Praskliny pod motory na ramenech - chlapi, to je dost stará a známá věc, je vidět, že jste vlákno (zejména jeho dnes již locklou část) neprostudovali, neboť jsme tu o tom loni napsali dost a dost.
Marek Ti to určitě
Bazile potvrdí...
Pokud si to nechcete najít, tak jen krátce, já osobně (i další, a na RCG o tom snad bylo i samostatné vlákno) jsem tyto praskliny na svém P1 objevil záhy po zahájení praxe s ním, ještě se starými DJI motory a původními plast. vrtulemi.
Příčiny ? Těžko říci, pády těžko, v té době jsem za sebou měl jen jeden, který ani nešel na vrtule či ramena. Já v té době současně řešil vibrace od motorů při plném plynu, která mě hodně znehodnocovaly video. Praskliny pod motory (měl jsem to na 2 ramenech postupně) jsem nakonec řešil vylitím prostoru epoxidem, vložením zpevňujících CF trubiček a současně zvenčí vykrytím prasklin sekundovým lepidlem.
V té době jsem motory vyměnil za tehdy zcela nové
T-motors Antigravity!, a žádné praskliny (i přes mnohé pády) se již nikdy neobjevily (!). Domnívám se proto, že v mém případě se na tom podílely vibrace z nevyvážených motorů.
Nějakou dobu jsem s tím létal, ale později jsem case Phantoma raději vyměnil.
DJI někdy vloni trochu modifikovala lože motorů, asi si byli vědomi problémů, který opravdu bylo hodně, nevím u nás, ale na RCG toho bylo mraky. Na reklamaci to určitě nebude, oni se z toho vždy vyvléknou, nikdy neprokážeš že jsi s tím nespadl na rameno s vrtulí...

- P1 - praskliny pod motorovým ložem

- P1 - zesílené rameno po prasklinách (epoxid + zpevňující CF trubičky)