DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
tak to jsem rád, že jsi rád a spokojen.... hlavně ať neuletí ....
kalibrovals, nastavovals? byla tam tuším nastavena NAZA ovládání, tedy s pokročilými funkcemi....
kalibrovals, nastavovals? byla tam tuším nastavena NAZA ovládání, tedy s pokročilými funkcemi....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
kamarád se mi v tom pohrabal a nastavil, já zatím jen poletoval a učil se ovládání. Chvilku mi trvalo než mému mozku došlo, že musí sledovat kde je předek abych u stromů nevletěl přesně na druhou stranu než chci třeba do větví. Naštěstí vše ok
dneska je hezky budu pokračovat, manuál sem nastudoval a na youtube tutorialů sem taky pár projel tak snad neuletí
dneska je hezky budu pokračovat, manuál sem nastudoval a na youtube tutorialů sem taky pár projel tak snad neuletí
Měl bych dotaz k vrtulím. Jak se o ně starat, na co si dávat pozor a kdy je už nutné je vyměnit?
Všiml jsem si, že skoro po každém letu jsou od špíny a zbytků much a podobné havěti, se kterou se to potkalo
Takže to otřu vlhkým hadříkem a v pohodě.
Ale párkrát jsem už trochu posekal trávu a jednou jsem vrtulí drobně zaškobrtl doma o futro, když jsem Phantoma nesl v ruce.
Když se pozorně dívám na každou vrtuli pouhým okem a nebo je otočím naproti sobě, nejsou všechny úplně přesně ve stejné výšce "na potkání" a jedna mi přijde i malinko jinak ohnutá. Je to fakt malinko, ale řekl bych, že to vidět je. Zatím to létá v pohodě, ale nevím co dál. Mám je zkoušet nějak ohýbat podle druhé záložní sady vrtulí, nebo na to raději nesahat, abych to ještě nezhoršil? Mám je raději vyměnit hned? Nebo je vyměnit, až pokud uvidím, že při bezvětři to špatně stojí na místě a nějak se to cuká?
PS: Jaké zkušenosti máte s vrtulemi z ebay? Dají se tam sehnat pár za 150-200Kč s free shipping. Zatímco u nás stojí pár 399Kč. Ty na ebay nejsou asi originály od DJI, ale měli by to být v podstatě identické výrobky.
http://www.ebay.com/itm/2Pairs-9Inch-Se ... 27e2f1ef54
Díky za odpovědi.
Všiml jsem si, že skoro po každém letu jsou od špíny a zbytků much a podobné havěti, se kterou se to potkalo
Ale párkrát jsem už trochu posekal trávu a jednou jsem vrtulí drobně zaškobrtl doma o futro, když jsem Phantoma nesl v ruce.
Když se pozorně dívám na každou vrtuli pouhým okem a nebo je otočím naproti sobě, nejsou všechny úplně přesně ve stejné výšce "na potkání" a jedna mi přijde i malinko jinak ohnutá. Je to fakt malinko, ale řekl bych, že to vidět je. Zatím to létá v pohodě, ale nevím co dál. Mám je zkoušet nějak ohýbat podle druhé záložní sady vrtulí, nebo na to raději nesahat, abych to ještě nezhoršil? Mám je raději vyměnit hned? Nebo je vyměnit, až pokud uvidím, že při bezvětři to špatně stojí na místě a nějak se to cuká?
PS: Jaké zkušenosti máte s vrtulemi z ebay? Dají se tam sehnat pár za 150-200Kč s free shipping. Zatímco u nás stojí pár 399Kč. Ty na ebay nejsou asi originály od DJI, ale měli by to být v podstatě identické výrobky.
Díky za odpovědi.
salamander píše:Páni na mojej P2 mám tento FPV vysielač
http://www.telink.eu/cz-detail-103349-f ... t-sma.html
ale nie je v zmršťovačke , kdesi som čítal že sa hreje .
Mám ho nalepený bokom za chladič na spodok P2 ,ten je dosť masívny, ale nedá mi to pokoja že ostatné vysielače sú v zmršťovačke a prichytené na placato čo aj lepšie vypadá .
Neviem či to niekto už riešil...
Mám stejný jako ty. Origo montovaný v Telinku (na plocho) na P2 a je ve smršťovačce. Ani po 2 vylítaných bateriích jsem větší zahřívání nepozoroval. Jestli se ti to hřeje, pozor ať se vlivem ohřátí neodlepí sucháč...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
-
salamander
Mám stejný jako ty. Origo montovaný v Telinku (na plocho) na P2 a je ve smršťovačce. Ani po 2 vylítaných bateriích jsem větší zahřívání nepozoroval. Jestli se ti to hřeje, pozor ať se vlivem ohřátí neodlepí sucháč...[/quote]
Tak potom ho museli dať do zmršťovačky v Telinku čo sa mi dáko nepozdáva, už som to dal do priesvitnej a vykrojil som s neho nad chladičom aby sa odvetrával.
Keby sa to nehrialo určite by nebol tak veľký a výrobca by ho zatavil ako ochranu.
Tak potom ho museli dať do zmršťovačky v Telinku čo sa mi dáko nepozdáva, už som to dal do priesvitnej a vykrojil som s neho nad chladičom aby sa odvetrával.
Keby sa to nehrialo určite by nebol tak veľký a výrobca by ho zatavil ako ochranu.
- gardenroute
Salamander, jak jsem Ti psal, mám ten 200mW, a také myslím nebyl z výroby ve smršťovačce, a myslím také, že mě to tam kdysi v Telinku do ní také dávali...salamander píše:Tak potom ho museli dať do zmršťovačky v Telinku čo sa mi dáko nepozdáva, už som to dal do priesvitnej a vykrojil som s neho nad chladičom aby sa odvetrával.Keby sa to nehrialo určite by nebol tak veľký a výrobca by ho zatavil ako ochranu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
salamander
gardenroute,
Petře, robil si update na iOSD ? Všimol som si že má zásuvku na PC.
Dájú sa nejako poprehadzovať na LCD ikony, v ľavom hornom rohu sa prekrývajú , radšej by som to usporiadal podľa seba .
Petře, robil si update na iOSD ? Všimol som si že má zásuvku na PC.
Dájú sa nejako poprehadzovať na LCD ikony, v ľavom hornom rohu sa prekrývajú , radšej by som to usporiadal podľa seba .
- gardenroute
Mám to updatované až do předposledního update, ten poslední mě sice nabízí, ale současně píše, že je jen k novému fw pro P2 (jedná se o zobrazení zakázaných zón, tj. funkční jen na P2ce). Bohužel mě ale bez update nechce pustit do konfigurace iOSD (takže budu muset updatovat). Moje iOSD má vyvedeno své vlastní USB, ano mám ho na 2. straně, než mám vyvedeno USB od NAZA (je to mod, odlišný od továrny - tam USB visí na kablíku u baterie). Tahám z něj i telemetrii po letu.salamander píše:gardenroute, Petře, robil si update na iOSD ? Všimol som si že má zásuvku na PC.
Dájú sa nejako poprehadzovať na LCD ikony, v ľavom hornom rohu sa prekrývajú , radšej by som to usporiadal podľa seba.
Co se týká nastavení grafiky OSD, můžeš to jen roztáhnout více na šířku či naopak stlačit. Ikonky určitě nijak přehazovat bohužel nejdou.
qendorf píše:Měl bych dotaz k vrtulím. Jak se o ně starat, na co si dávat pozor a kdy je už nutné je vyměnit?
Všiml jsem si, že skoro po každém letu jsou od špíny a zbytků much a podobné havěti, se kterou se to potkaloTakže to otřu vlhkým hadříkem a v pohodě.
Díky za odpovědi.
Tak jsem projel phantompilots a odpovím si sám. Vrtule je třeba kupovat fakt raději originální
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:Bohužel mě ale bez update nechce pustit do konfigurace iOSD (takže budu muset updatovat)
Jsem na tom přesně také tak, nabízí se update a pokud ho neprovedu, tak mě to také na P2 dál nepustí.
Jen nyní nevím ... mám updatovat? Je někde popis toho co se novou verzí změní? To omezení u letišť mě samozřejmě nevadí, tam bych stejně neprovokoval, ale je v tom updatu ještě dalšího?
Díky za info.
- gardenroute
V Tvém případě to (iOSD) můžeš updatovat bez obav, ale nové funkce budou funkční jen s novým P2 fw, tam bych si až tak jistý nebyl, je dokumentováno mnoho potíží.Petr_K píše:Jsem na tom přesně také tak, nabízí se update a pokud ho neprovedu, tak mě to také na P2 dál nepustí.
Jen nyní nevím ... mám updatovat? Je někde popis toho co se novou verzí změní? To omezení u letišť mě samozřejmě nevadí, tam bych stejně neprovokoval, ale je v tom updatu ještě dalšího? Díky za info.
Popis nových funkcí je na supportu DJI, v sekci download pro P2...
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info.
Jinak jsem koukal na Pražské letiště a ta zóna je dost veliká. Opodál mám kamaráda, co mě pořád láká, že si poblíž od něj je oblíbené místo pro RC a že si tam zalítáme, jenže je to v pásmu letiště, tak se obávám, že to trošku přehnali
EDIT:
Tak nejde dělat vůbec nic, nejdříve se musí updatovat na v.3, bez toho se nejde někam dostat, ... tak nevím, do toho se mi zatím moc nechce.
Jinak jsem koukal na Pražské letiště a ta zóna je dost veliká. Opodál mám kamaráda, co mě pořád láká, že si poblíž od něj je oblíbené místo pro RC a že si tam zalítáme, jenže je to v pásmu letiště, tak se obávám, že to trošku přehnali
EDIT:
Tak nejde dělat vůbec nic, nejdříve se musí updatovat na v.3, bez toho se nejde někam dostat, ... tak nevím, do toho se mi zatím moc nechce.
-
salamander
Zatiaľ to iOSD necham na pokoji.
Dneska večer okolo 19hod. som sa konečne pustil trochu ďalej cca 300m podľa LCD, už sa pomaly do toho dostávam.
Výška 50m na pohľad sa zdal stroj hodne vysoko, pri pozeraní na notebooku ta výška bola dosť malá, ale som perfektne videl dolu .Na dedine je čo pozerať , hlavne do dvorov kto čo kde má.
Tá zvedavosť, ešteže všetko sedí pri televízoroch, nikde ani človeka .
Zajtra začnem robiť kontrolne lety.
Dneska večer okolo 19hod. som sa konečne pustil trochu ďalej cca 300m podľa LCD, už sa pomaly do toho dostávam.
Výška 50m na pohľad sa zdal stroj hodne vysoko, pri pozeraní na notebooku ta výška bola dosť malá, ale som perfektne videl dolu .Na dedine je čo pozerať , hlavne do dvorov kto čo kde má.
Tá zvedavosť, ešteže všetko sedí pri televízoroch, nikde ani človeka .
Zajtra začnem robiť kontrolne lety.
qendorf : Tak jsem projel phantompilots a odpovím si sám. Vrtule je třeba kupovat fakt raději originálníTy z Číny nejsou často dobře vyvážené a mohou praskat. Takže to fakt riskovat nebudu.
bylo by dobré aby jsi si pročetl celé vlákno. Test vrtulí na které se ptáš je v 15 stránce tohoto vlákna
Tak se možná dočkáme laciných baterií na P2:
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.40.UZJdzE&id=37980963829
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.40.UZJdzE&id=37980963829