DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Už jsem to natrénoval bez vrtulí. Je možné, že jsem to tak dělal vždy, jen dnes jsem na to myslel a udělal to jinak. 
Někdo tu psal, že se dá sehnat Phantom2 + H3-2D za 18tis neví někdo kde to bylo?
- Honza Kucera
Ahoj, bylo to ve vlákně Phantom 1mouchanek píše:Někdo tu psal, že se dá sehnat Phantom2 + H3-2D za 18tis neví někdo kde to bylo?
http://www.rc66.cz/dji-f305-phantom-2-r ... -2d-gimbal
Edit: Koukal jsem, že ho momentálně nemají skladem. Možná po nedávném snížení ceny, šel Phantom 2 velice rychle na odbyt...
Takže to chce zkusit kontaktovat prodejce o bližší informace a pokud coptery znovu naskladní, zeptat se, zda bude snížená cena platit i pro ně.
dík, dneska jsem na to koukal jak to lítá a musím to mít 
dnes jsem provedl test aftermarketových 9"vrtulí s označeném O-XOXO na mojí P2. Vrtule jsem před testem vyvážil. 4ks vrtulí se dají sehnat za 300-400kč na ebay.
Celkem mě překvapilo že se P2 chovala naprosto standardně nijak se nechvěla nebo necukala, ve vzduchu visela jako přibitá žádné driftování. A při letu jsem nepoznal rozdíl od originál DJI vrtulí
Vrtule mají lehce odlišný tvar zakončení a u kořene vrtule jsou na ohyb malinko měkčí.
Nejsem ještě tak zkušený pilot abych rozlišil jemné niance v chování koptéry, ale vše se mi zdálo naprosto stabilní a normální.
Zde nijak neupravené video z letu - prosím nehodnoťte prudké otočky - zkoušel jsem chování koptéry nikoli filmování.
Jestli z toho někdo zkušenější něco vykoukáte budu rád za postřehy.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SFS5vTK01yU[/youtube]
P.S: asi po 8min. testovacílo létaní ukozovalo IOS po přistání 65% baterie
Celkem mě překvapilo že se P2 chovala naprosto standardně nijak se nechvěla nebo necukala, ve vzduchu visela jako přibitá žádné driftování. A při letu jsem nepoznal rozdíl od originál DJI vrtulí
Vrtule mají lehce odlišný tvar zakončení a u kořene vrtule jsou na ohyb malinko měkčí.
Nejsem ještě tak zkušený pilot abych rozlišil jemné niance v chování koptéry, ale vše se mi zdálo naprosto stabilní a normální.
Zde nijak neupravené video z letu - prosím nehodnoťte prudké otočky - zkoušel jsem chování koptéry nikoli filmování.
Jestli z toho někdo zkušenější něco vykoukáte budu rád za postřehy.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SFS5vTK01yU[/youtube]
P.S: asi po 8min. testovacílo létaní ukozovalo IOS po přistání 65% baterie
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Dnes jsme testovali video brýle Carl Zeiss Cinemizer Oled s Phantom 2 a H3-2D a video přenosem AVL58. Nejprve jsme vzlétli se standardním monitorem a pak při visu přepojili na brýle. Brýle mají dioptrickou korekci, sedí dobře a pouze je třeba si na to zvyknout.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6eJkYN5Ybw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6eJkYN5Ybw[/youtube]
DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
dovolím si založit nové vlákno...
odnes objednáno, resp potvrzeno objednání, měl jsem Phantoma 1, kterého jsem i s GOPRO H3B utopil ve Slovinsku v jezeře...
Posléze Phantom 2 s H3-2D prozatím nelétaný, neupravovaný, nyní na prodej v bazaru fóra
odnes objednáno, resp potvrzeno objednání, měl jsem Phantoma 1, kterého jsem i s GOPRO H3B utopil ve Slovinsku v jezeře...
Posléze Phantom 2 s H3-2D prozatím nelétaný, neupravovaný, nyní na prodej v bazaru fóra
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
Nechystá sa náhodou aj Phantom F307, F308, F309? Nech im tu založíme už v predstihu vlastné vlákna. Phantomom tu je venované fakt málo priestoru.
Návrh pre adminov a moderátorov: Nezaslúžil by si DJI Phantom vlastnú sekciu?
Návrh pre adminov a moderátorov: Nezaslúžil by si DJI Phantom vlastnú sekciu?
Tak mi dnes dorazil Phantom 2 z http://www.rc66.cz/dji-f305-phantom-2-r ... -2d-gimbal , kde byla nejnižší cena a bohužel jsem hodně zklamaný
ASi jsem měl koupit z renomovaného obchodu. Nepodařilo se mi totiž vůbec odstartovat. A nemyslím si, že je chyba u mě.
Problém spočívá v tom, že kdykoliv přidám plyn a stačí jen trochu, Phantom 2 se naklání na pravou stranu. Nelze s ním vzlétnout. Když přidám plyn víc, přepadne na pravý bok. Zkoušel jsem upgradovat software, kalibrovat vysílač, ale pořád stejný výsledek.
Nakonec se mi povedlo 1x odlepit od země, ale to tím způsobem, že jsem držel směrovku trochu doleva, abych přetlačil ten náklon napravo. A to hned při startu. Jenomže samozřejmě poté Phantom hned utíkal doprava k lesu. Rychlostí zhruba 0,5m/s. Takže jsem zpanikařil a "havaroval" z asi 0,5m výšky.
Všechno dělám podle návodu, S1 mám v poleze 1 (ATTI s GPS), čekám až blikají diody, pak rychle přepínačem s1 tam a zpět, žlutá, otočím se kolem své osy, zelená, pak otočím Phantoma čumákem do země opět otáčka, a opět začne zeleně blikat... posadím na zem a i při malém přidání plynu už vidím jak se nahýbá doprava...
Je to na reklamaci? Stále ještě jsem v 14 denní lhůtě koupě přes internet, tak bych to teoreticky bez udání důvodu možná mohl vrátit a koupit jinde. Co můžu ještě zkusit? Díky moc za odpovědi.
PS: Jste tu někdo z Jižních Čech? Možná bych mohl k někomu zajet aby na to mrkl zkušeným okem a řekl mi jestli to je normální nebo ne.
Problém spočívá v tom, že kdykoliv přidám plyn a stačí jen trochu, Phantom 2 se naklání na pravou stranu. Nelze s ním vzlétnout. Když přidám plyn víc, přepadne na pravý bok. Zkoušel jsem upgradovat software, kalibrovat vysílač, ale pořád stejný výsledek.
Nakonec se mi povedlo 1x odlepit od země, ale to tím způsobem, že jsem držel směrovku trochu doleva, abych přetlačil ten náklon napravo. A to hned při startu. Jenomže samozřejmě poté Phantom hned utíkal doprava k lesu. Rychlostí zhruba 0,5m/s. Takže jsem zpanikařil a "havaroval" z asi 0,5m výšky.
Všechno dělám podle návodu, S1 mám v poleze 1 (ATTI s GPS), čekám až blikají diody, pak rychle přepínačem s1 tam a zpět, žlutá, otočím se kolem své osy, zelená, pak otočím Phantoma čumákem do země opět otáčka, a opět začne zeleně blikat... posadím na zem a i při malém přidání plynu už vidím jak se nahýbá doprava...
Je to na reklamaci? Stále ještě jsem v 14 denní lhůtě koupě přes internet, tak bych to teoreticky bez udání důvodu možná mohl vrátit a koupit jinde. Co můžu ještě zkusit? Díky moc za odpovědi.
PS: Jste tu někdo z Jižních Čech? Možná bych mohl k někomu zajet aby na to mrkl zkušeným okem a řekl mi jestli to je normální nebo ne.
- gardenroute
Máš udělanou pokročilou IMU kalibraci, a kompas kalibraci v terénu (taneček) ? Nezmiňuješ to... Ale asi ano, že ?qendorf píše:Tak mi dnes dorazil Phantom 2 ...bohužel jsem hodně zklamaný...kdykoliv přidám plyn a stačí jen trochu, Phantom 2 se naklání na pravou stranu. Nelze s ním vzlétnout. ...Zkoušel jsem upgradovat software, kalibrovat vysílač, ale pořád stejný výsledek....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
myslím si že to není prodejcem, samo jsou tací co vše nastaví a "zalítají" ale není to zadarmo...
co pokročilá kalibrace kompasu v sssistantovi a posléze i kalibrace kompasu v terénu?
co pokročilá kalibrace kompasu v sssistantovi a posléze i kalibrace kompasu v terénu?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute píše:Máš udělanou pokročilou IMU kalibraci, a kompas kalibraci v terénu (taneček) ? Nezmiňuješ to... Ale asi ano, že ?
byl jsi recyhlejší
taky objednávám, bude to můj první Phantomoj
pokročilá IMU kalibrace netuším co je? Ale "taneček" dělám pořád, to popisuju tím svým krkolomným způsobem ve 4. odstavci 
Zalétané jsem myslel, že to je, když je to napsané v tom CZ návodu od Pelikána (který je také součástí ve verzi prosinec 2013).
Zalétané jsem myslel, že to je, když je to napsané v tom CZ návodu od Pelikána (který je také součástí ve verzi prosinec 2013).
-
salamander
Daj link na ten F306 Phamtom, ja ho nikde nevidím , akurát je Vision2+ .