klobouk píše:Ještě prosím kontrolní otázka. To je ten 170stupňů opajclej Gopro objektiv ? Nebo jsou tam záběry ai z teho Mobius "originálu" ?
slušný že jo
Tohle je jenom ten 2Go objektiv. standardní jsem ani nevyndal z pytlíku. Jeho maximální (výchozí) úhel záběru je naprosto pekelnej. Na to už se i trochu divně koukalo. takže skoro všechny záběry, co jsou v tom videu jsou brané s nastavením "úzkého" úhlu záběru v nastavení kamery. Tím se úhel zmenší z těch cca 170 na odhadem asi tak 120-130 stále hodně moc, ale ta šířka už tolik netahá za oči. Když jsem srovnával obě nastavení, tak mi přijde, že nejde o žádný SW / digitální zoom, ale jen o využití toho, že snímač má nativně něco přes 2300 x 1500 bodů .... zatímco na plný úhel to vlastně downsampluje těch 2300x1500 na 1920x1080 tak při nastavení na užší úhel to snad zřejmě jen využije bez downsamplingu prostředních 1920x1080 bodů ze středu snímače napřímo. Teoreticky tak může být kvalita v určitém ohledu lepší než bez toho cropu, protože to nemusí přepočítat. Ale jak říkám, to je jen spekulace na základě srovnávání výstupů nastavení, co jsem narychlo dělal. Třeba mě někdo opraví pokud kecám.