Troll píše:No a nechtělo by to třeba místo řešení různých obtíží s kolébáním a padáním trochu popřemýšelt nad vhodností Phantoma vozit to, co mu nakládáte? Existuje takové rčení : co je moc, to je moc
. Vím že vy,co už ho vlastníte tuto myšlenku považujete za blbost, ale alespoň vy ostatní, co ho ještě nemáte, chcete pořídit a osadit vším co je, zkuste se zamyslet i nad něčím jiným, větším?
Nechtělo, a proč by mělo ??? Žádné různé potíže drtivá většina nemá, a má to v pohodě naložené vším možným. Že tu řešíme občasné potíže někoho, kterému cosi zablbne ještě neznamená nějakou "vadnou" koncepci, nevšiml jsem si podobných poznámek u jiných podobných strojů. Možná Ti uniká podstata, tzn. že zde zmíněný Marek má P1, kterou si přestavěl na 2bateriový vnitřní setup, s jiným než doporučeným gimbalem, a že potíže mají někteří uživatelé P2, zdaleka ne všichni. Osobně mám dost přestavěný P1 s podobnou výbavou, bez žádných podobných klinických příznaků

Naopak znám spoustu podobných letových problémů i u velkých hex i okto koptér, vůbec to neznamená vyřešení problémů, stačí se poohlédnout po trubce...
Souhlasím, že přetěžování tyto problémy přináší, nicméně každý pilot má vědět, co může a co nemůže, a musí si být vědom možných následků, když zásadně naruší letové vlastnosti, či létá nedoporučeným způsobem.
Nové vrtule DJI 9450, o kterých je toto vlákno, umožní bezpečnější a rychlejší stabilizované vertikální klesání ve vlastní turbulenci (a to se zachováním jejich výborných vlastností z verze 9443), se kterým se u některých P2 objevily problémy, to ale neznamená, že se všemi
Vy ostatní, co ho ještě nemáte, vězte, že to je dobrá koncepce, samozřejmě větší stroj má své velké výhody, ale také nevýhody, zejména obtížnější transport. Phantom je kompaktní záležitost i pro ty, kteří zrovna neholdují bastlení po večerech, a dá se s ním jezdit v podstatě všude, kde ho potřebuji vypustit, osobně jsem s ním
projel přes 7.500 km po Africe, bez žádných zásadních obtíží, v plastovém transportním Duratool kufru (ve velikosti palubního zavazadla), který jsem mohl vzít i na palubu mnoha, mnoha letadel, u nějaké velké koptéry zcela nepředstavitelné.
Nicméně to nechci tvrdit jako nějaké zaklínadlo, objevil se již podobný koncept, který jde zrovna na trh,
kompaktní hexa od Walkeera, o které píši zde. Je to podobný koncept jako Phantom, ale je to hexa s mnoha výhodami a technickými vylepšeními, např. elektricky sklápěcím podvozkem

...