Srovnání motorů OS MAX 61 FX a Irvine 61 ABC MKII
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
je škoda, že jsi tan motor již nesehnal. Já jsem asi před pěti měsíci koupil v RCM poslední kousek Irvine 61. Jak koukám, měl jsem obrovské štěstí. Teď jsem majitelem dvou a za nic bych je nevyměnil
Jinak místo té Webry bych už raději šel do OS, ikdyž s nima nemám zkušenost, myslím, že budeš spokojen....Ikdyž zkus ještě někde toho Irvine
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mám doma O.S. Max 61 FX a teď je už i po záběhu. Nejlevněji jsem ho sehnal od Kostky z Jihlavy a výfuk od firmy JINO odněkud z Hradce (Kostka chtěl za výfuk 1150,- Houška dokonce 1500,- a v JINU byl za 750,-). Naprosto nechápu, proč se u nás tyto motory dodávají bez výfuků, když všude jinde je v krabici i muffler (originál o výrobce). To je zase asi podvod na českého modeláře. (již jsem si zvykl a příště vše kupuji přes Ebay- O.S. MAX - 75 AX vč muffleru za 3500,- nebo Hobbycity - ost. sortiment vč. RC SPECTRUM DX-7 vč přijímače a serv za 6000,- atd.)
První start proběhl následovně: 3x protočit pro nasátí paliva, připojit žhavení, prvním otočním startéru nastartovat. Od té doby pouze ladím bohatost hlavní jehlou pro správný záběh a teplotu motoru. Přechodovou jehlu jsem ani nehledal - netřeba nic měnit. Přechody, volnoběh i max. otáčky fungují báječně.
První start proběhl následovně: 3x protočit pro nasátí paliva, připojit žhavení, prvním otočním startéru nastartovat. Od té doby pouze ladím bohatost hlavní jehlou pro správný záběh a teplotu motoru. Přechodovou jehlu jsem ani nehledal - netřeba nic měnit. Přechody, volnoběh i max. otáčky fungují báječně.
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
JJ
Vím, že jsou ale lidi, kteří s nima mají dobré zkušenosti a zase jsou lidé, kteří s nima mají špatné zkušenosti. Mě na nich ale hlavně vadí to (a teď se to netýká jen motorů ASP, ale celkově všech činskejch výrobků), že zahlcují náš trh a pak člověk, když shání něco kloudnýho, tak můsí opravdu shánět. Zase je pravda, že jejich nízká cena nutí i ostatní výrobce jít dolů s cenou...Jenže buď je to na úkor kvality nebo dají výrobu do číny... No hold si nevybereme