DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
- gardenroute
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
Pozor toto je combo, H3-3D je samozřejmě zcela samostatný produkt, stejně jako předchozí H3-2D. Takže bych to nebral jako novou vlastnost nového Phantoma F306...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
to čekání je hrozný..

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Pro FPV jsem si objednal sadu DJI AVL58, když jsem ji na Phantoma 2 namontoval, tak mi hned poprvé fungoval přenos perfektně. Pak jsem vypnul a další den už nejsem schopen naladit přenos, i když mám shodné kanály na vysílači i příjmači. Vyzkoušel jsem všech 8 kanálu. Není někdo v okolí Ostravy, kdo má stejnou sadu, abych zjistil kde může být problém nebo co dělám já blbě nebo co nefunguje ? Potřeboval bych to právě dořešit docela rychle. Napište prosím na email: petr@ph1.cz . Díky za případnou pomoc.
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Dostal jsem informaci, že F306ka bude v prodeji první týden v květnu, to uteče jako voda 
Ahoj všem, je to sice vlákno H3-3D, ale ve čtvrtek jsem dovezl Phantoma 2 H3-2D z Telinku. Tam vyzkoušeno, doma trochu respektu, kalibrace kompasu, a první zalétání. Povedlo se, takže v pohodě. Levý přepínač na OFF (zatím nedráždím další módy), samozřejmě kalibrace.
Ale - po zapnutí GoPro - signál do FPV nejde. Až po spuštění záznamu kamery. Při předání kamera nebyla v módu record, a přesto obraz na monitoru byl. Asi musím vyzkoumat.
Jinak - pokus OK, nikam to neodletělo, levý spínač na OFF, pravý na GPS. Start OK, vystoupání, pár okruhů - pozor, levý ovladač točí do letového směru (L/P) a stoupá nebo klesá (UP/DWN). Pravý - dopředu/dozadu, kam kouká předek, vlevo nebo vpravo - bočení. To jen tak pro vlastní první dojmy. Pro zkušené to asi bude nuda a banalita. Ale asi je třeba dávat pozor na kalibraci a pozici levého přepínače.
Přeji všem prima létání.
Ale - po zapnutí GoPro - signál do FPV nejde. Až po spuštění záznamu kamery. Při předání kamera nebyla v módu record, a přesto obraz na monitoru byl. Asi musím vyzkoumat.
Jinak - pokus OK, nikam to neodletělo, levý spínač na OFF, pravý na GPS. Start OK, vystoupání, pár okruhů - pozor, levý ovladač točí do letového směru (L/P) a stoupá nebo klesá (UP/DWN). Pravý - dopředu/dozadu, kam kouká předek, vlevo nebo vpravo - bočení. To jen tak pro vlastní první dojmy. Pro zkušené to asi bude nuda a banalita. Ale asi je třeba dávat pozor na kalibraci a pozici levého přepínače.
Přeji všem prima létání.
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Gratulace k novému modelu, tak ať slouží jak má 
Také se už na nějaký ten stroj těším, jen je otázkou, kdy vlastně bude ... ale snad to bude brzo
Také se už na nějaký ten stroj těším, jen je otázkou, kdy vlastně bude ... ale snad to bude brzo
- gardenroute
Ahoj a vítej v klubuOK2BSY píše:...Ahoj všem, je to sice vlákno H3-3D, ale ve čtvrtek jsem dovezl Phantoma 2 H3-2D z Telinku. Tam vyzkoušeno, doma trochu respektu, kalibrace kompasu, a první zalétání. Povedlo se, takže v pohodě. Levý přepínač na OFF (zatím nedráždím další módy), samozřejmě kalibrace.
Přeji všem prima létání...
Několik postřehů, možná pár zbytečných rad :
- FPV Ti vždy musí běžet při zapnuté kameře, není nutné mít zapnutý záznam, to je nějaké divné chování, ještě to prověř (např. si pro kontrolu v GP zapni její OSD, které ukazuje nahrávání)
- levého přepínače pro IOC se nemusíš nijak obávat, v novém Phantomu je z továrny IOC vždy deaktivováno, pokud to tedy u Řešátka naopak na Tvou žádost neaktivovali, v tom případě si to můžeš v Assistentovi sám deaktivovat (režim NAZA) do doby, kdy si to pořádně nenastuduješ a nebudeš si jistý chováním (to doporučuji každému nováčkovi)
- nemá proč to nikam odletět, s Phantomy (s NAZA koptérami) létá mraky lidí, těch pár úletů víceméně potvrzuje statistiku - nerad bych, abychom z toho dělali něco, co po zapnutí může nějak uletět, obvykle je za tím pilot
- dej si pozor na IMU kalibraci (doporučuji tu pokročilou a opravdu rovnou plochu, kde to děláš, nejlépe s vodováhou), a nikdy neletět bez GPS locku (když už to takové fičúry má), nestartoval bych NIKDY bez dlouhé zelené sekvence
- lítej vždy se spotterem (pokud létáš FPV)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DJI Phantom 2 (Pár otázok)
Dobrý deň,
Chcem si zakúpiť Copteru pre účel natáčania videa tak som sa rozhodol poradiť s ľudmi čo sú v tom zabehnutý ...
Na začiatok začnem či už do-investovať do S800 alebo zostanem pri Phantom 2ke - ale chcem natáčať so svojou GoPro Hero 3+ Black a myslím si že S800 by bola zbytočná (nakoľko pri Phantom 2ke chcem samozrejme aj dobrý stabilizítor)
Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel :
https://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo
https://www.youtube.com/watch?v=nwIGXOj9Soc
No dám na váš názor - ak sa oplatí do-investovať tak zoberiem ten novší ...
Potom rozmýšlam aké FPV ... Predajca mi poradil vysielač + antény od DJI AVL 58 a displej nejaký "BI.Pearl" (cena toho displeja 214 eur s DPH ...
Na to nadviažem pri FPV a kamere samozrejme sa znižuje aj doba letu ... Samotný Phantom 2 uvádza 25 minut a rátam že s týmto to padne na nejakých 15 minút ... Zaujímalo ma či je bezpečné tam dať (nie DJI batériu) ale kúpiť nejakú napríklad 10 000 mAh a nemusím to stále nabíjať ...
A ešte nakoniec ma zaujímalo aká je životnosť takého stroja ? Samozrejme sa to odvíja od lietania ale berme to nejako všeobecne ... Keď už to kúpim chcem s tým natáčať na chalupe, doma a aj pracovne ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...
Určite dám na vaše rady, prípadne sa pýtajte viac na nejaké otázky a verim ze nieco vymyslíme
Dakujem
Chcem si zakúpiť Copteru pre účel natáčania videa tak som sa rozhodol poradiť s ľudmi čo sú v tom zabehnutý ...
Na začiatok začnem či už do-investovať do S800 alebo zostanem pri Phantom 2ke - ale chcem natáčať so svojou GoPro Hero 3+ Black a myslím si že S800 by bola zbytočná (nakoľko pri Phantom 2ke chcem samozrejme aj dobrý stabilizítor)
Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel :
Potom rozmýšlam aké FPV ... Predajca mi poradil vysielač + antény od DJI AVL 58 a displej nejaký "BI.Pearl" (cena toho displeja 214 eur s DPH ...
Na to nadviažem pri FPV a kamere samozrejme sa znižuje aj doba letu ... Samotný Phantom 2 uvádza 25 minut a rátam že s týmto to padne na nejakých 15 minút ... Zaujímalo ma či je bezpečné tam dať (nie DJI batériu) ale kúpiť nejakú napríklad 10 000 mAh a nemusím to stále nabíjať ...
A ešte nakoniec ma zaujímalo aká je životnosť takého stroja ? Samozrejme sa to odvíja od lietania ale berme to nejako všeobecne ... Keď už to kúpim chcem s tým natáčať na chalupe, doma a aj pracovne ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...
Určite dám na vaše rady, prípadne sa pýtajte viac na nejaké otázky a verim ze nieco vymyslíme
Dakujem
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Proč by mělo hobby fórum sloužit jako support pro komerční využití? Obrať se na výrobce..Fansox píše:Dobrý deň,
Dakujem
OK2WY
A prečo by mi na hobby fóre nemohli uživatelia poradiť ? Taká istá otázka ? 
Re: DJI Phantom 2 (Pár otázok)
Fansox píše:Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel
U dobře vyladěného stroje za slušného počasí a s šikovnýma rukama na páčkách nějaký zásadní rozdíl vidět není. Ale ten rozdíl tam stále je, a to je potlačení nestability kolem svislé osy, to je slabé místo všech multirotorů.
Jinak pokud bys chtěl H3-2D, tak aktuálně prodávám na aukru: http://aukro.cz/dji-zenmuse-h3-2d-zaves ... 11328.html
A pri nejakom vetre - prípadne pri rýchlom lietaní a zmene smeru by to mohlo byť vidieť ?
Tohle nestačí?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo[/youtube]
Re: DJI Phantom 2 (Pár otázok)
Fansox píše: ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...
Než se pustíš do nějakého nákupu a komerčního natáčení, tak si nastuduj co stojí pojištění, licence ....... na Slovensku to bude asi ještě větší "ranec" než u nás.
A natáčet na festivalech, kde je předpokládám dost lidí .........
Tak osobne vidím rozdiel len keď do toho búcha rukou ... Vo vzduchu je ten rozdiel podľa mna zanedbatelný. Preto ma zaujímalo či je investícia do H3-3D nieje zbytočná.