Dohady o tom kde se smí létat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: Dohady o tom kde se smí létat

#61 Příspěvek od OPR »

Ancistrus01 píše: Píše snad Rado něco o 100m? psal že vzlétne do 5m a točí nad svojí zahradou eventy které tam má... :)

Už chápu Tvoje příspěvky. Tys jen nepochopil o co jde.
zdzd

#62 Příspěvek od zdzd »

Ancistrus01 píše:Tobě třeba jo, ale například jak už zde bylo zmiňováno a plně s tím souhlasím, fanatickému odpůrci coptér ZDZD to u zádele asi není, jinak by to tu takto nekomentoval ;)

Znovu a po tisícátéprvé: Proti kopterám nemám nic. Ale mám toho hodně proti, s prominutím, magorům, kteří létají s čímkoliv tam, kde je to nebezpečné. Že je jejich výskyt u kopter mnohem častější než v jiných kategoriích je už jiná kapitola.

Tam, kde magoři létají s copterami bych klidně dokázal létat i se svými vrtulníky. A nedělám to. Ani s MaxiRem, který má tak čtyřicet deka. Můžeš hádat proč asi. A to mám i pojistku.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Ancistrus01 »

OPR píše:Už chápu Tvoje příspěvky. Tys jen nepochopil o co jde.

Můžeš mi říct co jsem nepochopil? O těch 5 metrech jsem vycházel z tohoto příspěvku který se v diskuzi několikrát opakuje!
Rado píše:Pre: zdzd Nebezpecne chovanie? Moje? To nemyslis vazne, alebo ak ano tak potom ani nie si partnerom do diskusie, lebo 5 metrov nad zemou nad mojim pozemkom a natacanie eventu, ved to je ako keby som si fotil party z plosiny...kde nejaky psycho magor na teba striela...

A omlouvám se, že nemám takovou paměť abych si do detailu pamatoval každé slovo co kde kdo napsal...
zdzd

#64 Příspěvek od zdzd »

Ancistrus01 píše:A omlouvám se, že nemám takovou paměť abych si do detailu pamatoval každé slovo co kde kdo napsal...

Hlavně ti uniklo, že se Rado začal vykrucovat jako úhoř z toho, co uvedl hned za startu.

Ale nejsi sám s takovým problémem.

Někteří tu dokonce argumentují tím, že jsem definoval speciální létací pravidla pro coptery, či dokonce střelce obhajuji.

Buď neumí číst, nebo nemají paměť. Či si dokonce přímo vymýšlejí. Což je ještě horší...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od OPR »

Ancistrus01 píše: ..........A omlouvám se, že nemám takovou paměť abych si do detailu pamatoval každé slovo co kde kdo napsal...

Pak je to ale diskuze o ničem.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od JirkaA »

OPR píše:

Pak je to ale diskuze o ničem.
BINGO!!!!!!!!
OK2WY
kope
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od kope »

graup15 píše:...

Copak tohle, ale fejsbůůůůk,to je teprve něco, lidi tam na sebe vykecaj i jaké měli ráno hovínko :-) :-)

Tak "ksichtoknihu" nemám a doufám, že nikdy mít nebudu :D .
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
jirinovo

#68 Příspěvek od jirinovo »

zdzd má ve všem pravdu a problém popsal dokonale. je nesmysl létat někomu nad pozemkem, nebo ve vesnici kde žijí lidé a pád stroje by mohl někoho zranit. proto jsou letiště, volná krajina, kopce bez lidí.
JosefSvejk

#69 Příspěvek od JosefSvejk »

Zase je potřeba si uvědomit, že koptéry v podstatě nejsou modely, ale jsou to často jen stroje, které nesou nějaké vybavení k focení či filmování. Potom musíš uznat, že létat někde v poli nebo na modelářském letišti s fotovybavením za desítky tisíc asi nemá moc smysl. Majitele těchto strojů baví vytvářet hezké záběry stejně jako vrtulníkáře baví "mlátit motykou". Myslím, že za dodržení určitých pravidel se dá létat i v blízkosti zastavěných ploch nebo i lidí. Chce to ale rozum, rozum... A taky toleranci.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od petrcorrado »

Hmm, psal prve sto metrů. To je dost na tak malou věc. U sousedícího pozemku se ani neodhadne, zda není už za plotem. Místo případného dopadu taky nebude kolmo k zemi. No já bych si to líbit nenechal, aby mi někdo lítat s kamerou okolo majetku. Střelba ze vzduchovky je srabácký a přiblblý řešení. Provozovatele bych si odchytil osobně. Policii volat je zbytečný, je to další hřebík do rakve modelářského lítání...
therccustomjets.cz
customwings.cz
graup15

#71 Příspěvek od graup15 »

petrcorrado píše:Hmm, psal prve sto metrů. To je dost na tak malou věc. U sousedícího pozemku se ani neodhadne, zda není už za plotem. Místo případného dopadu taky nebude kolmo k zemi. No já bych si to líbit nenechal, aby mi někdo lítat s kamerou okolo majetku. Střelba ze vzduchovky je srabácký a přiblblý řešení. Provozovatele bych si odchytil osobně. Policii volat je zbytečný, je to další hřebík do rakve modelářského lítání...

A když mi nad pozemkem dělá kravál ULL (a třeba má na palubě Nikona s teleobjektivem :-) ,tak je to v pořádku?
:-) Jen příklad, jak je to celé složitější,že?
Už jsem to psal...nejdřív je třeba se sousedů zeptal..vadí/nevadí....až pak si tam poletovat. Prostě s nimi být na pohodu.
Ale,horší je to pokud jsou to nějaká šáhlá stvoření ..pak je každá rada drahá.
zdzd

#72 Příspěvek od zdzd »

JosefSvejk píše:Zase je potřeba si uvědomit, že koptéry v podstatě nejsou modely, ale jsou to často jen stroje, které nesou nějaké vybavení k focení či filmování. Potom musíš uznat, že létat někde v poli nebo na modelářském letišti s fotovybavením za desítky tisíc asi nemá moc smysl.

To je přesně to, co jsem si už někdy před těmi skoro deseti lety uvědomil. Líbilo se mi to a až tak drahé to nebylo...

Ale co sakra s tím? Létání s tím brzo omrzí a zbude jen to očumování. Ale sakra čeho, když nad lidmi se nelítá a holé pole je o ničem? Více méně proto jsem přestal fotit i z letadla. Není co.

http://zd.wwwcity.cz/BV050423/
Datel
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Datel »

zdzd píše:Ale sakra čeho, když nad lidmi se nelítá a holé pole je o ničem?

No naštěstí existují i jiné varianty než navrhuješ.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Oldass

#74 Příspěvek od Oldass »

Mě spíš vadí způsob jakým k bezpečnosti přistupuje UCL.

Pokud bude člověk "modelařit" rozuměj "létat pro vlastní potěšení nikoli pro peníze", může létat kdokoliv.

V případě, že se stejným modelem budeš létat za úplatu, automaticky musíš mít štempl, že "na to máš" (myšleno schopnostmi) a éro to samé.

Podle mě, mohou škodu (ať na zdraví či majetku) způsobit obě skupiny stejnou. Pak nevím, proč povolení k létání obecně nemusí mít všichni piloti, bez rozdílu "modelář" "nemodelář".
Oldass

#75 Příspěvek od Oldass »

Mediacopters.sk ... https://www.youtube.com/watch?v=jhsyt6doZiM
Nejspíš mají štepl a přesto lítají nad lidmi, dokonce dětmi ...

FlyCamEye ... https://vimeo.com/52339007
opět nad lidmi

FotoHeli ... https://www.facebook.com/photo.php?v=76 ... =2&theater
přímo nad lidmi na koncertě

Hlavně, že mají povolení. Hned si myslím, že se lidé cítili bezpečně :)).
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“