Poraďte s pruty na ochranu quadcoptery

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Zpráva
Autor
georgeld

Poraďte s pruty na ochranu quadcoptery

#1 Příspěvek od georgeld »

Zdravím,
potřeboval bych nějak ochránit svou koptéru před pády. Napadlo mě z každého konce vést na protější konec, eventuelně nad střed koptéry, prut, třeba z laminátu nebo z uhlíkového vlákna, který by koptéru chránil před nárazem do země z boku a při pádu na "záda". Viz obr. v příloze.

Nevíte jaký prut (kulatina/trubka) a o jakém průměru by se k tomu dal nejlépe použít?

Díky
Přílohy
Untitled.png
Untitled.png (4.72 KiB) Zobrazeno 2339 x
JosefSvejk

Re: Poraďte s pruty na ochranu quadcoptery

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Nebylo by lepší naučit se s tím strojem létat? :roll:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JirkaA »

Nebude jednodušší naučit se raději lítat?
:wink:
OK2WY
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ancistrus01 »

Nebo si koupit pořádnou řídící desku která ti to ustabilizuje tak že padat nebudeš?
Ticcino

#5 Příspěvek od Ticcino »

Si spočítej, jak dlouhý pruty bys potřeboval.
Ta konstrukce, aby byla stoprocentní, by byla dost těžká.
Můžeš zkusit si udělat takovou obr kouli kolem celý koptéry.

A nebo, jak ti už radili, naučit se lítat.
Si tady trošku přihřeju polívčičku.
http://aukro.cz/quadcopter-trainerquad- ... 07374.html

Proč nemít koptéry dvě? Jednu na trénink a druhou, na to, až se s tou tréninkovou naučím?
Ticcino

#6 Příspěvek od Ticcino »

Ancistrus01 píše:Nebo si koupit pořádnou řídící desku která ti to ustabilizuje tak že padat nebudeš?

Mmmm, může lítat dobře i s deskou za 15 dolarů. Stejně tak může lítat blbě s deskou za 150 dolarů.
Buďto za něj bude lítat dobře nastavená automatika nebo to bude mít v pazourech pouze se základní stabilizací.

Ale nerad bych na toto téma břednul do širší diskuse. Už je to tu někde v jiném vlákně a ne všichni mají na věc stejný pohled jako já. :)
georgeld

#7 Příspěvek od georgeld »

Oh..my...god :D

Já si stavím svoji koptéru a celou si ji programuju na Raspberry Pi, nemam tam žádný profi controler. Lítat jak malej Jarda si s tím klidně můžu, ale já musím testovat :-)

Tén polystyrenový rám je dobrý, ale já potřebuju outdoor, tohe by mi moc odfukoval vítr neb to má velkou plochu.

Co se týče hmotnosti, tak mám tam 4xNTM 28-26 20A, takže furt lepší ať se mi to trošku trápí, než ať se mi to ničí, už jsem si zlomil 4 vrtule :-D

Potřebuju prut, co pujde dobře ohnout, optimum mezi prúměrem/pružností k dosažení potřebného oblouku/pevnosti. Nevím kde bych to u nás koupil, tak to potřebuju na jistotu objednat z eshopu :-)
Naposledy upravil(a) georgeld dne ned 27.04.2014 13:24, celkem upraveno 1 x.
Ticcino

#8 Příspěvek od Ticcino »

Aha, tak v tom případě bych šel do té koule z prutů.
Rozteč motorů máš 600mm, k tomu počítám 10" vrtule, takže průměr koule bude skoro metr. Docela macek.
A z čeho ty pruty? Asi laminát průměr 3mm. Ale kde to sehnat, to netuším.
Každopádně o = pi*D = 3,14m

Edit: Rybářské potřeby nebo pruty do stanů možná
georgeld

#9 Příspěvek od georgeld »

Ticcino: proč zrovna průměr 3mm, máš s tím zkušenost?

Super nápad s těma rybářskýma potřebama!! Díky pomohls :-)
dt

#10 Příspěvek od dt »

Inspiruj se u Phantoma a jeho ochranných oblouků kolem vrtulí. Nicméně mé zkušenosti říkají, že je to hmotnost navíc a při havárii se to stejně rozfláká. Akorát budeš kromě koptéry opravovat i rám. :wink:
bayerische

#11 Příspěvek od bayerische »

Použij hadice a spojky na pneumatické rozvody 6mm (Parker, Cejn apod.). Je to pevné, lehké a dobře se s tím pracuje
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
niky79

#12 Příspěvek od niky79 »

georgeld píše:Zdravím,
potřeboval bych nějak ochránit svou koptéru před pády.
Díky

No, pokud mám být jazykový nacista, žádný prut kolem vrtulí ti neochrání koptéru před pády. Ale možná ti ochrání koptéru při pádu... :lol: Nicméně, na druhou stranu, já jako laikový koptérista mám nalétáno odhadem asi 12 hodin, ani jednou mi to nespadlo a nic se mi nezlomilo, zatím, klep klep na pravé dřevo :lol:
Troll

#13 Příspěvek od Troll »

V rybářských potřebách neuspěješ. :( . Jednak se ty díly na pruty zužují, jsou kuželovité, a druhak aby byli dost dlouhé, budou mít takový průměr, že to neohneš.A třeťak ty tenké špičky na pruty jsou jenom krátké.Ty delší kusy jsou trubky,ne tyčky , taky neohneš. Takže z toho kouli neuděláš. Ale šel by udělat pružný podvozek o velkém rozpětí a tyčky na ochranu vrtulí. I tak to bude těžké monstrum. Zmenši copter, když testuješ vlastní desku, je jedno jak to bude velké.Menší je na testování vhodnější, tam může deska spíš ukázat, co umí. Menší je lehčí, menší setrvačné hmoty , lepší poměr pevnosti a hmotnosti a daleko menší následky po pádu. A taky tu tvoji ochrannou kouli usocháš daleko snadněji. Když vyrobíš bastl z kousku čehokoli, třeba překližky a dřevěných hranolků, náklady budou malé.
georgeld

#14 Příspěvek od georgeld »

niky79 píše:
No, pokud mám být jazykový nacista, žádný prut kolem vrtulí ti neochrání koptéru před pády. Ale možná ti ochrání koptéru při pádu... :lol: Nicméně, na druhou stranu, já jako laikový koptérista mám nalétáno odhadem asi 12 hodin, ani jednou mi to nespadlo a nic se mi nezlomilo, zatím, klep klep na pravé dřevo :lol:

Kdybych mel byt vetsi jazykovy nacista nez jste vy, tak potom zadny prut rozhodne neochrani kopteru ani pri padu; ale ochrani pred dusledky padu, jinymi slovy: ochranuji kopteru pred pady - abychom nebyli takovi nacisti :-)

Pouzit mensi kopteru pro me nema velkou vyhodu, jsou zde vetsi naroky na frekvenci stabilizace a to se mi nevyplati.
dt

#15 Příspěvek od dt »

georgeld píše:Pouzit mensi kopteru pro me nema velkou vyhodu, jsou zde vetsi naroky na frekvenci stabilizace a to se mi nevyplati.

V tom případě tě stejně pošlu do rybářských potřeb - dej pod koptéru síť. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“