DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Dnes som si objednal P2 s H3-3D a k tomu mini iOSD. Moja P1 prešla veľkou zmenou, ale jednoducho nastane bod, kedy z nej nedostanem viac. Prerábanie na 2 baterky a podobné zásahy zase ma nenadchli... Ten letový čas na P2 keby sa pohyboval okolo 15 minút tak budem rád. Plus vidieť telemetriu bude ďalším bonusom.
Chcel by som dať otázku či tie motory v P2 sú lepšie ako T-motor antigravity?
Salamander: na slovenskom fórume som čítal že ste zaleteli 900m s FPV, koľko mW používate?
Chcel by som dať otázku či tie motory v P2 sú lepšie ako T-motor antigravity?
Salamander: na slovenskom fórume som čítal že ste zaleteli 900m s FPV, koľko mW používate?
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
-
salamander
Dneska ďalší asi 6 let do diaľky 950m a výška 160m . Ta výška ma prekvapila už bol úplne mrňavý, bez FPV nie je šanca to riadiť . pri návrate som ho nemohol vo výške nájsť, vypol som zvuk na LCD aby som ho mohol nájsť podľa zvuku , nemal som šancu, šťava prudko klesala a bál som sa že dojde počas letu .
Išiel som dolu v kruhoch 2ms , v kruhoch môže ísť dopredu dosť rýchlo a na malom priestore.
Obraz mi občas zašumel ale znovu naskočil, mal som to na 1 kanál .
Išiel som dolu v kruhoch 2ms , v kruhoch môže ísť dopredu dosť rýchlo a na malom priestore.
Obraz mi občas zašumel ale znovu naskočil, mal som to na 1 kanál .
- gardenroute
Srovnání T-motors Antigravity! motorů a motorů z P2ky :
Tak Ti blahopřeji k brzkému obnovení letového parku :Dtomi79rv píše:Dnes som si objednal P2 s H3-3D a k tomu mini iOSD...Chcel by som dať otázku či tie motory v P2 sú lepšie ako T-motor antigravity?
P2kové motory určitě nejsou lepší než T-motor Antigravity! (viz test níže), ale motory z DJI Propulsion Setu E300 jsou vylepšené motory z P2ky. Hlavně lepší ložiska. A dostaneš k tomu i vylepšené vrtule s designem 9443. Vyjde to celkem levněji než moje Antigravity!. Ale ani E300 motory nebudou asi lepší (jde spíše o jejich životnost a přesnost výroby), jsou ale levnější.
Srovnání T-motors Antigravity! motorů a motorů z P2ky :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r2s3ed-BREw[/youtube]
A výsledek ? Ten je celkem jasný.
T-motors dají cca 1 minutu navíc, a hladší let s lepším reagováním letadla. Pro majitele P2 (pro majitele P1 je to asi snadná volba) se svými základními 20 minutami se to zdánlivě nevyplatí, nicméně pro ty, kteří to mají naložené gimbalem, OSD, BTU, příp. další avionikou (Flytrex, UHF RF beacon, Loc8tor atd.) a mají časy kolem 13-15 min. to už je na zvážení.
Ale T-motors Antigravity! rozhodně nejsou laciné (a to už dost zlevnily), takže to asi nebude snadné rozhodnutí...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 17.06.2014 11:04, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute: ja tie motory antigravity mám v P1, preto som sa pýtal, či ich mám odmontovať a dať do P2? a ďakujem za odpoveď a aj video
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
Aha, pokud je máš, určitě bych je použil. Myslel jsem, že se rozhoduješ, zdali je koupit...
Ty Antigravity jsem montoval kamarádovi do P2
Létá s nima už docela dlouho.
Je to opravdu znát.
Létá s nima už docela dlouho.
Je to opravdu znát.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
-
salamander
Konečne som chcel odskúšať filmovanie s tým že použijem ten ľavý prepínač na polohu CL . Dáko mi to nechcelo ísť do kruhu a páčky reagovali úplne inak .
Tak, poraď kto môžeš nech stále nešpekulujem ...
A četl jsi návod? Víš jak funguje CurseLock?
salamander píše:Konečne som chcel odskúšať filmovanie s tým že použijem ten ľavý prepínač na polohu CL . Dáko mi to nechcelo ísť do kruhu a páčky reagovali úplne inak .
kroužit kolem sebe:Funkce Home Lock Vám s tím pomůže. Dáš povel do strany a copter letí do strany, ale protože se neustále konfrontuje s bodem startu a vůči němu chce letět do boku vytváří kolem bodu startu kruh.
Naposledy upravil(a) texmur dne pát 06.06.2014 15:39, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Anton, CourseLock je pro drzeni kursu (azimutu), který se zapsal při GPS Locku před startem, nebo pokud jsi ho aktualizoval za letu. Potom muzes letet po takto zalockovanem a predem stanovenem kursu, a přitom se tocit kolem osy, coz při beznem letovem rezimu moc nejdesalamander píše:Konečne som chcel odskúšať filmovanie s tým že použijem ten ľavý prepínač na polohu CL . Dáko mi to nechcelo ísť do kruhu a páčky reagovali úplne inak . Tak, poraď kto môžeš nech stále nešpekulujem ...
Pro ten pomyslny kruh kolem sebe musíš pouzit boceni v rezimu HomeLock, ale ten kruh neni vzdy uplne dokonaly. Doporucuji si to radeji nastudovat, a zkouset v nejakem bezpecnem prostředí, napr. letiste apod., nez Ti to vleze pod kuzi...
-
salamander
[b]Dejfak [/b]: Ten návod čo som dostal od Telinku ku P2 stojí za veľké h...o .
P1 čo som mal od Pelikána ten mal návod perfektný , tam bolo dopodrobna všetko lenže P1 som predal aj s návodom .
Chcel som robiť kruh 900m odo mňa a zabudol som ako sa robí ten Lock ,ľavá páčka sa ma prepínať, ale ďalej neviem .
Nepotrebujem po štarte aby sa vrtel okolo mňa , potrebujem obkrúžiť jednu osadu - u nás laz - a neišlo mi to .
Peťo mám dojem že si túto tému už dávnejšie rozoberal
P1 čo som mal od Pelikána ten mal návod perfektný , tam bolo dopodrobna všetko lenže P1 som predal aj s návodom .
Chcel som robiť kruh 900m odo mňa a zabudol som ako sa robí ten Lock ,ľavá páčka sa ma prepínať, ale ďalej neviem .
Nepotrebujem po štarte aby sa vrtel okolo mňa , potrebujem obkrúžiť jednu osadu - u nás laz - a neišlo mi to .
Peťo mám dojem že si túto tému už dávnejšie rozoberal
Ano, některé návody jsou nesrozumitelné.
Proto je dobré si návod vzít s sebou.
Odstartovat a zkoušet bez FPV co ta koptéra vlastně dělá.
Chce tomu věnovat pár baterek a tak trochu na to přijí.
A jestli chceš kroužit někde dál, tak není nic snažšího než to ovládat páčkama.
Odleť od sebe 30m a létej kruh třeba kolem nějakého keře.
Nechci tě tu nějak shazovat nebo si dělat legraci, ale když se pouštíš do takovýchto větších akcí tak předpokládám že stroj umíš perfektně ovládat i bez GPS. A zaletění kruhu čumákem do středu beru jako samozřejmost.
Proto je dobré si návod vzít s sebou.
Odstartovat a zkoušet bez FPV co ta koptéra vlastně dělá.
Chce tomu věnovat pár baterek a tak trochu na to přijí.
A jestli chceš kroužit někde dál, tak není nic snažšího než to ovládat páčkama.
Odleť od sebe 30m a létej kruh třeba kolem nějakého keře.
Nechci tě tu nějak shazovat nebo si dělat legraci, ale když se pouštíš do takovýchto větších akcí tak předpokládám že stroj umíš perfektně ovládat i bez GPS. A zaletění kruhu čumákem do středu beru jako samozřejmost.
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
tak to je mazec, když se konečně rozhoupu, že koupím P2 s 3D i když to napojení GP3 stojí za houby, tak jej nemá ani dovozce skladem, děs....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
mouchanek píše:ještě zkusíme proházet anteny nějak, ale bude to až o příštím víkendusnad se to zlepší
tak jo, přijímače jsou cca stejné, letěli jsme dnes za 1km, asi 1100m a pořád to běželo takže si musím dokoupit jiné anteny ještě
- gardenroute
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
Z nějakých záhadných důvodu zrušili systémový konektor, kterým se GP vzadu jednoduše s gimbalem propojila (obvykle u všech předchozích verzi jak 2D i 3D), a přidali kabel do USB, je to apropo v diskuzi popsáno. A dnes již 700 USD nestojí (me tolik H3-2D stal), což je možná škoda. Udrželi by kvalitu, kvalitní vývoj atd. To zásadní zlevnovani přináší jen problémy.xpertvis píše:Chcel som sa spytat ze v com je problem s tym gymbalom, lebo nechapem vase vyhrady. Po vzhliadnuti ceny ale ostavam ticho. za 700USD by ten gymbal mal pod kopterou levitvať. za co pytaju tych 700USD. Zrejme za značkove meno. A rovno 4x.