opet rada s telefonem

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: opet rada s telefonem

#16 Příspěvek od DAF »

Pajik_CZ píše:...zatim je favoritem vyse uvedene LG

Hmmm, právě tahle značka mě nasr...štvala, ale možná najdeš model, který bude splňovat tvé požadavky. Ty mé model, který jsem dostal, neuspokojil - viz výše.
Hitec Aurora 9X
frontier
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od frontier »

co člověk to bude jiný názor :wink:
Pajik_CZ

#18 Příspěvek od Pajik_CZ »

tak to jsi uz mohl napsat, co Ti na LG vadi....
zase jen na zemi...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

Ale já to napsal už v mém prvním příspěvku. Dostal jsem mobil a do něj jsem si koupil off line navigaci (nepotřebuju být neustále na fackabůku, různých chatách atd., takže nemám internet v mobilu, raději sednu ke stolu k velkému monitoru). Navigace má objem kolem 4GB a interní paměť mobilu má také 4GB. Naivně jsem se domníval, že to nějakým pokynem dám uložit na kartu (v menu je sice možnost přesunu na SD uvedena, ale není aktivní a nejde nijak aktivovat), která může mít až 32GB. Bohužel mobil ani přes SW, ani přes HW neumožňuje, a to žádným způsobem, provést volbu úložiště a přesun. Mobil si sám určuje, co bude v interní paměti a co dá na kartu (foty, nějakou muziku a podobné věci, které tolik nepotřebuju). Když jsem to zkusil přeuložit přes stažené aplikace, jednak to nechtělo provést přesun, že to neumožňuje HW, jednak, když už jsem to nějak přeuložil, tak to zase nechtělo fachčit, prostě si to neumí sáhnout na "Déčko" a pokud pracuje, tak jenom z "Céčka". Výrobce mi napsal, že to prostě ten jejich chytrý blb neumí a nijak to nejde. Takže jsem vyhodil něco kolem 5 tisíc, resp. manželka (byl to dárek), + navigace a karta dalších asi 1300,-Ká, za něco, co nechodí, jak bych si přál a potřeboval. Kdybys chtěl vědět, co mám za zmetka, je to LG E610v. Bohužel prodejce je pouze prodavač, který popsal to, co si přečetl na obalu krabice. Protože jsem si aplikace dokupoval postupně, nešlo to už vrátit jako špatný výběr. Takže mám chytrý mobil, který umí přesně to, co můj předchozí hloupý mobil. Jinak se mi na to díval kolega ajťák z práce a zatím také nic nevymyslel.
Hitec Aurora 9X
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od TheDawe »

Všichni tu řešíte rozlišení, ram, velikost atd... ale co takhle koukat i na kapacitu baterie? V dnešní době má 70% mobilů kapacitu dost malou... Takže i na to koukat... pak záleží na dalších parametrech. Do cenové relace by zapadali nějaké 4-5" úhlopříčka, min.1Gb ram, min. 2-jádro s aspoň 1Ghz a rozlišení HD (může být i o něco menší, ale na FullHD bych se vykašlal z důvodů velké spotřeby baterie), když tedy koukám na čínu... (Nové značky) A na tohle by mělo být aspoň těch 3 000mAh... čím víc, tím líp. Z těch čínských značek bych doporučil např. THL 4400 s velkou kapacitou baterie... Když bych se kouknul po nějakých dostupnějších mobilů, tak např LG optimus L70 II, taky s celkem dobrou kapacitou... Pak jestli netoužíte po velké kapacitě, máte přístup k zásuvce, tak bych z vlastní zkušenosti doporučoval Samsung galaxy trend plus. výkonnost velmi uspokojivá, dobré foto, výborná kamera, natáčející v HD rozlišení, 4" display, rozlišení také uspokojivé... a taky za příznivou cenu. Na Alze tuším cca 3300,- :wink:
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od TheDawe »

Proti číně také nic nemám, vyrábí kvalitní mobily... jak už tu někdo psal... THL ZTE, atd... To že jsou levnější neznamená, že jsou to nekvalitní krámy... Jejich cena je hlavně taková, aby se probourali mezi známější značky a hlavně se neplatí za vývoj... jako třeba Samsung, Apple atd... :wink:
FreeZeee

#22 Příspěvek od FreeZeee »

Ale taky u hodně čínských (I ověřených) modelů je potřeba znalosti nebo někoho znalého, kvůli češtině, custom romkám apod.
Dále to přesunování na SD kartu jde, jenže je potřeba Root (Plná práva na systém) a převelet aplikaci z interní paměti na SD kartu. Ono sice něco jde přesunout, jenže se to nepřesune celé. Na opačnou stranu root znamená ztrátu záruky.
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Symplex »

Je to tady pěkné povídání a protože bych si rád koupil čínský mobil také, byl bych rád:
1) doporučení na odzkoušení obchody
2) technickou radu - co má mít telefon v parametrech, aby chodil v jazyce CZ, v našich sítích, vysvětlete mě prosím rootování - některé shopy ho nabízejí za poplatek, druhy androidu (čistý, různé nástavby a co zvolit), shopy nabízejí programy, jejich předinstalaci - je v základu google play, abych si nahrál programy sám.
3) nabízená předinstalace, kterým nerozumím a nevím na co jsou: Etotalk Mod ROM, Whatsapp

Děkuji za rady z praktického nákupu v číne, případně přes zprostředkovatele v Čechách - tj. zprostředkování nákupu s jednoletou zárukou.
zdekar

#24 Příspěvek od zdekar »

To DAF: Nejspíš potřebuješ rootnout ten telefon. S právy super uživatele by to pak mělo jít si zvolit úložiště + další možnosti.
video návod: http://www.youtube.com/watch?v=9swTG3VwU7c

Osobní zkušenost s rootem ale nemám, v době co jsem koupil mobil, tak na ten typ root ještě nešel a časem jsem zjistil, že jej ani nepotřebuju(stačí mi hudba,video, internet, volání a jednoduchá navigace point to point). :) Zbytek blbostí včetně aktualizací jsem zakázal. Jinak tedy nechápu proč ty telefony nedovolí člověku dělat to, co chce. Pak je buď potřeba to hacknout nějakým rootem a nebo nahrát (koupit s) jiný OS (firefox os, ubuntu - pokud budou lepší?). Případně na ten rootnutej phone nahrát nějakou custom ROM (MIUI, Cyanogenmod...). S rootem se obvykle ztrácí záruka, ale lze provézt unroot a v servise root pak nezjistěj. :)

Jinak pokud bych si kupoval telefon okolo těch 4000, tak bych zkusil Xiaomi HongMi (červená rýže). I když je to low-end řada, tak oproti těm co se prodávají u nás, tak je to vyšší střední třída. :D

EDIT: U toho HongMi je potřeba si ověřit, aby měl i podporu WCDMA (evropské 3G sítě). Některé starší to neměli a fungovali jen na 2G a 3G jen v číně :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar

#25 Příspěvek od zdekar »

Symplex píše:Je to tady pěkné povídání a protože bych si rád koupil čínský mobil také, byl bych rád:

Tak třeba k tomu Xiaomi:
1) Obchod buď nějaký v ČR nebo doporučovaný je iBuygou.com (i další značky než jen Xiaomi)
2) To jsem v podstatě vysvětlil v předchozím příspěvku, nezávisle na tomto dotazu :)
3) to netuším co to je za programy

Nějaké informace o čínských mobilech a kde koupit lze najít třeba zde:
http://www.miui.cz/index.php
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mad_Box »

Koukni ještě na Xperia L je to sice lehce nad limit, ale jde sehnat i v limitu, má docela dobře propracovaný power management, pokud je to pro sestru tak se dělá i v červené a bílé barvě. Systém docela svižný, při běžném používání, večer cca 15 minut hraní, a pravidelná synchronizace mailů vydrží cca 2 dny. Celkem solidní foťák automatická regulace jasu displeje (pro mne zásadní podmínka a proto vypadl LG)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od DAF »

zdekar píše:... Jinak tedy nechápu proč ty telefony nedovolí člověku dělat to, co chce. ...

Prvně díky za radu. Vzhledem k tomu, že jsem pouze užívající si uživatel, přenechám to to na kolegovi ajťákovi (slíbil, že s tím něco zkusí udělat).
Jinak myslím, že se dá logika výrobce vysvětlit tak, že prostě nechce, aby sis kupoval levné věci, které umí to, co ty drahé. Spoustu informací se člověk dozví vlastně až po zakoupení a rozbalení, nikoliv před nákupem, takže se dá tak trochu říct, že člověk kupuje zajíce v pytli. Prodavač ani nemůže znát všechny vychytávky a možnosti (v tom množství značek a typů to ani není prakticky možné). Hudbu to mobilu v zásadě nepotřebuju - ta by na kartu ale šla(!), fotky se tam ukládajíc automaticky a stejně tak se z karty bez problémů zobrazují (volba není, děje se tak automaticky). Nepotřebuju spoustu další aplikací, chtěl jsem to jen a pouze kvůli navigaci.
Všimni si, že spousta věcí klekne lehce po záruční lhůtě a oprava se blíží mnohdy ceně nového přístroje. Stalo se mi. že se zlomil výklopný kloub na klíči s ovladačem DO od auta, součástka řádově za 100,-Kč, oni ti ale vymění celou tu krabičku včetně ovladače, jenže to stojí 5.000,-Kč (praskly mi ty klouby na obou klíčích, takže by to byla desítka :evil: ). Naštěstí se mi to stalo těsně před uplynutím záruky.
Jinak pokud jde o výdrž baterky, pokud tam není nataženo moc aplikací, které chtějí furt něco dělat, člověk na to nehraje, neposlouchá rádio, nesurfuje po netu apod., tak baterky vydržel přes týden bez problémů.
Hitec Aurora 9X
zdekar

#28 Příspěvek od zdekar »

Jasný... myslel jsem to hlavně tak, aby v tom telefonu byl takový systém, že už od začátku se v tom můžu vrtat jak chci a ne aby systém na mě pohlížel jako na blba co tomu nerozumí a tak mu radši nedovolí nic dělat, aby něco nezkazil. Prostě mít v základu možnost zapnout práva superuživatele a klidně celej phone překopat podle sebe. Ty dražší modely by se pak rozlišovali především hardwarem a záruka by se vztahovala jen na HW. :)

Jo jinak s tou výdrží baterky souhlasím. Pokud to člověk používá především jako telefon, tak baterka klidně ten týden vydrží. Pro jistotu jsem ale vypnul spouštění všech nepotřebných aplikací a zakázal jim i přetrvávání v paměti když je ukončím.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“