Discus od CMPro
No, to těžiště mě taky zajímá. Mám tam 140g motor a když jsem zkoušel jak vyjde těžiště, tak budu muset dát přijímač až dozadu za křídlo (to jsem stejně plánoval), přijímačové baterky taky až dozadu k přijímači a LiPolka stejně bude mírně pod křídlem. Je pravda, že na směrovku mám servo 35g, ale přesto mě to překvapilo.
- slunek1
- Kontaktovat uživatele:
Zkus Hitec electron6.Je malý,s dvojím směšováním a za dobrý peníz.Wrchi píše:tks: myslím, že jsem dal 2 stupně dolů a 2 doprava, pak už jsem to jen dopilovall podle oka
coro: měl jsem tam MZK MICRO 6. Zkoušeli jsme to i s jinýma krystalama a blblo to stejně...až po výměně přijimače, už to šlo normálně.....jinak přijmač po pádu zůstal na svém místě přilepený na mechovce.....dneska jsem přijimač prohlédl podrobněji a zjistil jsem, že jedna s cestiček na tišťáku u jedné ze součástek narušena, takže asi když tam byli vibrace, tak se musel stratit kontakt.
jinak s tím novým příjimačem....známý mi doporučil R-700 od Graupnera....chtěl bych pokud možno něco kolem 1000-1200,-
Mám ho už z loňska, ale konstrukci trupu mám stejnou. Ovšem budu mít v čumáku motor a těžiště vyjde snad přesně jak má.
Provedení je slabší, ale asi to odpovídá ceně. Pokud máš vysoké nároky, musíš nakupovat od jiných výrobců za jiné ceny
Je ale fakt, že jsem už zaznamenal dost názorů, že ten trup by někdo měl zaformovat a udělat jich pár pořádně, určitě by byl zájem.
Provedení je slabší, ale asi to odpovídá ceně. Pokud máš vysoké nároky, musíš nakupovat od jiných výrobců za jiné ceny
Je ale fakt, že jsem už zaznamenal dost názorů, že ten trup by někdo měl zaformovat a udělat jich pár pořádně, určitě by byl zájem.
asterix píše:Taky vám nesedí u Discuse kabina a kryt kabiny. Jak jste to vyřešili. Poraďte nebo pošlete nějaké foto.
Hihi, zrovna včera jsem s tím zápasil. Nějak moc se mi to nepovedlo, ale dneska to snad dodělám (zámky) a pak dám další foto na web.
Je fakt, že to moc nesedí - chce to ostřihávat postupně a neustále přikládat a zkoušet (ale stejně ji mám trochu menší, než mohla být).
To že nepasuje kabina je docela problém snad u všech discusů od CMPro....na netu to řeší různě. Já jsem odžezal úplně okraj na boku toho černého vnitřku a přilepil jsem vrchní kabinu jen v předu a v zadu. boky se po nasazení samy rostáhnou tak, že to dosedne a drží to. Kolega co dostavěl Discuse minulý týden to vyřešil stejně jen s tím rozdílem, že na ten černý vnitřek nalepil ještě na boky balzové lišty a tím to celé roztáhnu a slepil (a předem nabarvil na černo fixem až to není moc vidět) vypadá to docela dobře a účelně. taky je to pevnější když to má slepené po celém obvodu kabiny. kdyby se mi s kabinou něco stalo, tak to asi taky tak udělám, ale zatím to nechám jak to je. Jinak nepouživá SOP, takže trochu odžezal ten překližkový držák na servo a dal tam místo toho baterku. Měl tam ještě v čumáku i olovo, ale když jsme to zkoušeli, tak ho pak dal pryč....podle něj by těžiště mělo vyjít v místě kde je ta uhlíková tyčka a ne tak jak je uvedeno v plánku. Ještě to pak skontrolujem...já mám těžiště podle plánku a část závaží jsem taky musel dát pryč...a ještě možná dám...
Tak, včera jsem kabinu dodělal. Nic jsem na ni neupravoval a funguje to dobře.
Nějaký článek jsem vyplodil zde: http://www.kupcata.net/search/label/DiscusCS
Nějaký článek jsem vyplodil zde: http://www.kupcata.net/search/label/DiscusCS
- indigo
- Kontaktovat uživatele:
ventus
[quote="Kalda"]Také se mi líbí Discus, tak jsem zabrousil na stránky výrobce a objevil jsem tam tohle !!!
http://www.cmpairplane.com/glider/Ventus.html
Chci to !
http://www.cmpairplane.com/glider/Ventus.html
Chci to !
Naposledy upravil(a) indigo dne stř 02.04.2008 12:41, celkem upraveno 1 x.
Včera jsem dodělal výškovku. Zálet se blíží
Zajímá mě ještě jedna věc. Už na více fotkách jsem si všiml, že na křídlech zespoda má někdo (i Wrchi) červené pruhy. To je ruční dodělávka, nebo to některé šarže mají už z výroby? Kvůli lepší viditelnosti nad tím taky uvažuju...
Zajímá mě ještě jedna věc. Už na více fotkách jsem si všiml, že na křídlech zespoda má někdo (i Wrchi) červené pruhy. To je ruční dodělávka, nebo to některé šarže mají už z výroby? Kvůli lepší viditelnosti nad tím taky uvažuju...
Nevlní sa Vám poťah krídel? Ja som po rozbalení mal všetko OK, po čase za zrazu urobili vlnky.. nevadí, pežehlil som a OK. No a teraz pozerám a zase vlnky... Ešte párkrát prežehlím, ale bojím sa že to bude robiť stále.?
Váham, či to nestrhnúť a nepotiahnuť sklenou tkaninou, to mám osvedčené, jedna vrstva 23g/m2. Aj pevnosti krídla by to asi prospelo..
Váham, či to nestrhnúť a nepotiahnuť sklenou tkaninou, to mám osvedčené, jedna vrstva 23g/m2. Aj pevnosti krídla by to asi prospelo..