Vnitřní žhavení
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Vnitřní žhavení
Ahoj,
koupil jsem si vnitřní žhavení. Bohužel k němu není žádný návod a mě způsob montáže a uvedení do provozu zůstál tak nějak utajen. Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím?
Děkji
koupil jsem si vnitřní žhavení. Bohužel k němu není žádný návod a mě způsob montáže a uvedení do provozu zůstál tak nějak utajen. Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím?
Děkji
Vnitřní žhavení bude možná tohle žhavení přes konektor bez koncovky. Ale co na tom není jasné?
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
nejedná se o přižhavování, ale je to vlastně žhavící koncovka, která je trvale přidělaná na svíčku. Při startování je pak jen připojena baterie přes konektor, který je umístěn na letadle. No to že jeden pól tam a druhý zase jinam, bych chápal. Jenže jsem zakoupil takové vnitřní žhavení, kde se to co má byt nastrčená jen na kolíčku svíčky (pól +) dotýká i pláště svíčky (pól -). Ale vodič k tomu vede jen jeden. Je to koupeno od známé Pardubické modelářské prodejny. V podstatě jsem jiný typ ani nesehnal. Tak jsem se chtěl zeptat, zda má někdo zkušenosti s instalací tohoto vnitřního žhavení
pozorovatel píše:nejedná se o přižhavování, ale je to vlastně žhavící koncovka, která je trvale přidělaná na svíčku. Při startování je pak jen připojena baterie přes konektor, který je umístěn na letadle. No to že jeden pól tam a druhý zase jinam, bych chápal. Jenže jsem zakoupil takové vnitřní žhavení, kde se to co má byt nastrčená jen na kolíčku svíčky (pól +) dotýká i pláště svíčky (pól -). Ale vodič k tomu vede jen jeden. Je to koupeno od známé Pardubické modelářské prodejny. V podstatě jsem jiný typ ani nesehnal. Tak jsem se chtěl zeptat, zda má někdo zkušenosti s instalací tohoto vnitřního žhavení
Je to presne tak, jak popisuje Tengler. Doma ti mohu mohu udelat foto...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
No tak jestli je to takto, tak je to teda super výmysl...No dám tam pro jistotu pod to nevodivou podložku. Když jsem si to kupoval, tak jsem si hold představoval něco jiného. Lépe propracovaného. Asi něco takového, ke kterému by vedly oba vodiče (+ a -) a celé se to nasadilo na svíčku a tím imbudem se to na ní zajistilo. No hold jsem to přecenil
Děkuji za vysvětlení, už je mi to úplně jasné. Čekal jsem od toho více, moje chyba
pozorovatel píše:No tak jestli je to takto, tak je to teda super výmysl...No dám tam pro jistotu pod to nevodivou podložku. Když jsem si to kupoval, tak jsem si hold představoval něco jiného. Lépe propracovaného. Asi něco takového, ke kterému by vedly oba vodiče (+ a -) a celé se to nasadilo na svíčku a tím imbudem se to na ní zajistilo. No hold jsem to přecenilDěkuji za vysvětlení, už je mi to úplně jasné. Čekal jsem od toho více, moje chyba
Ale zase v jednoduchosti je sila
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
zdravimchcu si udělat první model se spalovacím motorem doteť sem dělal jen elektrycké ale kamoš mi donesl motor kterej nešel doma je to enia 09-IV ale nikde o něm není ani zmíňka má 1,5v žhavící svíčku a to právě nevím jestli u toho misí bít nějaký časovač nebo má být nažhavená pořát? pomůžete někdo?
pepa08 píše:zdravimchcu si udělat první model se spalovacím motorem doteť sem dělal jen elektrycké ale kamoš mi donesl motor kterej nešel doma je to enia 09-IV ale nikde o něm není ani zmíňka má 1,5v žhavící svíčku a to právě nevím jestli u toho misí bít nějaký časovač nebo má být nažhavená pořát? pomůžete někdo?
Nějak jsm to nepochopil, ale teda pokud je vše jak má být tak svíčka se žhaví 1,5V při startování motoru....po nastartování napájení svíčky odpojíš.Vlákno se vždy nažhavý výbuchem směsy a vydrží až do další komprese, kde opět zapálí směs, ale teď už bez žhavení jen jak je rozpálená... někdy motor zlobí a potřebuje se pro něj najít ideální svíčka a někdy se použije přižhavování, které po celou dobu letu udržuje svíčku rozpálenou.Doufám, že na tohle si se ptal..