Drondys píše:A co reklamace ?
TomasC píše:Vnímám to tak, že nehodlám svoji ztrátu navyšovat ještě o nějaké handrkování po mailu. A sada není zcela v originálním stavu, viz moje úpravy. Ale předchozí 12sad do pyloňáků z jiných aku bylo OK, ale Gens ace 1800mAh 40C nikoliv.
Tak v případě takových úprav opravdu nemá moc smysl se pokoušet o reklamaci.
TomasC píše:Ale předchozí 12sad do pyloňáků z jiných aku bylo OK, ale Gens ace 1800mAh 40C nikoliv. Vyzkoušel jsem vychvalované Gens ace. I když s pouhou rezervou 25%. Zřetelně tato rezerva nestačila.
Při dvou nebo třech otestovaných kusech GensAce to mohla být jen smůla. Chtělo by to, aby více lidí, kteří používají GensAce zkusili některou z používaných sad otestovat podobným způsobem tj. trvalým odběrem proudu ve výši odpovídající cca 75% výrobcem deklarovaného maximálního trvalého vybíjecího faktoru po dobu cca 1 minuty.
novfra píše:Údaj "C" na Lipolkách se dá přirovnat k max. údaji na rychloměru auta. Kde jaké auto má max. údaj o rychlosti daleko za hranicí, které je schopné dosáhnout. A velká část by se (kdyby auto dosáhlo této rychlosti jiným způsobem, než vlastním pohonem) rozsypala.
TomasC nešel až na maximum, ale jak již zmínil jen na 75% maxima povoleného trvalého odběru. Rezerva 25% by dle mého názoru měla u lipolek jako jsou Gens Ace stačit k tomu, aby po jednom testu nedošlo k tak markantní degradaci aku. To, že je u některých lipolek trvalý vybíjecí faktor třeba i dost nadsazen ještě nemusí znamenat, že by tomu tak mělo být u všech viz oněch 12 kusů jiných lipolek, které s takovým zatížením u Tomáše problém neměly.
Jak už jsem zmínil výše u těch pár kusů GensAce to mohla být třeba jen otázka smůly na pár slabších kusů, ale to se nedozvíme pokud více lidí neotestuje GensAce na obdobné hranici zatížení tedy na cca 75% maxima povoleného trvalého odběru. Jiný uživatel GensAce, který zde uváděl zatížení se tomu ani nepřiblížil a tudíž to zatím zůstává jen v rovině pár otestovaných kusů což je dost málo. Teprve pokud by se ukázalo, že je to jev, který je při srovnatelném zatížení u GensAce aku obvyklý tak by to stálo za to oslovit přímo výrobce GensAce.