Agusta 109 A- raptor 90
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Re: Agusta 109 A- raptor 90
No dnes znovu skúška a otáčky nie a nie zodvihnúť nad 1100 už som išiel na 80% s Throttle curve a stále nič.Vrtuľník sa nebol schopný odlepiť vyššie ako pol metra. Nábeh listov mám -2 : 4 : 8 čo je myslím si dosť. Neviem žeby ten motor OS max 91 nestíhal pred tým s druhými listami to bolo v pohode. Na motore sa mi nezdá že by nebol v pohode.... A momentálne nemám iné listy tak to neviem vyskúšať. Nemáte niekto podobné skúsenosti? Alebo neviete poradiť ako ešte inak zodvihnúť otáčky?
Takže dnes mi to nedalo a znova som to celé prekontroloval a záhada odhalená...odišlo mi obloženie spojky
. Pred týždňom som to kontroloval a bolo to v poriadku...takže čakám na nové, dúfam že to nebude robiť aj s novým.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
no tak i tobě? čím to asi bude
Neviem čím, ale asi veľká záťaž tie široké listy....no uvidím keď príde nové obloženie spojky....čo to urobí.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
vzpomínej, přesně tohle jsem měl i já a ten problém se oddálil o 10 startu a pak se to podělalo za letu
snad to nebude tvůj problém
No verím že nie že nebude, aj keď zrejme tieto nové listy ktoré som tam dal sú naozaj riadne lopaty 79mm šírka tak možno že ten odpor je veľký...ak to bude tak kúpim iné tenšie listy a uvidím.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tloušťka listu ( na průřezu profilu ) nikoliv hlobka ......... ani tak moc za to nemůže. Máš moc veliký odpor na rotorové hřídeli. Ten snížíš navýšením pracovních otáček rotoru a tudíš budeš potřebovat i menší úhly náběhu pro kolektiv. Pokud to celé nebude k ničemu platné, tak je velmi pravděpodobně celá spojka přetížená a je to celé na ni moc a bude to nespolehlivé pořád.
Jinak hloubka profilu by naopak měla mít trošku blahodárnější vliv na nutnost vystavení kolektivních úhlů a jejich celkovému snížení. Problém je v tom, že čím má list větší hloubku, tím roste i jeho hmotnost ( víc materiálu = vyšší hmotnost) . A tím zase roste velikost reakčního momentu / nutnost spojky přenášet vyšší moment.
Jinak hloubka profilu by naopak měla mít trošku blahodárnější vliv na nutnost vystavení kolektivních úhlů a jejich celkovému snížení. Problém je v tom, že čím má list větší hloubku, tím roste i jeho hmotnost ( víc materiálu = vyšší hmotnost) . A tím zase roste velikost reakčního momentu / nutnost spojky přenášet vyšší moment.
Takže doporučuješ vyššie otáčky rotoru? Plánoval som nejakých 1400-1500 myslíš že to bude v pohode? A čo tak kúpiť nové tenšie listy ? " http://www.helitec-magic.com/mehrblatts ... -2-32.html " tieto majú šírku len 53mm a 165g , alebo " http://www.scaleflying.com/Spinblades-A ... _3270.html " tie sú dokonca len 40mm a 115g.
Tie moje majú 79mm a 213g ! " http://photoshipone.com/shop/index.php? ... cts_id=277 "
Tie moje majú 79mm a 213g ! " http://photoshipone.com/shop/index.php? ... cts_id=277 "
-
BORN_TO_GRILL
Doporucil bych jinou spojku. pkotatko tady jednu prezentoval ve vlakne Hughes 530. Je to o tom,ze by jsi mel sehnat takovou,ktera potrebuje k dostatecnemu rozepreni nizke otacky-je "mekci";-)
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
jj pravda že sériová lamela se dá ubrat v otvorech ale není to ono je to takové laborování, lepší je koupit odzkoušenou věc
No este keby som vedel ktoru odskusanu.....
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
Super....dik.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Dalsi vec je pouzit mekci material na oblozeni, ktery se bude mit snahu jakoby zakusovat. Da se sehnat z ruznych oblozeni prumyslovych spojek a nebo brzd ruznych navijaku treba na jerabech ci stavebnich strojich. A dulezita je i vule mezi spojkou a oblozenim. Mela by byt co nejmensi. Pak bude spojka sepnuta nejvetsi silou.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
spojkové obložení co používá Vario je měkčí tak kdyžtak to tam vlepit, popřípadě spojka z trexe 700N