chtel. Poslali to v zpet v krabici, tak jak jsem to poslal, s origo nemeckym manualem a nejakymi prospekty ?Multiplex, Hitec. Cele za 42 EUR

Samotný update firmware by měl být zadarmo, tohle vypadá, že ti k tomu napočítali i servisní prohlídku za 30E (dle původního ceníku z r. 2008) a 12E bude asi za poštu. Byl k té platbě nějaký doklad za co těch 42E vlastně je?

Jinak včera jsem se ptal u Pelikána a ta možnost poslat (přivést) to přes ně stále platí.
Gu100

#188 Příspěvek od Gu100 »

Jasne, doklad byl. Jak rikas, objednal jsem si prohlidku za 30€ a postovne 12€. S Pelikanem jsem mluvil, taky mi to nabidl, ale termin 2-4 mesice, bez zaruky na vcasnost, podle toho, kdy pojedou pro zbozi a kdy to vyzvednou. Mam ji jako zalozni, tak jsem si to osefoval sam, postovne z nemecka ( 80 km z Plzne) bylo 6,95€ a jeste jsem si nakoupil. Ceska posta by byla snad 700,- bez pojisteni nebo tak nejak, tak jsem to ani nezkousel.
Gu100

#189 Příspěvek od Gu100 »

blembondo píše:To jsou věci...takže pokud nekoupíš M-link tak upgrade není možný?Udělej to jinak.Pošli to Pelikánovi na servis třeba s tím že Ti korektně nefunguje komunikace s PC.Dodej že používáš jen original PC kabel a máš koupený modul PCM se syntézou třeba na 35Mhz.Ten syntézový modul funguje i s novými verzemi softu 3.xx.Ten tam samozřejmě mít nebudeš ale to nevadí.Máš ho třeba na cestě a koupil jsi ho na inzerát.V servisu Multiplexu Ti vysílač zkontrolují a bezplatně upraví na verzi PRO.Vrátí se Ti to s verzí softu 3.xx.Z netu stáhneš poslední verzi s PPM.Tedy tuším 2.62.Tuto verzi v manageru přejmenuješ na verzi 3.xx z kterou to příjde ze servisu a nahraješ do vysílače.Musíš to přejmenovat jinak Ti to nedovolí nahrát tu starší verzi!A to je vše. :wink:
Pokud by došlo na to že ten syntézový modul budou opravdu chtít tak napiš a já Ti ho pošlu na zápujčku ale to by ze strany Pelikána bylo už silné kafe.Nenechávej tam ten Duplex!Všechno od Duplexu ven! :mrgreen:

Poslal jsem SZ, díky.
Gu100

#190 Příspěvek od Gu100 »

Tak jsem asi chválil den před večerem :cry:

Celé jsem sestavil a houby s voctem.

DUPLEX TU dělal pííp,pííp,pííp...tedy že nemá PPM signál. Polilo mne horko a začalo hledání. Nejprve jsem začal lovit v EVO9, vypnutý PCM, vypnutý Trainer. Na displeji EVO sw2.62 DE/EN bylo PPM6, což mne taky znervozňovalo, ale znamenalo to, že aspoň 6 kanálů by mělo někde být. Dále ověřit DUPLEX, ověřit nastavení, ale JETI Box ukázal K?, tedy nemá žádný PPM signál. Tak jsem začal lehce panikařit, lovit po webu v diskuzích atd. Asi nejsem jediný, řešení spousta od různých přídavných modulů pro Futabu, Spectrum.... Jelikož nic nepomáhalo, vzal jsem páječku a nabastlil 3 dráty na + - a PPM signál přímo z kulatého konektoru. To situaci zlepšilo, DUPLEX TU zmlknul (našel na vstupu nějaký PPM signál), JETI Box ukázel K6, tedy, že tam leze 6 kanálů. Sice mám EVO9, ale aspoň něco. Po diskuzi s blembondo mi poradil obsadit i další kanály (měl jsem jen 4 serva) "něčím". A ejhle, EVO se přeplo na PPM9, JETI Box ukázal K9, takže 100% funkčnost, všechny kanály. Sice signál nejde s konektoru pro HF modul, ale to mi až tak nevadí.

Tak to je konec anabáze, třeba někomu pomůže, kdyby měl problém jako já...
vodvi

#191 Příspěvek od vodvi »

[quote="Gu100"]Tak jsem asi chválil den před večerem :cry:

...Sice signál nejde s konektoru pro HF modul, ale to mi až tak nevadí.

A máš na HF konektoru propojku mezi pinem 2a5 ??? Bez toho to nejde...
( fotky strana 7 tohoto vlákna).
Mám sice Twin MZK ale zapojení Duplexu je stejné...
Gu100

#192 Příspěvek od Gu100 »

A máš na HF konektoru propojku mezi pinem 2a5 ??? Bez toho to nejde...
( fotky strana 7 tohoto vlákna).
Mám sice Twin MZK ale zapojení Duplexu je stejné...[/quote]

Sakra, tak to nemam, v Multiplexu MC3030 to funguje bez tohohle propojení, dokonce origo konverzní konektor tam na 2. pinu ani nemá osazenou dutinku, musel bych pajet do konektoru. Měl by mi v patek přijít nový 6-ti pólový konektor, tak to můžu zkusit. Ale i pájený funguje, tak 100% spokojenost.

Ale díky za radu, zkusím to. Viděl jsem to skoro na všech fotkách, ale nevěřil jsem tomu, že to může být tím, když to v MC3030 funguje, měly stejné HF moduly (aspoň rozměrově a konektor).

Díkec a dám vědět, jestli to bude tím, tak se picnu.
Gu100

#193 Příspěvek od Gu100 »

Tak mne zastřelte, celý problém byl v chybějícím propojení 2. a 5. pinu. Ještě jsem extra otevřel stařičký Multiplex Royal MC3030 a fakt nekecám, dokonce patice pro HF modul má 2. pin vystřihlej, tak jsem to neřešil.

Už vše běhá na 100%.
vodvi

#194 Příspěvek od vodvi »

Tak paráda...
Teď už jen spokojeně létat...
Gu100

#195 Příspěvek od Gu100 »

Diky, ta bezmezna duvera ve vlastni spravny nazor je hrozna vec. Kdybych to propojeni 2. a 5. pinu overil hned na zacatku usetril jsem si spoustu casu a nervu, proc to nefacha.

Uz to lita, skoro stejne dobre jako predtim :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“