Ako vysoko

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz_2

Re: Ztracený model ASH 26 rozpětí 3m na LMK Sedlec 17.4.2014

#76 Příspěvek od robotmz_2 »

Ja by som sa skôr pýtal na dm2, lebo to je kľúčový údaj. Rozpätie je vysoko zavádzajúce.
S torom 900 - 90 cm /s ktorým sa nedá ísť do bodky, lebo ho treba neustále riadiť pri pridaní plynu/ dáme aj ja aj kolega 300-360 m hocikedy /ja to mám pomerané svojím off-line výškomerom /všetky modely/ a kolega to vidí priamo na vysielači s telemetriou. Takže dvojnásobná kontrola. Ale svoj rekord pod čisto bielym mrakom mám 2 x taký, ale to je éro, ktoré mi vystúpa do najmenšej výšky....
robotmz_2

#77 Příspěvek od robotmz_2 »

kovaco, graup15 - ako hlboké je to krídlo a akej farby zospodu ?
robotmz_2

Re: Ako vysoko

#78 Příspěvek od robotmz_2 »

Zakladám spolok lietajúcich do 50 metrov, kto dá viac, dá mi 100 eur ako pokutu. :mrgreen:
kovaco

#79 Příspěvek od kovaco »

Zítra budu lítat jenom 49m. Nechci platit pokutu. :lol: a ta hloubka není až tak důležitá. Když to nosí, tak je spíš problém držet éro spíš na dohled, hlavně když nejsou mraky.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
pepin

#80 Příspěvek od pepin »

kovaco píše:Zítra budu lítat jenom 49m. Nechci platit pokutu. :lol: a ta hloubka není až tak důležitá. Když to nosí, tak je spíš problém držet éro spíš na dohled, hlavně když nejsou mraky.

Kovako, popřemejšlete o jedný věci--jestli fakt nejste pouze troubové, kterejm občas náhodně několikrát za rok vezme termika model do neuvěřitelných výšek a ještě dál :wink:

PS: smeknul bych před někým, kdo sem napíše--15 týho za tři dny to tam bude, jdu na to a udělám 2km--přišlo by mi to tak dobrý, jako když někdo plánuje třeba přelet na skutečném větroni a pkánuje ho tak, aby nezkončil někde cestou v poli, tak jak to létáte vy---jéééé vono to tam je tak to tam nechám a děj se vule boží, no je to divný, takový neprofesionální--stalo se to

.Přijde mi to takové o ničem, joo dobrý zrak umožní vystoupat výš, ale náhodně? že to zrovna dneska ví buh prpoč tak vysoko nosí--proč ? mě to takto přijde o ničem.

jooo pokud někdo v uterý zahlásí--ve čtvrtek to tam tutáč bude a dá to, je to borec, zná a ví.
PS: a já si jdu pustit floydy a na sliuchátka seru, páč sousedi odjeli na víkend pryč :lol: :lol:
zdekar

#81 Příspěvek od zdekar »

zm1 píše:Zakladám spolok lietajúcich do 50 metrov, kto dá viac, dá mi 100 eur ako pokutu. :mrgreen:

Tak to se vejdu úplně v pohodě. Nejradši lítám tak do 3m nad zemí :lol:

Jinak když jsem začínal s modelařením, tak jsem občas byl i výš,že z modelu byla skoro tečka, ale už mě to přešlo a navíc už nevidím tak dobře jako dřív.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JosefSvejk

#82 Příspěvek od JosefSvejk »

pepin píše:PS: a já si jdu pustit floydy a na sliuchátka seru, páč sousedi odjeli na víkend pryč :lol: :lol:

Jenže tohle mi přijde jako slabota, neprofesionální chování. Až přijdeš a řekneš: dnes jsou sousedi doma, seru na sliuchátka :o , tak budeš u mě frajer :lol: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kovaco

#83 Příspěvek od kovaco »

Tak co Pepine, byla u tebe zásahovka? :lol: přijeď dnes do Bubakova. Je nádherné počasí, tak makej. :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
pepin

#84 Příspěvek od pepin »

kovaco píše:Tak co Pepine, byla u tebe zásahovka? :lol: přijeď dnes do Bubakova. Je nádherné počasí, tak makej. :D

proběhlo to bez zásahovky a bylo to super :lol:

Bubákov nedám, chci jet na Ranou ale fouká spíš SV, tak asi zajedu nejdřív na svah do Korna.Ono to po tom včerejším dešti bude dnes s termikou asi blbý.
stanco1

#85 Příspěvek od stanco1 »

Bartn píše:pro "graup15"
Můžu se zeptat: jaké rozpětí má model se kterým lítáš přes 1000 m vysoko?
Dík za odpověď.

Odpoviem za seba, ja som podla sky asistant bol v 1000m s 2metrovým motorákom a bola to ťažká pohoda, krásne sa dala rozoznať letová poloha, takže s trojmetrovým vetroňom to síce nebude také ružové keďže ten má menšiu plochu ale určite to nieje extrémna vzdialenosť kde by si už nič nevidel..
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
graup15

#86 Příspěvek od graup15 »

re..Pepin
Ahojky Pepine :-)
Víš,mně už to zase tak nebere. Když se sejdou podmínky (a odhadnout kdy to nosit bude a kdy ne ),jakž takž dokážu...tak si povyletím trošku výše. Ono to je nejenom o termice, ale i o světelných podmínkách,dobré oblačnosti..neb 1000m v azůru..,to se fakt nedá. A i tak to není pravidlo,někdy i když to na tyhle výšky nosí,se prostě člověku nechce a bohatě stačí 400m. :-)
I tak jseš pořád limitovaný očima....
Tak mi teď chytlo trošku něco jiného....a jak mne znáš,domakám to k perfektní funkcionalitě. To,že je to zatím (a ne moje ) koptera,znamená jen předskok do této technologie :-) Cíl je výkoný větroň...:-) :-) :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TPA2wHJNxCg[/youtube]
pepin

#87 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Tak mi teď chytlo trošku něco jiného

joo, změna je život :lol: já zase už delší dobu koketuji tak trochu s tím, že bych prošel kurzem paraglidingu, lítat na tom hadru mě do budoucna nijak moc netáhne, jen že bych prošel kurzem.

jinak jet dnes na Ranou bylo správné rozhodnutí :lol:
IMG_2316.JPG
IMG_2317.JPG
stanco1

#88 Příspěvek od stanco1 »

pepin píše:
joo, změna je život :lol: já zase už delší dobu koketuji tak trochu s tím, že bych prošel kurzem paraglidingu, lítat na tom hadru mě do budoucna nijak moc netáhne, jen že bych prošel kurzem.

jinak jet dnes na Ranou bylo správné rozhodnutí :lol:
IMG_2316.JPG
IMG_2317.JPG

To si o krok predomnou :lol: Ja som išiel na paragliding s tým že to budem fakt lietať, po pár skúsenostiach s tým ako to lieta ma prešla všetka chuť. Opadanie velké, dopredná rychlosť malá, prenikavosť vo vetre žiadna...
Teraz mi už skôr lozí po rozume ísť do vetroňov ale tam je ta cena pochopiťelne úplne inde ale inde je aj lietavosť vetroňov a bezpečnosť
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
LittleFalco

#89 Příspěvek od LittleFalco »

Neni to zas tak strasny. Kdyz si spoctes, kolik vrazis do porizeni PG, tak zas o tolik vic nedas. A kdyz budes litat jenom okolo komina, aby jsi neplatil drahy transport za autem zpet, kdyz se nezadari, neni ani pokracovani zadna financni tragedie. Kdyz ma nekdo jako konicka chlast, nebo cigara, je to podstatne drazsi..
Zpátky doma, v kopcích :-)
stanco1

#90 Příspěvek od stanco1 »

LittleFalco píše:Neni to zas tak strasny. Kdyz si spoctes, kolik vrazis do porizeni PG, tak zas o tolik vic nedas. A kdyz budes litat jenom okolo komina, aby jsi neplatil drahy transport za autem zpet, kdyz se nezadari, neni ani pokracovani zadna financni tragedie. Kdyz ma nekdo jako konicka chlast, nebo cigara, je to podstatne drazsi..

Kurz PPL ma vyšiel zhruba 500€ (viem inde to je aj lacnejšie ale zase sme si tam zalietali oproti iným kurzom/ veľa sa totiž cestovalo za podminkami)
Padák so vším všudy na začiatok výde 2000-3000€ máš ho doma a môžeš lietať kedy chceš.

Kurz GPL stojí cca 1000-1500€ a keď si chceš zakúpiť použitelný vetroň zaplatíš sumu rodinného hatchbacku.
Samozrejme sa dá aj prenajímať ale ako povedal kamarát ktorý lieta na vetroňoch ´´S vetroňom je to ako z dáždnikom keď neprší nikto ho nepotrebuje a keď leje tak ho chce každý´´ :lol: čož znaméná že keď budú podmienky tak sa velmi pravdepodobne stane že sa ti žiaden neujde...

Do toho treba pripočítať cenu ajrovlekov ktorá tiež nie je malá

A aj keď budeš lietať s vetroňom ako hovoríš okolo komína tak to budú bežne desiatky kilometrov. Na padáku je sviatok keď poodletíš kúsok od kopca...
:o
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“