zdekar píše:... Jinak tedy nechápu proč ty telefony nedovolí člověku dělat to, co chce. ...
Prvně díky za radu. Vzhledem k tomu, že jsem pouze užívající si uživatel, přenechám to to na kolegovi ajťákovi (slíbil, že s tím něco zkusí udělat).
Jinak myslím, že se dá logika výrobce vysvětlit tak, že prostě nechce, aby sis kupoval levné věci, které umí to, co ty drahé. Spoustu informací se člověk dozví vlastně až po zakoupení a rozbalení, nikoliv před nákupem, takže se dá tak trochu říct, že člověk kupuje zajíce v pytli. Prodavač ani nemůže znát všechny vychytávky a možnosti (v tom množství značek a typů to ani není prakticky možné). Hudbu to mobilu v zásadě nepotřebuju - ta by na kartu ale šla(!), fotky se tam ukládajíc automaticky a stejně tak se z karty bez problémů zobrazují (volba není, děje se tak automaticky). Nepotřebuju spoustu další aplikací, chtěl jsem to jen a pouze kvůli navigaci.
Všimni si, že spousta věcí klekne lehce po záruční lhůtě a oprava se blíží mnohdy ceně nového přístroje. Stalo se mi. že se zlomil výklopný kloub na klíči s ovladačem DO od auta, součástka řádově za 100,-Kč, oni ti ale vymění celou tu krabičku včetně ovladače, jenže to stojí 5.000,-Kč (praskly mi ty klouby na obou klíčích, takže by to byla desítka

). Naštěstí se mi to stalo těsně před uplynutím záruky.
Jinak pokud jde o výdrž baterky, pokud tam není nataženo moc aplikací, které chtějí furt něco dělat, člověk na to nehraje, neposlouchá rádio, nesurfuje po netu apod., tak baterky vydržel přes týden bez problémů.