Vnitřní žhavení

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

Vnitřní žhavení

#1 Příspěvek od pozorovatel »

Ahoj,

koupil jsem si vnitřní žhavení. Bohužel k němu není žádný návod a mě způsob montáže a uvedení do provozu zůstál tak nějak utajen. Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím?

Děkji
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kabriolin »

Trošku to rozveď neni z toho moc jasné o co jde.Jestli jsem to dobře pochopil tak si sehnal přižhavování?Předpokládám do letadla??A co na tom ti neni jasné. :idea:
tengler

#3 Příspěvek od tengler »

Vnitřní žhavení bude možná tohle žhavení přes konektor bez koncovky. Ale co na tom není jasné?
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kerberos »

no, používám jak přižhavování, tak to vnitřní žhavení. a na obou není nic složitého na chápání. jeden konec přišroubuješ na svíčku a druhej k nějakému zdroji proudu. jak prosté milý Watsone :D
J aroslav

#5 Příspěvek od J aroslav »

Jeden kontakt na svíčku, druhý pod upevňovací šroub motoru :)
Jaroslav
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pozorovatel »

nejedná se o přižhavování, ale je to vlastně žhavící koncovka, která je trvale přidělaná na svíčku. Při startování je pak jen připojena baterie přes konektor, který je umístěn na letadle. No to že jeden pól tam a druhý zase jinam, bych chápal. Jenže jsem zakoupil takové vnitřní žhavení, kde se to co má byt nastrčená jen na kolíčku svíčky (pól +) dotýká i pláště svíčky (pól -). Ale vodič k tomu vede jen jeden. Je to koupeno od známé Pardubické modelářské prodejny. V podstatě jsem jiný typ ani nesehnal. Tak jsem se chtěl zeptat, zda má někdo zkušenosti s instalací tohoto vnitřního žhavení
tengler

#7 Příspěvek od tengler »

Podle fotek na Pelikanim webu to vypada, ze je k tomu imbus, kterym se koncovka pritahne na stredovem kontaktu svicky tak aby se plaste svicky koncovka nedotykala. Druhy pol z plaste "cinche" je pak nekde chycen na kostru motoru.
Zao

#8 Příspěvek od Zao »

pozorovatel píše:nejedná se o přižhavování, ale je to vlastně žhavící koncovka, která je trvale přidělaná na svíčku. Při startování je pak jen připojena baterie přes konektor, který je umístěn na letadle. No to že jeden pól tam a druhý zase jinam, bych chápal. Jenže jsem zakoupil takové vnitřní žhavení, kde se to co má byt nastrčená jen na kolíčku svíčky (pól +) dotýká i pláště svíčky (pól -). Ale vodič k tomu vede jen jeden. Je to koupeno od známé Pardubické modelářské prodejny. V podstatě jsem jiný typ ani nesehnal. Tak jsem se chtěl zeptat, zda má někdo zkušenosti s instalací tohoto vnitřního žhavení

Je to presne tak, jak popisuje Tengler. Doma ti mohu mohu udelat foto...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pozorovatel »

No tak jestli je to takto, tak je to teda super výmysl...No dám tam pro jistotu pod to nevodivou podložku. Když jsem si to kupoval, tak jsem si hold představoval něco jiného. Lépe propracovaného. Asi něco takového, ke kterému by vedly oba vodiče (+ a -) a celé se to nasadilo na svíčku a tím imbudem se to na ní zajistilo. No hold jsem to přecenil :( Děkuji za vysvětlení, už je mi to úplně jasné. Čekal jsem od toho více, moje chyba
Zao

#10 Příspěvek od Zao »

pozorovatel píše:No tak jestli je to takto, tak je to teda super výmysl...No dám tam pro jistotu pod to nevodivou podložku. Když jsem si to kupoval, tak jsem si hold představoval něco jiného. Lépe propracovaného. Asi něco takového, ke kterému by vedly oba vodiče (+ a -) a celé se to nasadilo na svíčku a tím imbudem se to na ní zajistilo. No hold jsem to přecenil :( Děkuji za vysvětlení, už je mi to úplně jasné. Čekal jsem od toho více, moje chyba

Ale zase v jednoduchosti je sila 8)
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pozorovatel »

No jenže tohle je tak jednoduchý, až je to téměř na ho... :? Ale to neva, nějak to tam dám a jsem poučen. Chybama se člověk učí
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kerberos »

no, mě by teda zajímalo co jsi čekal ? já toto mám a na to na co jsem to potřeboval to vyhovuje parádně.
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pozorovatel »

Kerberos: Vždyť jsem popsal, co jsem od toho čekal
pepa08

#14 Příspěvek od pepa08 »

zdravimchcu si udělat první model se spalovacím motorem doteť sem dělal jen elektrycké ale kamoš mi donesl motor kterej nešel doma je to enia 09-IV ale nikde o něm není ani zmíňka má 1,5v žhavící svíčku a to právě nevím jestli u toho misí bít nějaký časovač nebo má být nažhavená pořát? pomůžete někdo?
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kabriolin »

pepa08 píše:zdravimchcu si udělat první model se spalovacím motorem doteť sem dělal jen elektrycké ale kamoš mi donesl motor kterej nešel doma je to enia 09-IV ale nikde o něm není ani zmíňka má 1,5v žhavící svíčku a to právě nevím jestli u toho misí bít nějaký časovač nebo má být nažhavená pořát? pomůžete někdo?

Nějak jsm to nepochopil, ale teda pokud je vše jak má být tak svíčka se žhaví 1,5V při startování motoru....po nastartování napájení svíčky odpojíš.Vlákno se vždy nažhavý výbuchem směsy a vydrží až do další komprese, kde opět zapálí směs, ale teď už bez žhavení jen jak je rozpálená... někdy motor zlobí a potřebuje se pro něj najít ideální svíčka a někdy se použije přižhavování, které po celou dobu letu udržuje svíčku rozpálenou.Doufám, že na tohle si se ptal..
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“