Nemáte někdo zkušenost s používáním ethanolu místo methanolu jako paliva do žhavíků?
Napadlo mě to proto, že ethanol je již v poslední době čím dál tím dostupnější a levnější(cca 20 kč/litr) a dá se často sehnat na kdejaké benzínce
Radím Ti tyhle experimenty vzdát a použít naopak dobré palivo (třeba Tornádo). Snad toho nenalétáš tolik, aby Tě to položilo (zkus si předem započítat). Naopak by se snadno mohlo stát, že si moc nezalétáš, když se budeš snažit krmit motor nějakou pochybnou substancí.František Jeřábek píše:budu chtít spalovák, tak asi jedině žhavík, ale to palivo...:/
František Jeřábek píše:Moc všem děkuju za rady!!!
Myslel jsem ten E85, a vzhledem k tomu, že spalovákům vůbec nerozumím, tak bych i při použití čistého ethanolu tu změnu kompresního poměru určitě zase nějak pokonilJeště bych se chtěl zeptat, existuje někde nějaký zdroj levnějšího methanolu? Ta cena mi připadá dost děsivá... Zase nemám takové finanční prostředky najednou, abych mohl pořídit benzínový motor, takže pokud budu chtít spalovák, tak asi jedině žhavík, ale to palivo...:/
LittleFalco píše:Asi jde o Eurosarm. A ti maji pobocky po cele CR, nejenom na Morave.
veka1 píše:... rec je o teto likerce...