TERMIKA - fígle

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
padák

Re: TERMIKA - fígle

#946 Příspěvek od padák »

graup15 píše:S Vikingem je termika lahoda...páč to má jasné a přesné chování. Já teď řádím s dřevěnkou Elipsoid Evolution...a i s tím se dá (ze 60m..pěkně hore). Jen by to chtělo jiná křídla a jiný profil na nich...:-)
No rozhodně mi tento modýlek dává hromadu nových zkušeností...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PK_G9X7oTL0[/youtube]

Zdravim, a co že jsi zvolil právě Elipsoida ?
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
graup15

#947 Příspěvek od graup15 »

Protože Elipsoid stojí málo kaček. :-) Časem bude samozřejmně něco jiného.
padák

#948 Příspěvek od padák »

Je mi to jasný ,dík
To Pepin: jaká je Tvoje předpověď termiky na tento horkej víkend:-) , díky
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
pepin

#949 Příspěvek od pepin »

v neděli má chcát, tak se snad v sobotu bude něco vypařovat a mohlo by to nosit, já se pokusím vykopat z postele ale raději už dopoledne, aby náhodou odpoledne nebylo už dovypařováno ,zadeklováno a stabilno s jednou obr bublinou jednou za hodinu a na chvíli, akorát je blbý, že bude pofukovat V ,to bude dopoledne létání do sluníčka :(

jestli to ale bude zítra večer na kratasy a tričko až do noci, tak si určitě přispim.
padák

#950 Příspěvek od padák »

Dík, ale mě to vše ukazuje déšť až v po..., jínak dá se Korno v na V? já tam byl jen na SV, nebo nějaký další nápad na V mimo Dívčích hradů? Teda okolo Prahy, dík
pepin

#951 Příspěvek od pepin »

mužeš ještě zkusit Suchomasty, to je ale zase tuším JV.
padák

#952 Příspěvek od padák »

asi jo,nemá ani moc foukat a je tam krásně....
pepin

#953 Příspěvek od pepin »

tak ta termika dnes opravdu super, už nízko nad zemí spoustu menších bublin, to mám rád, to je zábava, akorát to vedro, kdybych nebyl trouba zapomětlivej a vzal si plavky, asi bych jel spíš s Alčou na koupaliště do Loun.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#954 Příspěvek od Marena »

Dneska to nosilo pekne, ale to vedro bylo umorny. Ja sel tedy az v sest vecer, cekal jsem to mizerny. Teplota 31st. A vzduch prohratej, ale zrovna zacalo zlehka pofukovat, tak se to asi trochu zchladilo od nedaleke prehrady a stoupaky jsem lovil bez problemu.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#955 Příspěvek od Kuba5 »

Můžu taky potrvdit, provětral jsem Gamu, slíbil jsem známýmu natočit něco ze vzduchu a můžu říct, že to nosilo pěkně, byl jsem lítat dost pozdě, ale i tak byl vzduch furt dost vyhřátej, několikrát jsem se dostal do stoupáku a měl jsem velkej problém z něj vyletět, občas mám pocit, že to není termika, ale tornádo, letadlo si prostě silou zatáčí samo v komíně. :lol:
Swift II | T9X(OpenTX)
padák

#956 Příspěvek od padák »

odpoledne se i pěkně rozfoukalo na Dívčákách a s termikou nad silnicí a fabrikou to byla parádní hoďka a půl, ale bylo fakt horko :-) a jak stále tvrdím Mini Corado je luxusní !!!! :-)
eTeBe

#957 Příspěvek od eTeBe »

padák píše:odpoledne se i pěkně rozfoukalo na Dívčákách a s termikou nad silnicí a fabrikou to byla parádní hoďka a půl, ale bylo fakt horko :-) a jak stále tvrdím Mini Corado je luxusní !!!! :-)

Dívčí hrady jsou fajn, nejsilnější to bývá dál nad křižovatkou u Lihovaru. Ta velká asfaltová plocha dělá divy ;-) Jinak včerejší termika byla opravdu skvělá, s Phoenixem 4 hodiny ve vzduchu na 2 1500mah baterky.
pepin

#958 Příspěvek od pepin »

eTeBe píše: Jinak včerejší termika byla opravdu skvělá, s Phoenixem 4 hodiny ve vzduchu na 2 1500mah baterky.

prosim tě, to opravdu odstartuješ a vydržíš a baví tě létat v kuse 4 hodiny?To je pro mě něco nepřestavitelného, já odstartuji, pak mě to přestane bavit, kouknu ny display na vysílači a tam je dest minut :oops:

pak už jenom trpim a hodka je pro mě opravdu osobní vnitřní boj a zduvodnování si sám sobě, proč ještě létám.Jednoznačně ale létám dýl pouze z toho duvodu, že ostatní létají prostě dýl, ale já ten smysl nevidím, za těch deset minut zjistím, jestli to dnes a ted nosí, nebo ne a to mi opravdu většinou stačí.

neberu to tak, že vy--hodino létači by jste byli divný, nechápu, proč si to já nedokážu užívat delší dobu, je fakt, že před lety jsem tak po domácku zápasil s létáním F3A a tam jsem v rámci toho letu řešil bud svoji nějakou srandasestavu, nebo nějaký nový obrat a poplácávání s modelem jen tak mi nedávalo smysl, odlétal jsem co jsem chtěl a sedal a trochu se obávám, že jsem si to přetáhnul možná i do těch větronu.
LV
Kontaktovat uživatele:

#959 Příspěvek od LV »

pepin píše:prosim tě, to opravdu odstartuješ a vydržíš a baví tě létat v kuse 4 hodiny?To je pro mě něco nepřestavitelného, já odstartuji, pak mě to přestane bavit, kouknu ny display na vysílači a tam je dest minut :oops:

Presne tak. Vytočím jeden stupák a misia splnená. Potom buďto akrobacia, alebo na brzdách únik k zemi. :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
eTeBe

#960 Příspěvek od eTeBe »

pepin píše:
prosim tě, to opravdu odstartuješ a vydržíš a baví tě létat v kuse 4 hodiny?To je pro mě něco nepřestavitelného, já odstartuji, pak mě to přestane bavit, kouknu ny display na vysílači a tam je dest minut :oops:...

Tak nebyly to 4 hodiny na jeden zátah, krční páteř nevydrží takový nápor a občas je nutné pít , zvlášť když je horko. 4 hodiny byl celkový čas ve vzduchu za ten den, takové podmínky bylo třeba využít. Přistání bylo několik - výměna baterky, instalace mobiuse, přestávka na sváču atd.
Obyčejně mi stačí 1-2 hodiny a je mi fajn, ale když to tak krásně nosilo... Rekord v termice na jeden start mám 1:20 ve vzduchu na 19 vteřin motorového času.

A ano, baví mě to ;-)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“