DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
dt

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#376 Příspěvek od dt »

hravec píše:asi se zeptám hloupě, ale ten postup vyvažování přímo na motoru je jaký?

Na vibrace. Zapojím jenom jeden motor. Nejprve ho roztočím bez vrtule, rameno držím v ruce. Pokud je vše v pořádku, necítím žádné vibrace. Pokud ano, tak to je horší (nekvalitní motor), ale dá se i tak. Pokud chci jenom vyvážit vrtuli, najdu si nevibrující motor. Většinou je aspoň jeden z těch šesti přijatelný. :wink: Někdo vibrace měří mobilem, to mě ale nevyhovuje, v ruce to cítím lépe.

Nasadím vrtuli, roztočím (stačí 50% plynu), rameno držím v ruce. Vibruje? Pokud ne, je hotovo. Pokud ano, nalepím kousek izolepy na konec jednoho listu tak, aby byl stejný kousek nahoře i dole, přes náběžku. Roztočím. Podle změny intenzity vibrací zvětšuju/zmenšuju nalepený kousek nebo jej přehodím na opačný list. Opakuju pro všechny vrtule, zpravidla u jedné netrávím déle než 5 minut. Tímto postupem se dá dostat do stavu, kdy to nedává citelné vibrace. Zbytek bez problému poberou silentbloky závěsu kamery a páska pod řídící jednotkou.

Předpokladem je, že nejsou použity úplně špatné motory, unašeče nebo vrtule. Pak by to bylo horší, jednak nalepované kousky nemusí stačit, jednak vrtule třeba může mít nakřivo vrtaný otvor apod. to už se pak řeší blbě i když vyvažovačku máš.
mouchanek

#377 Příspěvek od mouchanek »

Má někdo zkušenost s tímto kufrem a DJI F305? Vejde se tam opravdu po odmontování těch 2 vrtulí? :)

http://www.rcm.cz/produkt/Kufr-pro-DJI-Phantom-i43206
hravec

#378 Příspěvek od hravec »

za ty prachy ne... je to darda, na ebaji se v Německu dá koupit daleko levněji, dával jsem zde někde odkaz a nabízel že zajistím zdarma kamionem dovoz do ČR neb posílají jen do Něměcka
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

Pelikan - kufr pro DJI Phantom

#379 Příspěvek od gardenroute »

To je tedy dost předražená záležitost, neznám značku Pelikan, ale znám Pelican, ale ten v Evropě prodává pod značkou Peli.

Takže pokud to je nějaký fake, tak je to předražené dost extrémně. Mám podobný kufr (Duratool), koupený na eBay za méně než polovinu této ceny, a s Phantomem jsem s ním cestoval opravdu v extrémních podmínkách velkého vlhka nebo obrovské prašnosti jižní Afriky, nikdy nezklamal. Už si ho zde někdo další také pořizoval.

Chápu, že tento již má předřezané kulisy pro letadlo a příslušenství, ten můj má předperforovaná jednotlivá patra, takže si to každý přesně upraví dle své konkrétní konfigurace, což vidím jako výhodu.
My Phantom Case
My Phantom Case
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#380 Příspěvek od hravec »

tady je ten odkaz na eBay http://www.ebay.de/itm/Universalkoffer-35-L-Kamerakoffer-Koffer-Case-Schaumstoff-917869-/221046241637?ssPageName=ADME:X:DERP:DE:1123 je to ten samá co má gardenroute - mám ho též

[album]3866[/album] [album]3865[/album]

pokud nemáte kam si jej do Německa poslat (posílají jen do SRN) napište mi SZ - zdarma zajistím adresu pro doručení ve Frankfurtu na jedné spedici, kde to pak kamion spřátelené firmy vyzvedne a zadarmo doveze do ČR, kam bude potřeba....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Bazil

#381 Příspěvek od Bazil »

Vyřezával jsi si to sám? Chtělo by to něco o pět deset litrů většího ať se tam vleze Rx aji s FPV monitorem....
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute

#382 Příspěvek od gardenroute »

Já si to vyřezával sám (do předperforovaných pater) a vejde se mě tam :- Ptaak P1 s klasickým i mým skládacím podvozkem, Zenmuse gimbalem a GP3, s nasazenymi 9443 vrtulemi a zadní platformou pro užitečný náklad (FPV Tx, MarcoPolo Locator tag atd.), gimbal + GP je uloženy v molitanu, aby při přepravě sebou gimbal (s příp. nasazenou GP) neházel
- DJI Tx s připevněnými minutkami Electrolux
- 7x 2200 mAh LiPo, 2x 1000 mAh LipO (pro FS Dominator)
- 2x náhradní sada 9443 vrtuli
- extra uložení pro GP 3 Black, Skeleton Case, klíč na matky vrtulí
- videobrýle F.S. Dominator v pouzdře
- sada FPV antén
- záložní stand-alone FPV Rx Boscam
- Marco-Polo Locator handy Station
- setová nabíječka s kabeláží
- náhradní AA monočlánky pro DJI Tx
- 2x sáček s přísl. a náhradními díly
atd...
hravec

#383 Příspěvek od hravec »

není co vyřezávat, jak psal gardenroute "...má předperforovaná jednotlivá patra, takže si to každý přesně upraví dle své konkrétní konfigurace, což vidím jako výhodu." - molitan je předřezaný na kostičky a vyloupneš si prostě to co potřebuješ...

podívej se na gardenroutovu fotku, vejde se tam všechno... i FPV, má tam i GP - se to nezdá, ale je tam místa až dost....

edit.: Peťo byl jsi rychlejší...

... jo a ty molitany jsou objednat i extra v případě změny konfigurace...
gardenroute

#384 Příspěvek od gardenroute »

Já to částečně vyloupal, a použil i elektrický kuchyňský nůž Moulinex (který jinak doma nepoužíváme :D ), s tím to šlo dobře a rychle, i v místech kde se mě ta perforace nehodila.
Petře, díky za info, o možnosti dokoupení těch náhradních perforovaných pater, to jsem nevěděl, to je dobrá informace
hravec

#385 Příspěvek od hravec »

prodává to přímo ten prodejce, mají to někde na shopu na eBay ... poslali mi s kufrem i letáček s možností zakoupit nová patra...

tady je vidět ta perforace

Obrázek
gardenroute

#386 Příspěvek od gardenroute »

Tak hoši, máte pro Vaše P2ky zase nový FW :

Firmware to V3.04 using the Assistant software V3.0.

Overview:
•1. Main controller firmware updated to: V3.04.

Major New features:
•1. Stability when carrying heavy payloads improved.
•2. Flight restriction database updated.
mouchanek

#387 Příspěvek od mouchanek »

díky za rady s kufrem, nějak to pořeším :)

Dnes jsem nainstaloval FPV, je to úplně jiný svět podle toho lítat, asi to bude jako učit se to znovu :lol:
zatím jsem se vzdálil na 200m a dál jsem se tak nějak bál, svítilo sluníčko a neměl jsem tmavé brýle.. ale signál nevypadl a vše fungovalo.
a objednal sem si nové origo vrtule, malinko jsem 2 kusy ohlodal při přistání na beton (vítr), už ho chytám jen do ruky :)
hravec

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#388 Příspěvek od hravec »

tak kdo už máte 3D gimbal ?

pořád se rozhoduji zda do toho aušusového napojení GP jít nebo zda ještě počkat....

nechcete někdo kdo máte kontakty na DJI zkusit objednat ten díl pro systémový konektor s 2D, co by to stálo, kdyby se to přehodilo?
gardenroute

#389 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:...Dnes jsem nainstaloval FPV, je to úplně jiný svět podle toho lítat, asi to bude jako učit se to znovu :lol:...
Pokud létáš s monitorem, tak to si nemyslím, to je pořád létání na LOS (pokud neletíš mimo dohled) s možností koukat na monitor, ale pokud létáš na videobrýle, tak je to skutečně zcela jiná letová zkušenost, létat se budeš učit znovu, je to skutečně něco odlišného, jak by jsi si seděl za kniplem. Ale s tím, že musíš počítat např. i s extrémně širokým objektivem GoPro kamery, hlídat si výšku a stoupání/klesání, orientaci v prostoru, OSD je v tomto hodně nápomocno...
mouchanek

#390 Příspěvek od mouchanek »

právě širokost GoPra mě docela mátla, letěl sem ke stromu a říkám si podle obrazu je tam ještě spousta místa a nebyla když sem to zkontroloval očima :)
Brýle musí být super, ale ty teď kupovat nebudu to už by mi nezbyl peníz na výlety a nemohl bych nic točit :D
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“