A co takhle rogalo, když už je ta touha být ve vzduchu ....
To má pronikavost proti větru podstatně lepší než padák.
Ako vysoko
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Ako vysoko
Určite je to možnosť, rogalo je oproti PG píla, rozdiel asi ako rcek a F3F
Mne sa rogalo ale nikdy nezahováralo, sám neviem prečo.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
to mi bude zejtra zase blbě, ale je to vcelku fajn takový uvolněný večer a to já rád
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6z4gpU1Smc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6z4gpU1Smc[/youtube]
stanco1 píše:Určite je to možnosť, rogalo je oproti PG píla, rozdiel asi ako rcek a F3F![]()
Zkoukni nějaké filmy. Myslím, že je to nejlevnější způsob jak si osobně a "smysluplně" zalítat v povětří.
- LittleFalco
stanco1 píše:Kurz PPL ma vyšiel zhruba 500€ (viem inde to je aj lacnejšie ale zase sme si tam zalietali oproti iným kurzom/ veľa sa totiž cestovalo za podminkami)
Padák so vším všudy na začiatok výde 2000-3000€ máš ho doma a môžeš lietať kedy chceš.
Kurz GPL stojí cca 1000-1500€ a keď si chceš zakúpiť použitelný vetroň zaplatíš sumu rodinného hatchbacku.
Samozrejme sa dá aj prenajímať ale ako povedal kamarát ktorý lieta na vetroňoch ´´S vetroňom je to ako z dáždnikom keď neprší nikto ho nepotrebuje a keď leje tak ho chce každý´´čož znaméná že keď budú podmienky tak sa velmi pravdepodobne stane že sa ti žiaden neujde...
Do toho treba pripočítať cenu ajrovlekov ktorá tiež nie je malá
A aj keď budeš lietať s vetroňom ako hovoríš okolo komína tak to budú bežne desiatky kilometrov. Na padáku je sviatok keď poodletíš kúsok od kopca...
No, kupovat si rovnou vlastni ero, nevim. 90%plachtaru nema vlastni ero a taky litaji, tak to asi jde, ne? Kdyz uz chces vlastni stroj, tak pro normalni sportovni vyziti se daji olitane koupit od 10 000€, jsou i levnejsi, ale dost sunky. Uz za tu cenu dostanes neco, co je asi o tri galaxie dale, nez ten nejnadupanejsi padak.A na rozdil od toho padaku to po peti letech nema desetinovou hodnotu.
Kdo chce, hleda zpusoby. Kdo nechce, hleda duvody. A kdo to nezkusil, neuveri.
Jako nejlepsi kompromis se mi dlouho zdalo rogalo. Jenze i to ma do vetrone hoodne daleko. Bolestiva je zejmena pronikavost proti vetru. A ta amortizace je taky pekelna, horsi, nez u zenskych
Zpátky doma, v kopcích :-)
pepin píše:...[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y6z4gpU1Smc[/youtube]
jůtube píše:"Toto video je soukromé"
;-)
jyrry.webnode.cz
LittleFalco píše:
No, kupovat si rovnou vlastni ero, nevim. 90%plachtaru nema vlastni ero a taky litaji, tak to asi jde, ne? Kdyz uz chces vlastni stroj, tak pro normalni sportovni vyziti se daji olitane koupit od 10 000€, jsou i levnejsi, ale dost sunky. Uz za tu cenu dostanes neco, co je asi o tri galaxie dale, nez ten nejnadupanejsi padak.A na rozdil od toho padaku to po peti letech nema desetinovou hodnotu.
Kdo chce, hleda zpusoby. Kdo nechce, hleda duvody. A kdo to nezkusil, neuveri.
Jako nejlepsi kompromis se mi dlouho zdalo rogalo. Jenze i to ma do vetrone hoodne daleko. Bolestiva je zejmena pronikavost proti vetru. A ta amortizace je taky pekelna, horsi, nez u zenskych
Súhlasím so všetkým čo si napísal a zároveň to potvrdzuje to čo som písal ja,
To že 90% plachtárov nemá vlastný stroj značí že každemu sa neujde...
Za 10.000 si kúpiš ojazdenú octaviu ...
Amortizacia je tiež podstatna ako si správne spomenul, padak spadne na polovicu ceny už po prvej sezóne, kompozitový vetroň si cenu drží dlho
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jyrry píše:Toto video je soukromé"
hned jak jsem ted vstal, tak jsem to napravil.