Srovnání motorů OS MAX 61 FX a Irvine 61 ABC MKII

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
lumca

#16 Příspěvek od lumca »

A co takhle WEBRA 55 P5 SPEED AERO GT. Ta je váhově jako řada motorů 7,5ccm ale výkonově na papíře překonává 10 ccm. Je to dobrý motor? Cenově jsem už ale na Maxovi 10 ccm, nebo dokonce ještě výše.
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pozorovatel »

je škoda, že jsi tan motor již nesehnal. Já jsem asi před pěti měsíci koupil v RCM poslední kousek Irvine 61. Jak koukám, měl jsem obrovské štěstí. Teď jsem majitelem dvou a za nic bych je nevyměnil :) Jinak místo té Webry bych už raději šel do OS, ikdyž s nima nemám zkušenost, myslím, že budeš spokojen....Ikdyž zkus ještě někde toho Irvine
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od pozorovatel »

No a na závěr si ještě povzdechnu...Je smutné, že u většiny prodejců najdeme ty činské šmejdy, zatímco po kvalitních motorech se slehla zem :(
lumca

#19 Příspěvek od lumca »

Tak už mám doma O.S. Max 61 FX a teď je už i po záběhu. Nejlevněji jsem ho sehnal od Kostky z Jihlavy a výfuk od firmy JINO odněkud z Hradce (Kostka chtěl za výfuk 1150,- Houška dokonce 1500,- a v JINU byl za 750,-). Naprosto nechápu, proč se u nás tyto motory dodávají bez výfuků, když všude jinde je v krabici i muffler (originál o výrobce). To je zase asi podvod na českého modeláře. (již jsem si zvykl a příště vše kupuji přes Ebay- O.S. MAX - 75 AX vč muffleru za 3500,- nebo Hobbycity - ost. sortiment vč. RC SPECTRUM DX-7 vč přijímače a serv za 6000,- atd.)
První start proběhl následovně: 3x protočit pro nasátí paliva, připojit žhavení, prvním otočním startéru nastartovat. Od té doby pouze ladím bohatost hlavní jehlou pro správný záběh a teplotu motoru. Přechodovou jehlu jsem ani nehledal - netřeba nic měnit. Přechody, volnoběh i max. otáčky fungují báječně.
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pozorovatel »

No v tom s Tebou souhlasím, ale nechci se k tomu více vyjadřovat, jelikož jsem byl za výtky proti podejcům už na jiném fóru (také modelářském) vyhoštěn. Zřejmě admini byli prodejci:evil: Pokud ovšem člověk jezdí do ciziny, tak někdy nestačí koukat 8O
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

To pozorovatel: těmi čínskými šmejdy myslíš ASP?
ICQ 638556901
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pozorovatel »

JJ :) Vím, že jsou ale lidi, kteří s nima mají dobré zkušenosti a zase jsou lidé, kteří s nima mají špatné zkušenosti. Mě na nich ale hlavně vadí to (a teď se to netýká jen motorů ASP, ale celkově všech činskejch výrobků), že zahlcují náš trh a pak člověk, když shání něco kloudnýho, tak můsí opravdu shánět. Zase je pravda, že jejich nízká cena nutí i ostatní výrobce jít dolů s cenou...Jenže buď je to na úkor kvality nebo dají výrobu do číny... No hold si nevybereme
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“