DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#331 Příspěvek od texmur »

kraro píše:Louky, pastviny ..... vždy někomu patří. Musíš být v nějakém modelářském klubu a pojištěn.
Prostě se tam nedá poletovat jako tady, že jdeš někam na louku. Ale záleží to spíše na konkrétní lokalitě.

Můžeš legislativu létání v rakousku ev německu nějak blíže specifikovat co je povinné mít a vědět?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur

#332 Příspěvek od texmur »

mouchanek píše:Nahrazoval někdo tyhle šroubky? Dneska mi jeden vypadl a náhradní už nemám :( V ČR nikde skladem a i tak mi přijde 999,- moc
na Ebay jsou za 850,- ale doba dodání až měsíc.. chci to dát dokupy do Alp za pár dní :?

Obrázek

No já naopak na radu zkušenějších všechny spojky odstranil a drží to jen na gumičkách. Vypadnout to podle mne nemůže a při ev pádu se alespoň nemusí ulomit gimbal ale z gumiček to vyskočí
gardenroute

#333 Příspěvek od gardenroute »

Souhlas s @Texmurem, už jsem tady o tom několikrát psal, moje zkušenost je taková, že je lepší, aby se při případném pádu gimbal s kamerou uvolnil a odlétl, než se velkým přetížením při nárazu zlomil ten gimbal kříž, nebo poškodil nárazem i gimbal s kamerou. Ty spojky jsou cestou do pekla, je lepší ztratit (a najít) nějaký ten ulétlý dumper...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#334 Příspěvek od hravec »

to chápu, já jsem na P1 měl jen jednu elektrikářskou stahovačku v jednom silentbloku a to ještě hodně na volno, jen jako zabezpečení....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
kraro

#335 Příspěvek od kraro »

texmur píše:texmur

http://www.eagleeye.tv - ten by ti pověděl více. Je to místní pilot ......
gardenroute

#336 Příspěvek od gardenroute »

Hodnotná informace... :?
kraro

#337 Příspěvek od kraro »

gardenroute píše:Hodnotná informace... :?

Ba naopak, to hodnotná informace je. On tu léta s coptéry a natáčí. Bude přesně vědět co můžeš a nemůžeš, jaká jsou potřeba povolení ......
texmur

#338 Příspěvek od texmur »

http://www.eagleeye.tv - ten by ti pověděl více. Je to místní pilot ......

souhlas s Gardenroute - myslel jsem že ty aspoň o tom něco víš a že se o info podělíš :?
kraro

#339 Příspěvek od kraro »

texmur píše:
souhlas s Gardenroute - myslel jsem že ty aspoň o tom něco víš a že se o info podělíš :?

O to se samozřejmě podělím, co vím já od místních. Ale dotyčný by tě přesně přesměroval na dané zákony a výše pojistek. Natáčení a létání je jeho obživa.

Co vím já:
# pilot musí být členem modelářského spolku, spolek musí být pojištěn
# samotný pilot také musí být pojištěn
# létat pouze na tomu určených prostorech /mod. letiště/

Občas se zde najdou "střelci" co natáčí s DJI na ledovci, ale to jim zaměstnanci areálu coptéra zabaví a pak jsou pozváni na správní řízení na úřad. Ale to není je o copterách, občas v létě zabavují větroně a ty nic nenatáčí, co si lidé vozí na různé kopce a snaží se tam létat. Kopce myslím ty, kam jezdí lanovky a jsou tam lidi.
To jsou základní informace co mám, ale může se to lišit u ostatních spolkových zemí v Rakousku.

Teď přesně nevím, ale tuším, že létání pouze na FPV je zde zakázáno.
mouchanek

#340 Příspěvek od mouchanek »

není tu někde podobné téma (případně by se mohlo založit)? Já myslím že by toto zajímalo asi víc lidí kde se co musí tak by se mohlo založit.. Spousta lidí o tomhle ani nemusí tušit (asi sem jedním z nich, protože DJI neberu z RC hlediska jako spíš z toho filmařského :) )
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Petr_K »

O víkendu jsem nahrál nový firmware do coptery. Dnes jsem to byl vyzkoušet. Zdá se, že vše je v pohodě a vše funguje. Ale připadá mi, že coptera není tak svižná, tak jako byla předtím, což samozřejmě může být výhoda, ale někdy i nevýhoda. Všiml jsem si také toho, že když dám klesání na plno, tak to nejde tak rychle, jako to šlo dříve a také když při plném klesání chci zároveň změnit směr, tak to nejde, musí se ubrat na klesání a pak je možné změnit směr. Původní firmware byl v tomto určitě trochu jinak nastaven. A nebo je také možné, že mám něco špatně v nastavení.
Ale jinak vše šlape jak má, letí kam má a tak to je správně.

Sice s tím nejspíš nebudu nic dělat, ale zajímalo by mě, jestli existuje možnost se vrátit k původnímu firmware, ale obávám se, že to již nepůjde, když je to online upgrade.
Ale pro klid a dodržení zákonů je nejspíš nejnovější verze správné FW správné nahrát 8)
gardenroute

#342 Příspěvek od gardenroute »

Petr_K píše:O víkendu jsem nahrál nový firmware do coptery. Dnes jsem to byl vyzkoušet. Zdá se, že vše je v pohodě a vše funguje. Ale připadá mi, že coptera není tak svižná, tak jako byla předtím, což samozřejmě může být výhoda, ale někdy i nevýhoda. Všiml jsem si také toho, že když dám klesání na plno, tak to nejde tak rychle, jako to šlo dříve a také když při plném klesání chci zároveň změnit směr, tak to nejde, musí se ubrat na klesání a pak je možné změnit směr. Původní firmware byl v tomto určitě trochu jinak nastaven. A nebo je také možné, že mám něco špatně v nastavení.
Ale jinak vše šlape jak má, letí kam má a tak to je správně.

Sice s tím nejspíš nebudu nic dělat, ale zajímalo by mě, jestli existuje možnost se vrátit k původnímu firmware, ale obávám se, že to již nepůjde, když je to online upgrade.
Ale pro klid a dodržení zákonů je nejspíš nejnovější verze správné FW správné nahrát
8)
Petře, downgrade firmware je možný, musíš použít příslušného Assistenta od té konkrétní verze FW.
Zpátky bych se ale nevracel, jak jsme o tom hovořili ve Stromovce, ta první verze FW s letovými zónami pro P2ku měla bug (DJI na něj upozornila sama), který mohl způsobit (a mnoha lidem způsobil) pád modelu při prudkém vertikálním klesání ve vlastním víru z vrtulí :(
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od Petr_K »

Petře, je mi to jasný, jde jen o zvyk. Ale v první chvíli jsem si říkal, "něco se rozbilo", takže jsem byl chvilku rozladěn, pak jsem zjistil, že to jde, jen se musí ubrat, asi tam chrání to klesání, kdy se to lidem propadalo. Je fakt, že předtím jsem si vůbec netroufl klesat naplno, teď to můžeš dát klidně naplno a zdá se ti to pomalejší, než jak to šlo předtím, což může být výhodou pro samotné natáčení videa, kdy prudké změny a rychlý pohyb kamery není žádoucí. Kdo to nezkusil předtím, ani nepozná o co jde, ale jistě se s tím dá také dobře létat, jen to není tak ostré, jako předtím.
Zatím to určitě vracet nebudu, počkám, jestli si zvyknu, ale věřím, že se to podá. 8)
Venku je nádherně, takže konečně po nějaké odmlce se dá vzlétnout, ještě včera odpoledne bych tomu nevěřil, ale u nás je krásných 22°C ve stínu, takže ideální podmínky na létání.
gardenroute

#344 Příspěvek od gardenroute »

Petr_K píše:...Petře, je mi to jasný, jde jen o zvyk. Ale v první chvíli jsem si říkal, "něco se rozbilo", takže jsem byl chvilku rozladěn, pak jsem zjistil, že to jde, jen se musí ubrat, asi tam chrání to klesání, kdy se to lidem propadalo. Je fakt, že předtím jsem si vůbec netroufl klesat naplno, teď to můžeš dát klidně naplno a zdá se ti to pomalejší...
Klesat by jsi stejně neměl nikdy přímo vertikálně (ve vlastním vortexu), letadlo ze svého principu vždy bude neklidné až nestabilní, NAZA musí stále zasahovat. Nejspolehlivější, nejrychlejší a přitom stabilní a klidné je klesání se současným dopředným pohybem např. v kruhu.
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od Petr_K »

Petře, chce si to celé osahat a pořádně vyzkoušet, ono se to nějak srovná.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“