mirek100 píše:Mám dotaz na funkci zpomalení v řádku mixu.
Při startu elektrovětroně a plném výkonu motoru mám nastavenou kompenzaci VOP (je mírně potlačená). Když přepnu do režimu Start, motor se pomalu roztočí do 100%. Chvíli to trvá a chvíli taky trvá, než model zrychlí a může začít stoupat. V okamžiku přepnutí do režimu Start se potlačí VOP a model začne klesat. Proto bych chtěl nastavit zpomalené potlačení VOP po přepnutí do režimu Start. Přímo v řádku mixu VOP mi to ale nefungovalo, musel jsem použít pomocný kanál CH12 se zdrojem výškovka, kde jsem nastavil výchylku VOP a tento kanál jsem použil potom jako zdroj u VOP, kde jsem nastavil zpomalení.
Je to tak správně? Vím, že tento způsob se musí použít u zdroje kanálu MAX, ale proč to nefunguje při zdoji výškovka?
Zpomalení v řádku mixu, se aplikuje pouze na hodnotu "Zdroje". A to pouze na změnu hodnoty "Zdroje". Pokud je zdrojem knipl, který se aktivuje letovým režimem, pak tam z pohledu řádku mixu změna hodnoty nenastala (knipl má pořád stejnou hodnotu). Pokud ji máš takto v jiném kanálu pak změna nastane, protože ten kanál má default hodnotu 0 pokud v něm není jiný aktivní řádek.
Tvé řešení je dobré.