Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od tks »

No, to těžiště mě taky zajímá. Mám tam 140g motor a když jsem zkoušel jak vyjde těžiště, tak budu muset dát přijímač až dozadu za křídlo (to jsem stejně plánoval), přijímačové baterky taky až dozadu k přijímači a LiPolka stejně bude mírně pod křídlem. Je pravda, že na směrovku mám servo 35g, ale přesto mě to překvapilo.
slunek1
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od slunek1 »

Wrchi píše:tks: myslím, že jsem dal 2 stupně dolů a 2 doprava, pak už jsem to jen dopilovall podle oka

coro: měl jsem tam MZK MICRO 6. Zkoušeli jsme to i s jinýma krystalama a blblo to stejně...až po výměně přijimače, už to šlo normálně.....jinak přijmač po pádu zůstal na svém místě přilepený na mechovce.....dneska jsem přijimač prohlédl podrobněji a zjistil jsem, že jedna s cestiček na tišťáku u jedné ze součástek narušena, takže asi když tam byli vibrace, tak se musel stratit kontakt.

jinak s tím novým příjimačem....známý mi doporučil R-700 od Graupnera....chtěl bych pokud možno něco kolem 1000-1200,-
Zkus Hitec electron6.Je malý,s dvojím směšováním a za dobrý peníz.
Wrchi

#123 Příspěvek od Wrchi »

slunek1: tak už tam mám daný Hitec HFS - 06 MT ...už jsem s ním lítal a zatím je to dobrý...bez rušení takže v pohodě
lukas1

#124 Příspěvek od lukas1 »

Mate nekdo toho discuse zakoupenyho v posledni dobe? Me prisel minuly tyden a zdeseni bylo hrozny. Prechod na konci trupu do smerovky je vyztuzeny nejakou preklizkovou konstrukci a je to pekne zablity lepidlem. Prvnost sice krasna, ale dovazovani do cumaky vypada neco pres 300 gramu :?
tks
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od tks »

Mám ho už z loňska, ale konstrukci trupu mám stejnou. Ovšem budu mít v čumáku motor a těžiště vyjde snad přesně jak má.
Provedení je slabší, ale asi to odpovídá ceně. Pokud máš vysoké nároky, musíš nakupovat od jiných výrobců za jiné ceny :wink:

Je ale fakt, že jsem už zaznamenal dost názorů, že ten trup by někdo měl zaformovat a udělat jich pár pořádně, určitě by byl zájem.
asterix

#126 Příspěvek od asterix »

Taky vám nesedí u Discuse kabina a kryt kabiny. Jak jste to vyřešili. Poraďte nebo pošlete nějaké foto.
tks
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od tks »

asterix píše:Taky vám nesedí u Discuse kabina a kryt kabiny. Jak jste to vyřešili. Poraďte nebo pošlete nějaké foto.

Hihi, zrovna včera jsem s tím zápasil. Nějak moc se mi to nepovedlo, ale dneska to snad dodělám (zámky) a pak dám další foto na web.
Je fakt, že to moc nesedí - chce to ostřihávat postupně a neustále přikládat a zkoušet (ale stejně ji mám trochu menší, než mohla být).
Wrchi

#128 Příspěvek od Wrchi »

To že nepasuje kabina je docela problém snad u všech discusů od CMPro....na netu to řeší různě. Já jsem odžezal úplně okraj na boku toho černého vnitřku a přilepil jsem vrchní kabinu jen v předu a v zadu. boky se po nasazení samy rostáhnou tak, že to dosedne a drží to. Kolega co dostavěl Discuse minulý týden to vyřešil stejně jen s tím rozdílem, že na ten černý vnitřek nalepil ještě na boky balzové lišty a tím to celé roztáhnu a slepil (a předem nabarvil na černo fixem až to není moc vidět) vypadá to docela dobře a účelně. taky je to pevnější když to má slepené po celém obvodu kabiny. kdyby se mi s kabinou něco stalo, tak to asi taky tak udělám, ale zatím to nechám jak to je. Jinak nepouživá SOP, takže trochu odžezal ten překližkový držák na servo a dal tam místo toho baterku. Měl tam ještě v čumáku i olovo, ale když jsme to zkoušeli, tak ho pak dal pryč....podle něj by těžiště mělo vyjít v místě kde je ta uhlíková tyčka a ne tak jak je uvedeno v plánku. Ještě to pak skontrolujem...já mám těžiště podle plánku a část závaží jsem taky musel dát pryč...a ještě možná dám...
tks
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od tks »

Tak, včera jsem kabinu dodělal. Nic jsem na ni neupravoval a funguje to dobře.
Nějaký článek jsem vyplodil zde: http://www.kupcata.net/search/label/DiscusCS
indigo
Kontaktovat uživatele:

ventus

#130 Příspěvek od indigo »

[quote="Kalda"]Také se mi líbí Discus, tak jsem zabrousil na stránky výrobce a objevil jsem tam tohle !!!

http://www.cmpairplane.com/glider/Ventus.html

Chci to !
Naposledy upravil(a) indigo dne stř 02.04.2008 12:41, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od tks »

Včera jsem dodělal výškovku. Zálet se blíží :)

Zajímá mě ještě jedna věc. Už na více fotkách jsem si všiml, že na křídlech zespoda má někdo (i Wrchi) červené pruhy. To je ruční dodělávka, nebo to některé šarže mají už z výroby? Kvůli lepší viditelnosti nad tím taky uvažuju...
Wrchi

#132 Příspěvek od Wrchi »

tks: je to ruční dodělávka :) ...samolepící folie co se používá na výrobu reklam.....moje pásky jsou 5cm široké.... :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od tks »

Wrchi píše:tks: je to ruční dodělávka :) ...samolepící folie co se používá na výrobu reklam.....moje pásky jsou 5cm široké.... :wink:

Já jsem to tušil, jen mě zmátlo, že jem takovou úpravu viděl i někde na rcgroups. Tak já dám 7cm, ať si je ve vzduchu poznáme :)
coro

#134 Příspěvek od coro »

Nevlní sa Vám poťah krídel? Ja som po rozbalení mal všetko OK, po čase za zrazu urobili vlnky.. nevadí, pežehlil som a OK. No a teraz pozerám a zase vlnky... Ešte párkrát prežehlím, ale bojím sa že to bude robiť stále.?
Váham, či to nestrhnúť a nepotiahnuť sklenou tkaninou, to mám osvedčené, jedna vrstva 23g/m2. Aj pevnosti krídla by to asi prospelo..
tks
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od tks »

Coro, mám přesně stejnou zkušenost s tím potahem jako Ty. Ale jsem zatím smířený s tím, že to občas přežehlím. Strhávat se mi to totíž nechce, možná až to utrpí nějaké kosmetické vady při přistávání :wink:
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“