DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#226 Příspěvek od gardenroute »

Pozor toto je combo, H3-3D je samozřejmě zcela samostatný produkt, stejně jako předchozí H3-2D. Takže bych to nebral jako novou vlastnost nového Phantoma F306...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
mouchanek

#227 Příspěvek od mouchanek »

to čekání je hrozný.. :x :P
hajek

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#228 Příspěvek od hajek »

Pro FPV jsem si objednal sadu DJI AVL58, když jsem ji na Phantoma 2 namontoval, tak mi hned poprvé fungoval přenos perfektně. Pak jsem vypnul a další den už nejsem schopen naladit přenos, i když mám shodné kanály na vysílači i příjmači. Vyzkoušel jsem všech 8 kanálu. Není někdo v okolí Ostravy, kdo má stejnou sadu, abych zjistil kde může být problém nebo co dělám já blbě nebo co nefunguje ? Potřeboval bych to právě dořešit docela rychle. Napište prosím na email: petr@ph1.cz . Díky za případnou pomoc.
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od Petr_K »

Dostal jsem informaci, že F306ka bude v prodeji první týden v květnu, to uteče jako voda 8)
OK2BSY

#230 Příspěvek od OK2BSY »

Ahoj všem, je to sice vlákno H3-3D, ale ve čtvrtek jsem dovezl Phantoma 2 H3-2D z Telinku. Tam vyzkoušeno, doma trochu respektu, kalibrace kompasu, a první zalétání. Povedlo se, takže v pohodě. Levý přepínač na OFF (zatím nedráždím další módy), samozřejmě kalibrace.
Ale - po zapnutí GoPro - signál do FPV nejde. Až po spuštění záznamu kamery. Při předání kamera nebyla v módu record, a přesto obraz na monitoru byl. Asi musím vyzkoumat.
Jinak - pokus OK, nikam to neodletělo, levý spínač na OFF, pravý na GPS. Start OK, vystoupání, pár okruhů - pozor, levý ovladač točí do letového směru (L/P) a stoupá nebo klesá (UP/DWN). Pravý - dopředu/dozadu, kam kouká předek, vlevo nebo vpravo - bočení. To jen tak pro vlastní první dojmy. Pro zkušené to asi bude nuda a banalita. Ale asi je třeba dávat pozor na kalibraci a pozici levého přepínače.
Přeji všem prima létání.
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Petr_K »

Gratulace k novému modelu, tak ať slouží jak má :wink:
Také se už na nějaký ten stroj těším, jen je otázkou, kdy vlastně bude ... ale snad to bude brzo 8)
gardenroute

#232 Příspěvek od gardenroute »

OK2BSY píše:...Ahoj všem, je to sice vlákno H3-3D, ale ve čtvrtek jsem dovezl Phantoma 2 H3-2D z Telinku. Tam vyzkoušeno, doma trochu respektu, kalibrace kompasu, a první zalétání. Povedlo se, takže v pohodě. Levý přepínač na OFF (zatím nedráždím další módy), samozřejmě kalibrace.
Ale - po zapnutí GoPro - signál do FPV nejde. Až po spuštění záznamu kamery. Při předání kamera nebyla v módu record, a přesto obraz na monitoru byl. Asi musím vyzkoumat.
Jinak - pokus OK, nikam to neodletělo, levý spínač na OFF, pravý na GPS. Start OK, vystoupání, pár okruhů - pozor, levý ovladač točí do letového směru (L/P) a stoupá nebo klesá (UP/DWN). Pravý - dopředu/dozadu, kam kouká předek, vlevo nebo vpravo - bočení. To jen tak pro vlastní první dojmy. Pro zkušené to asi bude nuda a banalita. Ale asi je třeba dávat pozor na kalibraci a pozici levého přepínače.
Přeji všem prima létání...
Ahoj a vítej v klubu :)
Několik postřehů, možná pár zbytečných rad :
- FPV Ti vždy musí běžet při zapnuté kameře, není nutné mít zapnutý záznam, to je nějaké divné chování, ještě to prověř (např. si pro kontrolu v GP zapni její OSD, které ukazuje nahrávání)
- levého přepínače pro IOC se nemusíš nijak obávat, v novém Phantomu je z továrny IOC vždy deaktivováno, pokud to tedy u Řešátka naopak na Tvou žádost neaktivovali, v tom případě si to můžeš v Assistentovi sám deaktivovat (režim NAZA) do doby, kdy si to pořádně nenastuduješ a nebudeš si jistý chováním (to doporučuji každému nováčkovi)
- nemá proč to nikam odletět, s Phantomy (s NAZA koptérami) létá mraky lidí, těch pár úletů víceméně potvrzuje statistiku - nerad bych, abychom z toho dělali něco, co po zapnutí může nějak uletět, obvykle je za tím pilot
- dej si pozor na IMU kalibraci (doporučuji tu pokročilou a opravdu rovnou plochu, kde to děláš, nejlépe s vodováhou), a nikdy neletět bez GPS locku (když už to takové fičúry má), nestartoval bych NIKDY bez dlouhé zelené sekvence
- lítej vždy se spotterem (pokud létáš FPV)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Fansox

DJI Phantom 2 (Pár otázok)

#233 Příspěvek od Fansox »

Dobrý deň,
Chcem si zakúpiť Copteru pre účel natáčania videa tak som sa rozhodol poradiť s ľudmi čo sú v tom zabehnutý ...
Na začiatok začnem či už do-investovať do S800 alebo zostanem pri Phantom 2ke - ale chcem natáčať so svojou GoPro Hero 3+ Black a myslím si že S800 by bola zbytočná (nakoľko pri Phantom 2ke chcem samozrejme aj dobrý stabilizítor)
Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel :
https://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo
https://www.youtube.com/watch?v=nwIGXOj9Soc
No dám na váš názor - ak sa oplatí do-investovať tak zoberiem ten novší ...

Potom rozmýšlam aké FPV ... Predajca mi poradil vysielač + antény od DJI AVL 58 a displej nejaký "BI.Pearl" (cena toho displeja 214 eur s DPH ...

Na to nadviažem pri FPV a kamere samozrejme sa znižuje aj doba letu ... Samotný Phantom 2 uvádza 25 minut a rátam že s týmto to padne na nejakých 15 minút ... Zaujímalo ma či je bezpečné tam dať (nie DJI batériu) ale kúpiť nejakú napríklad 10 000 mAh a nemusím to stále nabíjať ...

A ešte nakoniec ma zaujímalo aká je životnosť takého stroja ? Samozrejme sa to odvíja od lietania ale berme to nejako všeobecne ... Keď už to kúpim chcem s tým natáčať na chalupe, doma a aj pracovne ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...

Určite dám na vaše rady, prípadne sa pýtajte viac na nejaké otázky a verim ze nieco vymyslíme
Dakujem
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od JirkaA »

Fansox píše:Dobrý deň,
Chcem si zakúpiť Copteru pre účel natáčania videa tak som sa rozhodol poradiť s ľudmi čo sú v tom zabehnutý ...
Na začiatok začnem či už do-investovať do S800 alebo zostanem pri Phantom 2ke - ale chcem natáčať so svojou GoPro Hero 3+ Black a myslím si že S800 by bola zbytočná (nakoľko pri Phantom 2ke chcem samozrejme aj dobrý stabilizítor)
Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel :
https://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo
https://www.youtube.com/watch?v=nwIGXOj9Soc
No dám na váš názor - ak sa oplatí do-investovať tak zoberiem ten novší ...

Potom rozmýšlam aké FPV ... Predajca mi poradil vysielač + antény od DJI AVL 58 a displej nejaký "BI.Pearl" (cena toho displeja 214 eur s DPH ...

Na to nadviažem pri FPV a kamere samozrejme sa znižuje aj doba letu ... Samotný Phantom 2 uvádza 25 minut a rátam že s týmto to padne na nejakých 15 minút ... Zaujímalo ma či je bezpečné tam dať (nie DJI batériu) ale kúpiť nejakú napríklad 10 000 mAh a nemusím to stále nabíjať ...

A ešte nakoniec ma zaujímalo aká je životnosť takého stroja ? Samozrejme sa to odvíja od lietania ale berme to nejako všeobecne ... Keď už to kúpim chcem s tým natáčať na chalupe, doma a aj pracovne ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...

Určite dám na vaše rady, prípadne sa pýtajte viac na nejaké otázky a verim ze nieco vymyslíme
Dakujem
Proč by mělo hobby fórum sloužit jako support pro komerční využití? Obrať se na výrobce..
OK2WY
Fansox

#235 Příspěvek od Fansox »

A prečo by mi na hobby fóre nemohli uživatelia poradiť ? Taká istá otázka ? :-)
dt

Re: DJI Phantom 2 (Pár otázok)

#236 Příspěvek od dt »

Fansox píše:Mám ale pár otázok a prvná z nich je Stabilizátor rozmýšlam či si zakúpiť Zenmuse H3-2D alebo už nový H3-3D ...
Pozeral som dve videá z porovnávania ale pri samotnom lietaní som nevidel nejaký rozdiel

U dobře vyladěného stroje za slušného počasí a s šikovnýma rukama na páčkách nějaký zásadní rozdíl vidět není. Ale ten rozdíl tam stále je, a to je potlačení nestability kolem svislé osy, to je slabé místo všech multirotorů.
Jinak pokud bys chtěl H3-2D, tak aktuálně prodávám na aukru: http://aukro.cz/dji-zenmuse-h3-2d-zaves ... 11328.html :)
Fansox

#237 Příspěvek od Fansox »

A pri nejakom vetre - prípadne pri rýchlom lietaní a zmene smeru by to mohlo byť vidieť ?
dt

#238 Příspěvek od dt »

Tohle nestačí?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NwEeqWqypuo[/youtube]
kraro

Re: DJI Phantom 2 (Pár otázok)

#239 Příspěvek od kraro »

Fansox píše: ... Poviem že otec má firmu ktorá sa zaoberá rôznymi akciami (festivaly atď) a poviem že by som chcel teda s tým natáčať celkom dosť ...

Než se pustíš do nějakého nákupu a komerčního natáčení, tak si nastuduj co stojí pojištění, licence ....... na Slovensku to bude asi ještě větší "ranec" než u nás.
A natáčet na festivalech, kde je předpokládám dost lidí ......... :(
Fansox

#240 Příspěvek od Fansox »

Tak osobne vidím rozdiel len keď do toho búcha rukou ... Vo vzduchu je ten rozdiel podľa mna zanedbatelný. Preto ma zaujímalo či je investícia do H3-3D nieje zbytočná.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“