DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
To je smutný příběh že si občas v ložnici s ptákem zavisíš...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Marek_Km píše:...Občas ...Ptáka doma v ložnici zavisím, ale není to kdo ví co....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Hlavně, že je sranda. Jsem měl napsat, že doma a s Phantomem a bylo by po ptákách. 
-
salamander
gardenroute : Peťo, vonku bol postup normál , satelity + kalibrácia , s takým experimentom som už skončil, bolo to fakt odršku.
- JosefSvejk
texmur píše:To je smutný příběh že si občas v ložnici s ptákem zavisíš...
Pokud je to jen občas, tak to ještě tak smutné není. Ale nebojte, chlapci, bude hůř..
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
Zdravím vás.
Už dlhší čas mám na pláne kúpiť kvadráč vyššej kvality. Mám za sebou začiatky s mini vrtuľníkmi a lacnými quadkoptérami. Ovládanie som ako tak zmákol a keďže nie som extrémne technický typ, uprednostil som Phantoma pred skladačkami, keďže sa v tom absolútne nevyznám.
Hľadám nejakú dobrú dušu, ktorá by mi pomohla s kúpou Phantoma + komponenty. Chcel by som poprosiť či by niekto vedel nalinkovať veci z nejakého vami overeného e-shopu z SK/CZ (z colníkov už mám nočné mory).
Rád by som si objednal DJI Phantom 2, Zenmuse H3-3D (pre moje GoPro Hero 3+ Black), náhradnú baterku do koptéry a FPV modul + obrazovka. Ešte predtým by som sa rád informoval či montovanie FPV do Phantoma je zložitá vec pre úplné elektro nemehlo (podľa know-how návodov na ytb mám z toho zmiešané pocity). V prípade ak usúdite že by to mohol priemerne inteligentný človek zvládnuť, rád by som poprosil, ako som už spomenul, aby mi sem niekto hodil odkazy na hore spomenuté veci s tým, že to FPV bude kompatibilné s Phantomom a taktiež aj s obrazovkou. Cena všetkého (teda bez GoPro) by sa mohla pohybovať do tých 1500-1600€.
Ďakujem. Maťo
Už dlhší čas mám na pláne kúpiť kvadráč vyššej kvality. Mám za sebou začiatky s mini vrtuľníkmi a lacnými quadkoptérami. Ovládanie som ako tak zmákol a keďže nie som extrémne technický typ, uprednostil som Phantoma pred skladačkami, keďže sa v tom absolútne nevyznám.
Hľadám nejakú dobrú dušu, ktorá by mi pomohla s kúpou Phantoma + komponenty. Chcel by som poprosiť či by niekto vedel nalinkovať veci z nejakého vami overeného e-shopu z SK/CZ (z colníkov už mám nočné mory).
Rád by som si objednal DJI Phantom 2, Zenmuse H3-3D (pre moje GoPro Hero 3+ Black), náhradnú baterku do koptéry a FPV modul + obrazovka. Ešte predtým by som sa rád informoval či montovanie FPV do Phantoma je zložitá vec pre úplné elektro nemehlo (podľa know-how návodov na ytb mám z toho zmiešané pocity). V prípade ak usúdite že by to mohol priemerne inteligentný človek zvládnuť, rád by som poprosil, ako som už spomenul, aby mi sem niekto hodil odkazy na hore spomenuté veci s tým, že to FPV bude kompatibilné s Phantomom a taktiež aj s obrazovkou. Cena všetkého (teda bez GoPro) by sa mohla pohybovať do tých 1500-1600€.
Ďakujem. Maťo
koukám cena baterii klesla na 3090,- 
macil píše:Tu máš všetko pokope.
http://elektromodely.com/modely/advance ... om&x=0&y=0
Ďakujem
EDIT:
Ak sa ešte smiem spýtať na názor, prečo je cena tu taká vysoká
http://elektromodely.com/modely/product_info.php?cPath=621&products_id=7563&osCsid=cc0c2ece8a595f6fc298750e7ddb4d09
Keď si zoberieme Phantom + gimbal -> 900€ , Kufor -> 100€ , FPV + Black Pearl Display -> 300€ ....To je dokopy 1300 € , čo tam má hodnotu ďalších 500 eur ?
A keď si to porovnáme s nasledovným :
http://elektromodely.com/modely/product_info.php?cPath=621&products_id=7490&osCsid=cc0c2ece8a595f6fc298750e7ddb4d09
Phantom + gimbal -> 900€, GoPro -> 400 ... tak cena sedí.
Ak by som k tomu spodnému linku dokúpil len FPV Black Pearl, vyšlo by ma to podla mojej laickej logiky lacnejšie. Nerozumiem preto tej vysokej cene (1800€) pri tom prvom linku. Mohli by ste mi prosím tie veci objasniť ? Čo v tom sete vlastne je ešte v hodnote 500 eur? Ďakujem
to tedy zírám, já ji měl se slevou za 3 350,- Kč a se dívám nezlevnil i trup P2 ?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
test H3-3D gimbal + polarizační filtr, video zcela bez úprav, počasí slunečné, 1080p med:
Nahodil jsem bílé bumpery s 3M špunty do uší a nasadil mnou vyrobený polarizační filtr (má váhu 2g, takže gimbal o něm asi ani neví)
Myslím je jello tím zmizelo
Gainy jsou zatím default na P2. Zajímalo by mne jestli někdo umí objasnit jak souvisí velikost gains a jello, zejména jsou ji na první pohled zcela protichůdná doporučení jako např. 125-125-125-140-260-260 (alternat. 130-130-130-130-80-80, ano ty ATTi oboje 80)
Apropop kdo by se bál že u 3D gimbalu bude mít nějak zásadně setové nohy v záběru ať se podívá na konec videa (12:40s) udělal jsem max rychlostí YAW otočku a nohy tam nejsou...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=adBIg6OFM2s[/youtube]
Nahodil jsem bílé bumpery s 3M špunty do uší a nasadil mnou vyrobený polarizační filtr (má váhu 2g, takže gimbal o něm asi ani neví)
Myslím je jello tím zmizelo
Gainy jsou zatím default na P2. Zajímalo by mne jestli někdo umí objasnit jak souvisí velikost gains a jello, zejména jsou ji na první pohled zcela protichůdná doporučení jako např. 125-125-125-140-260-260 (alternat. 130-130-130-130-80-80, ano ty ATTi oboje 80)
Apropop kdo by se bál že u 3D gimbalu bude mít nějak zásadně setové nohy v záběru ať se podívá na konec videa (12:40s) udělal jsem max rychlostí YAW otočku a nohy tam nejsou...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=adBIg6OFM2s[/youtube]
- gardenroute
Pěkná práce Tome, vypadá to, že jello je pryč, zkus něco ještě natočit v režim 2.7K, tam je to ještě výrazně citlivější. Létal jsem nyní další testy ve 2.7K (viz vlákno P1), a jello se mě v prudkém slunci občas objevuje i na H3-2D, kde jsem ho takřka neznal, tento režim je na to citlivější...texmur píše:test H3-3D gimbal + polarizační filtr, video zcela bez úprav, počasí slunečné, 1080p med:...Nahodil jsem bílé bumpery s 3M špunty do uší a nasadil mnou vyrobený polarizační filtr (má váhu 2g, takže gimbal o něm asi ani neví)...Myslím je jello tím zmizelo:D...
Jak jsi to zbastlil? Je to skutečně polarizační filtr, na první pohled to vypadá spíše jako nějaká šedá folie ? Z čeho jsi ho vypreparoval? Jinak pěkně chodí proti mrakům... Myslím ale, že o 2 gramech hmotnosti ten gimbal dobře ví, možná by to chtělo nějakou protiváhu (např. kousek velcro ? ). Ale možná ne...
- gardenroute
Místo BP vem radeji diverzitni Boscam, myslim, ze to je lepsi volba. A pro jeho upevneni na Tx jeden z těchto 3D print drzaku od Phila... Jinak si nech udelat nabidku na Phantoma i od Resatka (TELINK).Golliáš píše:...Ak by som k tomu spodnému linku dokúpil len FPV Black Pearl...
dávám protizávaží na opačné rameno gimbalu ale teď jsem ho u sebe neměl. Nechal jsem si u hodináře vyříznout z normálního polarizáku průměr na gopro a kolem dal jen tenkou karbonovou folii aby to fest drželo na objektivu. Ještě to chtělo pečlivěji natočit polarizák aby více vykreslil mraky. To se na gopro dělá blbě protože nemá náhled a nechtělo se mi zapínat náhled přes mobil...
co ty zisky - umíš to nějak vysvětlit proč jsou tak rozdílná doporučení?
co ty zisky - umíš to nějak vysvětlit proč jsou tak rozdílná doporučení?
Naposledy upravil(a) texmur dne čtv 17.07.2014 12:35, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Proč raději nepoužiješ běžný ND filtr, u CP budeš mít vždy problém s natočením té správné polarizační roviny, což u běžného foťáku (DSLR) není problém. Nehledě na to, že CP není vždy použitelný. Ale funkční to je, žádný problém, pokud to nebudeš chtít použít jako CPtexmur píše:...vyříznout z normálního polarizáku průměr na gopro a kolem dal jen tenkou karbonovou folii aby to fest drželo na objektivu. Ještě to chtělo pečlivěji natočit polarizák aby více vykreslil mraky. ale to se na gopro dělá blbě protože nemá náhled a nechtělo se mi zapínat náhled přes mobil...
Zisky a jello efekt ? Těžko říci... Asi by to nemělo mít přímou vazbu, ale pokud nesprávně nastavené zisky způsobují nežádoucí vibrace (což by ale nemělo, je to spíše důsledek špatně vyvážených vrtulí a motorů), může být. Nicméně jello efekt je hlavně způsobeno snahou automatické závěrky GP nastavit co nejkratší expoziční čas, jakmile ho donutíš např. tím ND filtrem k prodloužení, je jello obvykle tamtam...