DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#826 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:... dokud si nevyřeší ten paskvil s chybějícím dock konektorem, nechce se mě ho dodělávat do nového gimbalu v záruce, s tím šíleným šlahounem do USB bych tedy asi nelétal.

Peťo, neřešil už někdo právě toto, tedy zakoupení někde systémového konektoru? dá se někde objednat a prohodit to za ten paskvil, už proto, aby byla GP kamera dobíjena
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#827 Příspěvek od gardenroute »

ditri píše:Ahoj...Jestli tomu tedy rozumim tak pokud mas board upgrade > jen to zapojis misto H3-2D (tvuj pripad) pokud nemas board upgrade pouzijes PMU v2 ktery je soucasti setu. Tedy DJI pamatuje na uzivatele P1 a nenecha je ve stychu - jest tak? Pak by to bylo schudne.
Ano :
- PMU v2 je na upgrade boardu P1 (kdo tedy tuto desku ma, nedavala se ani do posledních verzi P1, jen extra)
- v setu 3D Zenmuse není PMU, ale GCU (v2), ale P2ka ji ma onboard...
- není to ale ma zkušenost, ja to jiz dlouho proaktivne zjistuji jak na RCG, tak na PP, takze to mam jen potvrzene, byt vicenasobne
ditri píše:Jinak gardenroute - co se tyka evoluce...A pri techto zaberech zase 2D gimbal vetsinou nema zadny problem chovat se klidne...Jestli tedy nejaky nazor k tomu primo pro tebe > nechal bych si P1 v tuningu jak ji mas ty ta bude litat veky a koupil P2... .
Asi jsi me spatne pochopil, ja jsem nyní prave rozhodnuty, ze si necham svůj zaletany, vyladeny, vybaveny a spolehlivy P1 (který by stejne nikdo nezaplatil), mel jsem pouze v planu mu implementovat H3-3D misto H3-2D (na ktereho jsem mel jiz kupce). Pote v co se to zvrhlo pockam, i 3ka ma neprijemne problémy (nepocitam-li ten USB kabel). YAW stabilizace není spatna, ale jak spravne pises, v nekterych režimech letu je to zmatene, a navíc porad překonfigurovat oba režimy 3.osy se me trochu zajida...

Jinak si asi pockam na P3, Ptaaka ještě asi vezmu na Vanoce a Novy rok na dalsi cestu do Asie (pokud vse dobře dopadne :D ), v te době jiz jiste bude jak P3, tak GP 4 :) Tuto evoluci asi vynecham, jak jsem jiz psal. Jde me o zejména spolehlivost, a P2 oproti P1 moc spolehlivý není... Stejne ted moc casu na letani nemam, porad jeste striham dokument z Afriky, tak si moc nezaletam :wink: ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#828 Příspěvek od Václav Procházka »

Stejně si myslím, že aktuelně nejlépe odladěný Phantom, je Phantom 2 Vision + (F315).
Měl jsem možnost (fyzické odzkoušení) porovnání s Phantom (F306) a F315 mě opravdu nadchla - jak funkcí a řešením 3 osého gimbalu, tak čistým video přenosem - ničím nerušené, s letovými daty.
gardenroute

#829 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Stejně si myslím, že aktuelně nejlépe odladěný Phantom, je Phantom 2 Vision + (F315).
Měl jsem možnost (fyzické odzkoušení) porovnání s Phantom (F306) a F315 mě opravdu nadchla - jak funkcí a řešením 3 osého gimbalu, tak čistým video přenosem - ničím nerušené, s letovými daty
.
Jasně Venco, ale řada lidí preferuje jak řešení pro natáčení kvalitního videa (Vision 2 je spíše řešení pro foto), tak i otevřený rozšiřitelný standard bez proprietárních řešení. Je to příliš uzavřené (otočené frekvence) a orientované pro pouhého konzumenta (to bez urážky), je to prostě takové instant řešení... Mimoch. foťák je v té kameře opravdu dobrý...
Václav Procházka

#830 Příspěvek od Václav Procházka »

Petře, uzavřené to je asi jako Apple, prostě to funguje a není důvod něco měnit a nebo se v tom hrabat. Já nemám ani k videu výtky, v některých případech mi připadá, že to dokonce natáčí i lépe než Gopro 3 Black, např. v horších světelných podmínkách :-)
https://www.youtube.com/watch?v=YdNLRpM3f1Y
gardenroute

#831 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Petře, uzavřené to je asi jako Apple, prostě to funguje a není důvod něco měnit a nebo se v tom hrabat. Já nemám ani k videu výtky, v některých případech mi připadá, že to dokonce natáčí i lépe než Gopro 3 Black, např. v horších světelných podmínkách :-)
Venco, já byl od začátku poměrně velkým příznivcem Vision 2, neboť foťák je bezva, a jako instant řešení vyhoví mnoha polo i plnoprofíkům.
Než GP3 to lepší být nemůže, koukni se na parametry rozlišení a datové toky. S GP při ProTune režimu můžeš jít s pořádnou postprodukcí do broadcastu, s tou kamerkou na V2 určitě ne. Navíc je napevno na V2 (myslím pro praktické použití), resp. nemá tak univerzální použití jako GP.
Nicméně je to opravdu povedený stroj, to jsem tvrdil od začátku, ale asi ne po každého, stejně jako naopak...
texmur

#832 Příspěvek od texmur »

Peťo, neřešil už někdo právě toto, tedy zakoupení někde systémového konektoru? dá se někde objednat a prohodit to za ten paskvil, už proto, aby byla GP kamera dobíjena

no také by mne zajímalo jestli se systémový konektor z 2D gimbalu dá objednat jako náhradní díl? Jestli ano tak by stálo za úvahu konektor vyměnit. To že to funguje potvrzují zde:
http://www.ifpv.co.uk/zenmuse-h3-3d-swapping-the-usb-ribbon-cable-for-the-hero-bus/
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#833 Příspěvek od gardenroute »

Ano prý to jde, řada uživatelů to potvrzuje, což potvrzuje, že se nejedná o technickou úpravu, ale nějaká právní ko.otina DJI ve vztahu ke GoPro... (už zmiňované licenční poplatky za dock konektor) :(
Ale mezi námi, koupím si opět gimbal (ten první mě loni stál 15 tis. Kč), a za rok si koupím nový za polovic, a ještě si ho mám doma v záruce dodělat :?: :!:
hravec

#834 Příspěvek od hravec »

pak je tu řešení koupit nabouraný gimbal 2D - nemáte někdo na prodej? koupím!

Peťo, nechceš poptat u DJI v Německu, když jsi psal, že jsi s nimi už komunikoval, zda se dá ten systémový konektor objednat jako náhradní díl?

první popis
[album]4065[/album]
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Václav Procházka

#835 Příspěvek od Václav Procházka »

Ten úhlový konektor funguje v četně napájení - dobíjení kamery Gopro. Spíš mi vadí ty interference v přenosu.
hravec

#836 Příspěvek od hravec »

i s tou paskvilní destičkou jsou interference?

někde se psalo, že to přes usb nenabíjí ani se sama kamera nezapne...
gardenroute

#837 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:Peťo, nechceš poptat u DJI v Německu, když jsi psal, že jsi s nimi už komunikoval, zda se dá ten systémový konektor objednat jako náhradní díl?
Mohu tam napsat, naposledy, co jsem s nimi komunikoval ale chtěli všechno poslat přes autorizovaného dealera s tím, že to opraví sami...to byl problém s náklonem horizontu...
Václav Procházka

#838 Příspěvek od Václav Procházka »

hravec píše:i s tou paskvilní destičkou jsou interference?

někde se psalo, že to přes usb nenabíjí ani se sama kamera nezapne...

Normálně to nabíjí. Interference jsou i s tou destičkou.
Dag2B3

#839 Příspěvek od Dag2B3 »

Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#840 Příspěvek od Petr_K »

... takže budeme zase kupovat nové kamery? :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“