DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Kdy se asi u nás začne prodávat sestava DJI Phantom 2 New With Zenmuse H3-3D?
Jak jsem koukal po internetu, tak se to začíná prodávat, asi už v tuto chvíli nemá smysl kupovat set se starým H3-2D, tam cena padají.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo[/youtube]
Jak jsem koukal po internetu, tak se to začíná prodávat, asi už v tuto chvíli nemá smysl kupovat set se starým H3-2D, tam cena padají.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo[/youtube]
- Honza Kucera
Ahoj. Tak jsem googlil a koukal na pár cen. Někde jsem našel čistě Gimbal H3-3D za necelých 500$, jinde byl za necelých 1000$ i s Phantomem 2 (complet), jinde zase komplet za 700 liber...Petr_K píše:Kdy se asi u nás začne prodávat sestava DJI Phantom 2 New With Zenmuse H3-3D?
Někde free shipping, jinde ne. Ta cena je u některých nižší, než je u nás momentálně k dostání klasický Phantom 2 s Gimbalem H3-2D. Samozřejmě že záleží odkud to objednám, jestli někde z Ameriky, či ze země v EU. Podle toho by se odvíjelo DPH nebo clo.
Takže ve finále to může přijít ještě o něco dráž (všichni známe praktiky, naší slavné české pošty
Sice netuším, kdy se H3-3D bude u nás prodávat, ale moc dlouhou dobu tomu nedávám.
Každopádně si nemyslím, že by se ještě nyní nevyplatilo kupovat Phantoma 2 s H3-2D. To určitě ne. Uvidíme, kdy se u nás objeví ten nový Gimbal a za kolik
- gardenroute
Honzo :HonzaKucera píše:...Takže ve finále to může přijít ještě o něco dráž (všichni známe praktiky, naší slavné české pošty) Ale nevýhodu spíše vidím v případné reklamaci. Posílat to někam do ciziny a o to déle pak čekat na opravu a zaslání zpět. To se ale samozřejmě může stát i u Phantoma zakoupeného u nás v ČR. Také ho mohou poslat na opravu do zahraničí...
Sice netuším, kdy se H3-3D bude u nás prodávat, ale moc dlouhou dobu tomu nedávám.
Každopádně si nemyslím, že by se ještě nyní nevyplatilo kupovat Phantoma 2 s H3-2D. To určitě ne. Uvidíme, kdy se u nás objeví ten nový Gimbal a za kolik
- loni se u nás H2-3D (a byl jsem jeden z prvních v ČR) začal prodávat cca měsíc po USA
- servis Zenmuse dělá DJI servis v Německu, přesný kontakt Ti mohu dát, u nás se to neopravuje, i na "hloupou" kalibraci horizontu to musí přes dealera do Německa, tak to holt je...
- ceny ? Já kupoval H2-3D za 15 tis. někdy červen, za několik měsíců byl za polovic (!), nyní to bude obdobně, rozdíl mezi nimi nebude propastný i když bude (a 3-osý si vysokou cenu opět nějakou dobu podrží), a pro spoustu lidí pořád vystačí kvalitní 2-osý
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Václav Procházka
Petře přesně tak, souhlasím. Také jsem měl jeden z prvních DJI gimbalů v ČR, z Heliflixu za 15 tis. Teď vydržím a počkám, až se cena sníží. Už nebudu takový magor a podporovat obchodní politiku DJI. Není umění nakupovat nejdražší novinky...
tak na ebay je H3-3D za 9.100 bez cla a DHP.. jsem zvědav na cenu u nás..
- Honza Kucera
Jasný Petře, díky za informacegardenroute píše:Honzo :
- loni se u nás H2-3D (a byl jsem jeden z prvních v ČR) začal prodávat cca měsíc po USA
- servis Zenmuse dělá DJI servis v Německu, přesný kontakt Ti mohu dát, u nás se to neopravuje, i na "hloupou" kalibraci horizontu to musí přes dealera do Německa, tak to holt je...
- ceny ? Já kupoval H2-3D za 15 tis. někdy červen, za několik měsíců byl za polovic (!), nyní to bude obdobně, rozdíl mezi nimi nebude propastný i když bude (a 3-osý si vysokou cenu opět nějakou dobu podrží), a pro spoustu lidí pořád vystačí kvalitní 2-osý
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
No to že jsem napsal, že se teď nevyplatí kupovat P2 s H3-2D byla trochu taková nadsázka, ale i tak jsem právě na vážkách. V těchto dnech jsem hodně nalomený k tomu, že jsem chtěl koupit P2 s H3-2D, ale ještě před tím pročítám zdejší diskuze, koukám po netu, co se kde polem P2 děje, až jsem narazil právě na to, že se P2 začíná prodávat s H3-3D a co si budeme povídat, H3-2D spadne na ceně ve velmi blízké době a snad se začne co nejdříve dovážet nová verze i sem k nám. Jenže nevím co teď ... čekat, nebo se vykašlat na čekání a koupit stávající verzi ... těžké rozhodování ... ale ten rozdíl mezi 2D a 3D je patrný.
- gardenroute
To jistě není špatné, ale bez cla, bez DPH a bez servisu...Servis dělá DJI přes dealery, to je riziko. A je to evidentně ta první série (asi proto ta nízká cena), která má vadu v přenosu videa do FPV, ke které nyní DJI rozesílá právě skrze dealery speciální konvertor (malý plošňák mezi systém. konektor do GCU) pro odstranění chyby - zlepšení kvality videa.ananas píše:tak na ebay je H3-3D za 9.100 bez cla a DHP.. jsem zvědav na cenu u nás..
Přátele, dnes se mi stala zajímavá věc a netuším kde je chyba.
Při vypínání motorů používám klasický postup, že stáhnu současně obě páky k sobě a motory zhasnou.
Dnes jsem ale zjistil, že když dám současně obě páky k sobě, tak lehce zareaguje klopení a málem jsem to převrátil na zadek /létám mód 3/ a pak motory zhasnou
Když ale dám o malinko dříve plyn a potom klopení k sobě, tak motory zhasnou bez problémů.
Setkal jsem s tímto někdo?
Při vypínání motorů používám klasický postup, že stáhnu současně obě páky k sobě a motory zhasnou.
Dnes jsem ale zjistil, že když dám současně obě páky k sobě, tak lehce zareaguje klopení a málem jsem to převrátil na zadek /létám mód 3/ a pak motory zhasnou
Když ale dám o malinko dříve plyn a potom klopení k sobě, tak motory zhasnou bez problémů.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
kraro píše:Přátele, dnes se mi stala zajímavá věc a netuším kde je chyba.
Proč bys měl k sobě rvát obě páky? Měl by stačit plyn..
OK2WY
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
kraro píše:Přátele, dnes se mi stala zajímavá věc a netuším kde je chyba.
Stáhni pouze plyn
JirkaA byl rychlejší.
Variantu stáhnutí plynu samozřejmě znám, motory se zastaví po cca 5 sekundách. Při stáhnutí obou pák se motory zastaví okamžitě. A tak jsem využíval spíše tu druhou variantu. Mě spíše překvapilo, proč mi to začalo dělat, když to nikdy nedělalo.
Jo, taky jsem chtěl párkrát kdysi takhle honem honem vypnout motory a jednou se mi to kvůli tomu převrátilo na bok. Takže od té doby vypínám jen stažením (a podržením centrovaného) plynu...
kraro píše:Variantu stáhnutí plynu samozřejmě znám, motory se zastaví po cca 5 sekundách. Při stáhnutí obou pák se motory zastaví okamžitě. A tak jsem využíval spíše tu druhou variantu. Mě spíše překvapilo, proč mi to začalo dělat, když to nikdy nedělalo.
Možná jsi to udělal tentokrát jinak. Ono totiž když dáš oba kniply zároveň do spodních krajních pozic, tak by to mohlo kousek couvnout do boku. Správně by se měl nejdřív stáhnout plyn a ten samý knipl přesunout se stáhnutým plynem do krajní pozice a teprve pak ten druhý potáhnout do spodní krajní pozice. Jinak může nastat to, co jsem psal. Aspoň tak si to vysvětluju já, proč se mi to stalo.
- gardenroute
Jo, jo, také se to občas stane, motory občas rychle hýknou, ale zatím jsem to vždy ukočíroval, že se to udrželo.kraro píše:Přátele, dnes se mi stala zajímavá věc a netuším kde je chyba.
Máš 2 metody, toto CSC (Combination Stick Commands), nebo to stažení pod 40% na 3 sekundy .
A pozor, pokud by jsi ho třeba chytil do ruky (to zní dobře
To platí ale jen v ATTi či GPS letovém režimu, v Manuálu vypneš motory jen přes CSC. A to vše platí to pro NAZA konfiguraci "Intelligent Mode"...