DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
filmarik123

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#241 Příspěvek od filmarik123 »

na seriozne natacanie treba 3D.... naozaj je to vidiet...
ovsem ci mozeme povazovat GoPro za dostatocne kvalitny zaznam...
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
ananas

#242 Příspěvek od ananas »

jj 3D je 3D.. proto sem h3-2d ani nekupoval třetí osa má prostě něco do sebe.. a gopro poměr váha, cena a výkon je asi nejlepší pokud nechteš 5kilový copter minimálně se sony nex5 (nižší řady ztrácí smysl)..
gardenroute

#243 Příspěvek od gardenroute »

Fansox píše:...Tak osobne vidím rozdiel len keď do toho búcha rukou ... Vo vzduchu je ten rozdiel podľa mna zanedbatelný. Preto ma zaujímalo či je investícia do H3-3D nieje zbytočná....
Proč by měla být zbytečná ? Stabilizace v 3.ose ke přesně to, co 2-osému gimbalu (i H3-2D) chybí. YAW zákmity jsou nám všem co točíme letecké video velmi známé a těžce se s nimi vypořádáváme. Navíc je Zenmuse skvěle konstrukčně řešené (přes úvodní problémy s kvalitou přenášené videa u prvních kusů, interference, řešená výrobcem pomocí zdarma zasílaného modulu, takový ale už v prodeji nepotkáš). V této cenové relaci pro GP nic konkurenčního nepotkáš...
filmarik123 píše:na seriozne natacanie treba 3D.... naozaj je to vidiet...ovsem ci mozeme povazovat GoPro za dostatocne kvalitny zaznam...
Určitě můžeme pro běžné účely považovat i GoPro v Black edici považovat za dostatečně kvalitní záznam, použije-li se "surový" ProTune režim s nízkou kompresí a šumem pro kvalitní postproces, a dostatečné rozlišení s odstraněním fish-eye zkreslení. Používá se běžně i pro profi broadcasting.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Fansox

#244 Příspěvek od Fansox »

A čo sa týka doby letu ... Dá sa upravit konektor a spravit to napr. Na 10 000 mAh ? Lebo ked nabijem baterku a rano pojdem s Phantomom nieco natacat (dajme tomu ze po 5 minut) tak spravim 3 vzlety + ked ratam pristavaci cas atd...
Neda sa to nijako riesit ? Lebo za cenu druhej DJI baterie som nasiel pri malom doplatku silnejsie baterie a aj kvalitne. Len spravit upravu konektora.
dt

#245 Příspěvek od dt »

10Ah do Phantoma? 8O Jenom aby se to vůbec odlepilo od země. Máš představu, kolik ta cihla bude vážit? :wink:
gardenroute

#246 Příspěvek od gardenroute »

Fansox píše:A čo sa týka doby letu ... Dá sa upravit konektor a spravit to napr. Na 10 000 mAh ? Lebo ked nabijem baterku a rano pojdem s Phantomom nieco natacat (dajme tomu ze po 5 minut) tak spravim 3 vzlety + ked ratam pristavaci cas atd... Neda sa to nijako riesit ? Lebo za cenu druhej DJI baterie som nasiel pri malom doplatku silnejsie baterie a aj kvalitne. Len spravit upravu konektora.
Vzhledem k tomu, že se pravděpodobně jedná o P2, tak je to trochu nesmyslný požadavek (vzato prakticky) :
- P2 používá proprietární "smart" baterii s vlastní elektronikou, nejedná se o běžné LiPo, baterie je přesně na míru ušitá pro battery dock P2ky a jeho řídící jednotku (pro baterku modifikovaná NAZA)
- AUW P2ky s gimbalem a kamerou je již přes běžný limit Phantoma, i kdyby se Ti nějak podařilo do P2ky implementovat 10 Ah baterii (a kam ?), byl by již tak těžký, že by byl tak akorát na odstřel jako těhotná kachna :D
- nechápu, proč si nekoupíš druhou, nebo ještě i další DJI 5 Ah baterii pro P2ku ?
- žádná úprava konektoru Ti nepomůže, v DJI "baterii" je i další elektronika, v běžné LiPo nic takového není

Nechápu, když máš peníze na P2ku, že nemáš na náhradní baterii, to jsi dopředu nevěděl co kupuješ ?
dt

#247 Příspěvek od dt »

gardenroute píše:Nechápu, když máš peníze na P2ku, že nemáš na náhradní baterii, to jsi dopředu nevěděl co kupuješ ?

On ještě nic nekoupil. A těžko říct, jestli k tomu dojde. :wink:
off
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od off »

Fansox píše:Tak osobne vidím rozdiel len keď do toho búcha rukou ... Vo vzduchu je ten rozdiel podľa mna zanedbatelný. Preto ma zaujímalo či je investícia do H3-3D nieje zbytočná.

:-) no když je rozdíl podle Tebe zanedbatelný, tak na co se ptáš? To jsou přece naprosto subjektivní kategorie - "zanedbatelný", "lepší", "horší", "stojí to za to", "hezký", "ošklivý", "zbytečný"... jak chceš změřit, jestli je ta "investice" zbytečná? Investuješ tam do svého uspokojení = do subjektivního pocitu co chceš a co se ti líbí. A máš názor hotový. Tak co chceš slyšet dál :-)?

dt píše:On ještě nic nekoupil. A těžko říct, jestli k tomu dojde. :wink:

Aha, už to čtu dál... ach jo...
Naposledy upravil(a) off dne stř 23.04.2014 12:05, celkem upraveno 1 x.
Fansox

#249 Příspěvek od Fansox »

Som v tom "lajk" takže preto sa pýtam. Ale jediná cesta je dokúpiť si ešte jednu tým pádom je to vybavené :) ...
Už doplatím za ten H3-3D ale ešte sa spýtam na to FPV ...
Ešte ma napadla jedna vec. Teraz som robil objednávku a ešte sa ma predajca spýtal či nechcem iOSD Mini ...
Ako píšem ešte raz som lajk (na to je fórum) tak či to riešiť alebo nie ...
reff:// ešte k tomu vyššie - jedna batéria s FPV, Stabilizatorom a kamerou vydrží čistých 20 min ?
ananas

#250 Příspěvek od ananas »

sice OT ale pro FPV bych to iOSD mini bral, i já ho mám objednané..
kraro

Re: DJI Phantom 2 (Pár otázok)

#251 Příspěvek od kraro »

dt píše:Jinak pokud bys chtěl H3-2D, tak aktuálně prodávám na aukru: http://aukro.cz/dji-zenmuse-h3-2d-zaves ... 11328.html :)

Prosím ozvi se mi do SZ.
Děkuji
gardenroute

#252 Příspěvek od gardenroute »

Fansox píše:...predajca spýtal či nechcem iOSD Mini ... Ako píšem ešte raz som lajk (na to je fórum) tak či to riešiť alebo nie ...reff:// ešte k tomu vyššie - jedna batéria s FPV, Stabilizatorom a kamerou vydrží čistých 20 min ?
- iOSD - pokud budeš létat FPV (zejména plné FPV přes videobrýle) je nějaký OSD systém nezbytný - DJI má své iOSD (Tobě asi bude stačit verze mini), OSD Ti do videoobrazu z palubní kamery přenášeného FPV přenosem, klíčuje důležitá telemetrická data (z NAZA jednotky) v grafické podobě, jako je např. stav baterie, variometr, vzdálenost od místa vzletu, výška z místa vzletu, stav GPS locku, zvolený letový režim atd. atd.
- P2 s FPV, gimbalem + GP kamerou a iOSD (AUW cca 1400 g) létá tak 13-16 min. dle stylu létání, na 20-25 min. zapomeň, to umí holý P2 s AUW kolem 1000g bez ničeho, Texmur tvrdí, že mu to letí s AUW 1400g 23 min., ale tomu neuvěřím, dokud neuvidím...
salamander

#253 Příspěvek od salamander »

Garden.
Mal som moju P2-jku na Pc, nastavil som to v Naza , potom som to prepol na Phantom a mám dojem že som tam urobil veľkú kalibráciu kompasu.
Pri lietaní som chcel vyskúšať ľavým prepínačom návrat speť a ten prepínač nefungoval .
Mám dojem že keď som s Naza prepol na Phantom tak to nastavenie v Naze zrušilo.
Ešteže som lietal na dohľad , Fail safe som neskúšal či funguje, už som si netrúfol aby náhodou neufrngol .
V návode je písané že sa to má nastavovať v Phantome a nie v Naze, tak já neviem.

Gain mám od výroby 120 120 120 200 220 220. Tvoja tretia pozícia je 100 , mám to nastaviť na tú stovku alebo nechať tak ako to mám ?
gardenroute

#254 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Garden. Mal som moju P2-jku na Pc, nastavil som to v Naza , potom som to prepol na Phantom a mám dojem že som tam urobil veľkú kalibráciu kompasu. Pri lietaní som chcel vyskúšať ľavým prepínačom návrat speť a ten prepínač nefungoval . Mám dojem že keď som s Naza prepol na Phantom tak to nastavenie v Naze zrušilo.
Ešteže som lietal na dohľad , Fail safe som neskúšal či funguje, už som si netrúfol aby náhodou neufrngol .
V návode je písané že sa to má nastavovať v Phantome a nie v Naze, tak já neviem. Gain mám od výroby 120 120 120 200 220 220. Tvoja tretia pozícia je 100 , mám to nastaviť na tú stovku alebo nechať tak ako to mám ?
Píšeš levý přepínač, takže IOC. Neznám úplně ten rozšířený mód "Phantom" u P2ky, ale mám pocit, že IOC bude funkční pouze v NAZA modu. Nejsem si ale úplně jistý, mrkni raději do manuálu.
Jedno je jasné, IOC se deaktivuje, pokud je nějak zásadně rozhozená kalibrace IMU, bez ní IOC neaktivuješ. A pokud by Ti nefungovala aktivace FS (na pravém přepínači let. režimů), můžeš vždy vypnout v nouzi Tx, to FS aktivuje spolehlivě.

Tu stovku tam můžeš zkusit, je to Basic Vertical gain, nebude to asi velký rozdíl, já mám hmotnost kolem 1200 g, tak je nastavená prázdná P2ka (ta má myslím něco přes 1 kg)... Doporučuji Ti zkusit si namapovat na X1 (normálně tam je tilt gimbalu) tenhle zisk v Assistentovi, a zkusit to změnit za letu s těmi Tvými 1400 gramy, tzn. páčka sklonu kamery Ti pak bude fungovat jako změna toho příslušného zisku. V okamžiku, kdy se Ti to bude líbit nejvíce, s páčkou již nehýbej, vypni to, Ptaaka připoj k PC či NTB (nejlépe v poli) a odečtenou hodnotu zisku nastav natvrdo.
Na tyhle ladění je parádní BTU jednotka, která to umí pěkně za letu ze smartphone či tabletu (až do 50 metrů vzdálenosti) - bohužel to šlape jen s iNěco strojky, které jediné mají zatím implementaci Bluetooth 4ky...
salamander

#255 Příspěvek od salamander »

Perfektne kolmo, bez zaváhania stúpal a kolme klesanie dosť rýchlo a úplne hladko čo ma prekvapilo, až do doby pokiaľ som neťukol o zem že pár krát nadskočil.
Doťahoval som baterku a plyn už nepomohol.
Pri prudkom pridaní plynu na stúpanie išiel takým esíčkom , pri menšom plyne ide kolmo,
klesanie ani nie polovičné začalo ho húpať do strán, už som išiel do šoku že praskne na barák a odtiaľ na zem .
Pridal som plyn skoro naplno aby ho zobralo hore ,nechcem ho otrieskať o zem ako P1, lenže ten bol prázdny.
Toto začalo po tom obúchaní o dlažbu, predtým som bol nadmieru spokojný ako lieta / okrem výdrže /.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“