ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
logout
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1321 Příspěvek od logout »

Woita píše:Dobrá cena, relativně rychlé dodání...
To bylo i s tou krabičkou, jak je na obrázku?

Ano, aj s krabičkou
logout
Kontaktovat uživatele:

#1322 Příspěvek od logout »

Tyrano-cz píše:Akorát malinko chaos v popisu. V názvu je to 2.5, v detailu 2.6 a v rozpisu je psanej kompas na desce, takže 2.5 :-) Tak co ti nakonec přišlo? :-)

Tak to neviem. Kompas je aj na doske, akurát bol rozpojený ten kontakt na ext. kompas. Teraz idem bojovať s ladením. Pustil som to na skok v obyváku a vypadá to na ladenie. Len mi trochu chýba funkcia z Wii, keď po odarmovaní sa roztočia vrtule, aby som nemusel čumieť na LEDky. Aj som našiel, že by to malo vedieť, len som z toho nejaký pako.
Miklik70

#1323 Příspěvek od Miklik70 »

creagel píše:Prokousavam se zdrojakama a koukam, ze tam jsou jiz alarmy zapracovane (pro celkove odebranou kapacitu a napeti dodavane desce). Dalsi zajimava vec - ze prenaset lze prakticky jakoukoliv informaci. Je tam jiz zakomponovano posilani urovne vibraci - lec se to jeste nikde do vysilace neposila).

Co je trochu blby, ze se musi z arducopter vyhazet par veci, aby se tam podpora HoTT vesla a na v2.5 desce to nabehlo. Aktualne jsem vyhazel GPS podporu Mediateku (nechal jsem Ublox), vyhodil jsem autotune (mne stejne nejde), ovladani kamery, podporu sonaru, externich led, optflow a CLI. Urcite by to slo optimalizovat a vratit napr. sonar, led (tam je to jen usetrene ka kazdou fci jen 1KB).

Jeste by to chelo vyuzit hlasek pro microcopter a nema to chybu :)

Jak tu někdo doporučil PixHawk, tak tady je za zajímavou cenu http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... _id=10596- plus cca 20 dolarů poštovného.
troiac

#1324 Příspěvek od troiac »

X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
tibor

#1325 Příspěvek od tibor »

logout píše:Tak to neviem. Kompas je aj na doske, akurát bol rozpojený ten kontakt na ext. kompas. Teraz idem bojovať s ladením. Pustil som to na skok v obyváku a vypadá to na ladenie. Len mi trochu chýba funkcia z Wii, keď po odarmovaní sa roztočia vrtule, aby som nemusel čumieť na LEDky. Aj som našiel, že by to malo vedieť, len som z toho nejaký pako.

V MP si otvor Config/tuning, potom Standard params, a v nich asi v polovici je položka Mot_spin_armed. Je tam na výber viac možnosti od neaktívneho, cez very slow až po fast
lipanek

#1326 Příspěvek od lipanek »

tomashr píše:Jo, tohle mrznuti po ARM je známé, setkal jsem se. Dělá to tuším MinimOSD fw 2.2 (nebo 2.1, ted nevím). Použij buď starší 2.0 jak píšeš (jestli šlape, tak proč ne) anebo jdi rovnou na "extra" copter 2.4, mělo by to pomoct.

Rád bych se ještě jednu vrátil k tématu OSD. Jak jsem již psal dříve, upgrade znakové sady pomohl. Konečně to zobrazuje, jak má. Nahrál jsem tam ten poslední FW 2.4 copter. Zjistil jsem však jinou "nemilou" věc. Zobrazování vertikální rychlosti v tomto FW probíhá v jednotkách m/m -> metrů za minutu. Jako vario mi to přijde docela nepoužitelné. Nevíte, jestli se to dá někde nastavit. Opět, při současném běhu telemetrie a OSD se potvrdilo, že APM dává správné údaje a OSD si dělá co chce. Jinak, jak jsem objednal to nové OSD, tak to bylo asi zbytečné - moje původní, až nyní na vertikální rychlost, což není asi problémem HW OSD, funguje správně. Ještě, že to nestojí svět ...
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
churavym

#1327 Příspěvek od churavym »

Ma nekdo tenhle komplet?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... T_60_.html
Me vcera dorazil...bohuzel i s vyplanym od celniku a posty...a zacinam se seznamovat. Uvital bych zkusenost, jestli v necem prehravat fw, atd. Predem diky za info.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1328 Příspěvek od Woita »

churavym píše:Ma nekdo tenhle komplet?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... T_60_.html
Me vcera dorazil...bohuzel i s vyplanym od celniku a posty...a zacinam se seznamovat. Uvital bych zkusenost, jestli v necem prehravat fw, atd. Predem diky za info.

Vítej v Azkabanu, tak to jsi tady správně!
Nejlepší co můžeš udělat, je jít na 1. stránku tohoto fóra, druhý příspěvek (od Ancistruse), nahrát si Mission Planner a jet!
FW samozřejmě nahraj do ŘJ nejnovější, přímo v Mission Planneru, nemusíš nic stahovat, update se ti provede automaticky přes internet.

Vidím tam MinimOSD, do něj je super nahrát data (FW), na která v tomto vlákně dával odkaz "amper", to funguje přímo zázračně (zmizí pruhy v obraze a obraz je nádherně čistý). Tedy toto pokud bys měl v obraze ty pruhy pod řádky s txtem, to nemusí být pokaždé, záleží podle vysílače. Já to tam dal a mám obraz jako fotku.
Ale OSD nemáš k čemu připojit, nevidím nikde videovysílač.
Totiž OSD ti mixuje textové údaje právě do videa, které posíláš videovysílačem. Tedy pokud nemáš čím vysílat video, tak prozatím se OSDčkem nemusíš zabývat.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
churavym

#1329 Příspěvek od churavym »

Videovysilac mam na ceste z ciny, bez nej budu testovat menu pripojenim k lcd monitorku. Mission planer uz jsem stahnul, jednotku pripojil i s gps-kou a tvarilo se to, ze to jede. Dalsi komponenty jsem jeste netestoval. Kdyz zapojim telemetrii 433mhz, tak to supluje pripojeni jednotky pres usb a je funkcni mission planner, nebo to neni plnohodnotne pripojeni a funguje jen neco, pripadne je k tomu jiny soft?
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1330 Příspěvek od Woita »

433 MHz MavLink je plnohodnotné připojení, supluje to USB připojení, jen to jede (ta komunikace) menší rychlostí.
Jsou specielní případy, kdy to jede jen přes USB, třeba Terminál. Jinak většinu věcí můžeš dělat přes to radio.

V MissionPlanneru dej vždy vpravo nahoře pro spojení Auto, samo si to najde port s rádiem (a jeho rychlost) a zkonektí se to.
jaroslav.falcon

#1331 Příspěvek od jaroslav.falcon »

433 nepoužívej pro download logu. download je lepší přes USB.
logout
Kontaktovat uživatele:

#1332 Příspěvek od logout »

tibor píše:V MP si otvor Config/tuning, potom Standard params, a v nich asi v polovici je položka Mot_spin_armed. Je tam na výber viac možnosti od neaktívneho, cez very slow až po fast

Tam sa teda parádne vyhľadáva. V návode sú aj tlačítka Find/Write params, ale ja ich MP nemám. :( Čiže aj keď niečo nájdem/zmením, tak to po vypnutí/zapnutí zmizne

Tak už som to našiel. Ja som si púšťal AMPPlanner a nie MP. :D
logout
Kontaktovat uživatele:

#1333 Příspěvek od logout »

Ešte dúfam posledný dotaz. V multiwii sa accelerometre dajú jemne dotrimovať, ak niekam model uteká. Ako sa toto rieši pri APM? Či len kalibrovať ACC s vodováhou?
tibor

#1334 Příspěvek od tibor »

logout píše:Ešte dúfam posledný dotaz. V multiwii sa accelerometre dajú jemne dotrimovať, ak niekam model uteká. Ako sa toto rieši pri APM? Či len kalibrovať ACC s vodováhou?

Mohlo by to byť AHRS trim X...Y, alebo MNT neutral X...Y
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1335 Příspěvek od Woita »

logout píše:Ešte dúfam posledný dotaz. V multiwii sa accelerometre dajú jemne dotrimovať, ak niekam model uteká. Ako sa toto rieši pri APM? Či len kalibrovať ACC s vodováhou?

Nikdy jsem akcelerometry nepotřeboval dotrimovávat. Kalibrace na stole (dle vodováhy) je více než dostatečná.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“