Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#406 Příspěvek od jindraj »

klobouk píše:Ještě prosím kontrolní otázka. To je ten 170stupňů opajclej Gopro objektiv ? Nebo jsou tam záběry ai z teho Mobius "originálu" ?

slušný že jo :)

Tohle je jenom ten 2Go objektiv. standardní jsem ani nevyndal z pytlíku. Jeho maximální (výchozí) úhel záběru je naprosto pekelnej. Na to už se i trochu divně koukalo. takže skoro všechny záběry, co jsou v tom videu jsou brané s nastavením "úzkého" úhlu záběru v nastavení kamery. Tím se úhel zmenší z těch cca 170 na odhadem asi tak 120-130 stále hodně moc, ale ta šířka už tolik netahá za oči. Když jsem srovnával obě nastavení, tak mi přijde, že nejde o žádný SW / digitální zoom, ale jen o využití toho, že snímač má nativně něco přes 2300 x 1500 bodů .... zatímco na plný úhel to vlastně downsampluje těch 2300x1500 na 1920x1080 tak při nastavení na užší úhel to snad zřejmě jen využije bez downsamplingu prostředních 1920x1080 bodů ze středu snímače napřímo. Teoreticky tak může být kvalita v určitém ohledu lepší než bez toho cropu, protože to nemusí přepočítat. Ale jak říkám, to je jen spekulace na základě srovnávání výstupů nastavení, co jsem narychlo dělal. Třeba mě někdo opraví pokud kecám.
klobouk

#407 Příspěvek od klobouk »

Mě se to zdálo, že to nejni 170 stupňů. A jinak to celý dává smysl.. Kdy někdo měl nápad, kde to koupit hned, ať mi pošle SZ. Nějaký objektivy jsou na Ebay, ale jaká to bude qaualita, kdo ví..
Možná je to to ono.. ccca 8-12 E
pepin

#408 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: (hihi jsem zvadavý co napíše oblejzač kopce Pepin :-),jak si zalétal )

žádná sláva, občas jsem na chvilku vylezl, ale spíš blbnout s fotákem, ale to vedro jsem alespon využil k srovnání křídel u Nimbuse, dal jsem je rozpíct do auta a trochu překroutil, naštěstí se zadařilo, ale létat mě nebavilo, pokud to nepřetáhla termika, tak foukalo od JZ po kopci a když to přetáhla termika, tak to byla jedna obří bublina a pak zase šlus, navíc šílený vedro, v tom vejsmahu se nedalo pít ani pivo :cry:

nojo, no, jaro už je hold fuč.
pepin

#409 Příspěvek od pepin »

jindraj píše: Bohužel termika u nás nebyla skoro žádná :/. I ptáci pochodovali po poli a vždy to zkusili a zase sedli. Nejbližší stoupáky jsem viděl jižně od nás asi 5 km ..

tydle vejsmahy to je opravdu peklo, já tam u nás vždycky čumim na ten kopec, jak tam ti neštastníci táhnou nahoru ty padáky a pak čekaj na odvážlivce, co už to nevydrží a zkusí, jestli jo, nebo ne :lol: nakonec vyměknu, vezmu ero a zkusím to proletět, když tam něco je, tak tam naskáčou, většinou odletěj a já jdu zase na pivo než ti, co nešli na přelet a nezmizeli s tou bublinou po nějaký době popadaj a po dalším výšlapu nahoru to potřebujou najít znovu :lol:
graup15

#410 Příspěvek od graup15 »

Tak jsme včera taky s Jirkou vytáhli kompozitové šmudlíky vyvětrat. Viking nikdy nezklame:-) Bylo to parádní odpoledne.A přineslo mi to mnoho nad čím budu přemýšlet.
Nevím čím to je, ale poslední dobou mi ani nebaví lítat sám. V partě stejně postižených ,je to naprosto o něčem jiném. Občas si jdu zalétat solo, ale nějak se vytratil ten pocit (je to bylo super), ale zbyl jen (hmm..no letělo to ).
Proto se mi to tak včera líbilo a jen malá chybička na kráse je,že náš kamarád Ondra (obersturmbannführer) se snad připojí až za dva roky. (Ondro koukej je v tom Bruselu pořádně pumpnout ať si pak pořídíš něco obrovského na létání :-) :-)
Tak Jirko ,zase někdo potichu a vysoko :-)
Přílohy
ScreenHunter_01 Jul. 15 19.46.gif
DSCN0036.JPG
DSCN0005.JPG
graup15

#411 Příspěvek od graup15 »

Jo brácha...jsem připlácnul Mobiuse (asi na nejblbější možné místo), ale fakt to natáčí velmi dobře.
No a na druhém obrázku je to co jsem ti volal. Budu se muset juknout na jakých frekvencích jsou Wolky-Tolky pojítka. A když tak přeladit Immersion TX/RX.Vypadá to,že v lese běhali praštění keškaři a na cca 1s tam byl signál RSSI 0. Pak asi 5s lítal mezi 20 a 40%. Pak už to bylo OK...standard 99%.
Přílohy
ScreenHunter_02 Jul. 16 09.29.gif
ScreenHunter_01 Jul. 16 09.26.gif
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Nevím čím to je, ale poslední dobou mi ani nebaví lítat sám. V partě stejně postižených ,je to naprosto o něčem jiném. Občas si jdu zalétat solo, ale nějak se vytratil ten pocit (je to bylo super), ale zbyl jen (hmm..no letělo to ).

Tak nějak :) - včera jsme nakonec vyrazili na Slatinu ... bylo tam nevídáno národa. Málem jsem nezaparkoval. Ale o to větší byla zábava a pohoda. nějakou skulinu v letadly naplněném vzduchu jsme na plánovaný zálet našli, a tak se povedlo jak na zalétnutí toho cvičného bublinkoletu kamaráda (Pavle ještě jednou díky pokud to čteš). Kamarád ač se bál byl nakonec okolnostmi donucen to vzít na chvíli do rukou a dokonce zkusit poprvé v životě přistát (pod dozorem) a i když jeho prvé přistání nebylo elegantní (čí kdy bylo), tak bylo zdravotně zcela nezávadné. Vyhnuli jsme se elegantně katastrofě při záletu kdy se skoro, ale naštěstí ne úplně, odlepila páka výškovky. Já si nakonec před západem i krátce a rychle zablbnul s Vikoušem i Optimou abych nevezl nabité baterky domů a jako kulturní vložku jsme si mezi tím vším užívali fajn společnost a třeba mj. pohled na letící kelímek od jogurtu nastavený elektrikářskou izolepou přilepeným koncem kelímku na limču - to vše pohybující se rychlostí cca 250 km/h cca 150 cm nad zemí a dvě postavičky uhýbající tomu na dráze - jedna s vysílačkou a druhá s radarem :) no to byl přeci krásný závěr dne :)

P.S. jak jsem opravil to ohnuté táhlo klapky, tak abych znovu ladil nastavení. Jak byla klapka s tím ohlým táhlem drobek v reflexu a teď jsem to spravil, tak najednou zřejmě vzrostl trochu vztlak, a tak i při nezměněném těžišti začal vyplavávat v tom předchozím vytrimování. Je to přeci jen hodně citlivá potvůrka :)
M1
Kontaktovat uživatele:

#413 Příspěvek od M1 »

...zdááár hoši :D, taky jsme ted několikrát společně polítali, byl jsem i dneska sám, ale vzduch byl bohužel dost jalovej, v podstatě bez termiky, jen necelou hodinku v luftě, nový serva Futaba s3150 v křidýlkách už mají namakáno něco přes 10 hodin, tak doufám, že několika násobně překonaj ty naše "slavný" Hypíky :mrgreen: :wink: Chtělo by to Dalibore uskutečnit ten již dříve plánovanej společnej Vikingářskej polet :wink:
Přílohy
20140715_111750.jpg
20140608_104146.jpg
20140706_110245.jpg
20140706_101654.jpg
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#414 Příspěvek od graup15 »

Tak mám asi pachatele...né keškař s pojítkem na 433MHz, ale Mobius kamera.
Tohle jsem našel na všemocném googlu:-)
http://fpvlab.com/forums/showthread.php ... -ActionCam
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Tak mám asi pachatele...né keškař s pojítkem na 433MHz, ale Mobius kamera.
Tohle jsem našel na všemocném googlu:-)
http://fpvlab.com/forums/showthread.php ... -ActionCam

no to abys někde splašil měděnou fólii nebo alespoň alobal :) - ale je mi divné, že by to zarušilo během letu jen těch pár sekund a před tím i potom jsi měl klid a signál naplno. Podle toho co tam píšou, tak to zarušení je stabilní.

jinak pro klobouka pokud nezaznamenal - jak verze s wide lens tak verze standard je aktuálně skladem u českého revotechu. vyprodanou mají jen tu 2Go verzi se dvěma objektivy
graup15

#416 Příspěvek od graup15 »

No když jsem detailně prohlédl záznam, tak už od 4 tého kilometru se tam objevovali poklesy RSSI ,a le malé..na 88%. Na 5,5km pak to šlo mžikově až na nulu,pak okamžitě hupslo na 25-45%,tak jsem to radši otočil.
Ono to totiž snižuje citlivost přijímače. Takže na malou vzdálenost (do 3km) nepoznáš nic. Úroveň signálu klesá se vzdáleností kvadraticky a když máš ještě na palubě (tlumítko),dojde na to co jsem psal. A teď už vím i proč.
Předtím jsem ani na 8km měl pořád 99%.

Jsou dvě řešení (odstínit Mobiuse) a nebo druhé- LRS (jaký to má výkon radši psát nebudu,:-) :-)
http://www.tslrs.com/tx700-p-54
http://www.tslrs.com/booster-8w-p-29
Takže odstíním kamerku .....
JMalik

#417 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:.......Tak Jirko ,zase někdo potichu a vysoko :-)

Pokud je to na mě, tak jsem se s tím vypořádal a zařídil jsem si to po svém :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
graup15

#418 Příspěvek od graup15 »

To nebylo na tebe...kolega se taky jmenuje Jirka.
graup15

#419 Příspěvek od graup15 »

Re...klan Vrzáků:-)

Čus kluci, doufám,že jste šli poletovat, neb výkend vyšel přesně podle předpokladů. V sobotu byli termické orgie již od 10.00 dopoledne..cca do 15:30. Těžká paráda.
No adnes mi to ani nenaadlo..káňata stopovali u silnice,neb ani jim to nelétalo:-) :-)
Na konci křídla jsem vozil Mobius kamerku...a jak psal Jindra,nijak jsem nepociťoval handicap. Je to malé,lehké a aerodynamicky přívětivé zařízeníčko. Zatím nemám čas něco stříhat,tak jen asi dám na uložto kopii zdrojáku,pro zájemce,jak to s Mobius kvalitou videa vypadá.
PS...Stork je fakt dobrá mašinka..líbí semi,že umí i na poměrně slušném kvaltu přeletět do další oblasti stoupání.
Jen tam brácha bude muset dát to nové vario...trefil tak silnou bublinu,že se to starší normálně zcvoklo...
To vydávalo takové zvuky,že jsem se začli řehtat :-)
michalv

#420 Příspěvek od michalv »

Ahoj, jasně že jsme byli :wink: .
Termika byla i v Klínci :wink: , byl jsem ve vzduchu 3hod na jedny baterky :D a musel jsem jít dolů, protože už jsem měl málo štávy v RX baterce :D .
Jinak nové Mvario2 je nutnost, super rychlý :wink: .
Joo Stork je vysoce návykový stroj :wink: , akorát mi limituje RX baterka no :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) michalv dne ned 20.07.2014 21:03, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Odpovědět

Zpět na „Kluby“