chcel by som poziadat skusenejsich modelarov o radu pri vybere vhodnych Lipoliek pre napajanie elektrobajku a zrovna tak vhodnej nabijacke, balanceri, zdroji, kablov, konektorov, BMSke alebo inej ochrane a ostatnych suvisiacich komponentov.
parametre: napatie: ideal 48V (42-60)
prud: 50A konstant / 100A spicka
kapacita: cca 15Ah (12-18)
teda vychadza mi najvhodnejsie 4 x 6s 6000-8000mAh zapojene po dvojici paralelne a dvojice do serie
alebo je nejaka lepsia volba?
baterie by som chcel nejake lepsie, nech vydrzia co najdlhsie
nabijat by som ich chcel vonku tak cca 1C, doma kludne aj menej
takze najvacsi oriesok je nabijacka a zdroj, ktory by mal byt relativne kompaktny, aby som nejazdil ako serpa
niekde som cital, ze je vhodnejsie nabijat lipolky aj s balansovanim zapojene paralelne, kde pri rozdielne vybitych clankoch v packu ten menej vybity podpori ten vybitejsi, co este aj udajne skracuje dobu nabijania, teda netreba nabijacku so 4 samostatnymi vstupmi, ale stacil by jeden s vacsim prudovym suportom a nejakou balancnou doskou pre paralelne zapojenie...alebo stacia kable??
a nezanedbatelny detail su kable a konektory, ktore znesu taketo prudove zatazenie, a rad by som este k tym bateriem pripojil nejaku ochranu, BMSku alebo nieco podobne, co ich este pred kritickou hranicou vybitia odpoji
Vopred dakujem za kazdu radu skusenejsich, na trhu je zjavne siroka ponuka vsemoznych produktov ocenenych 5 hviezdickami s 5tich, ale podla mna niet nad vlastnu skusenost.